GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Commerzbank će otpustiti 10.000 zaposlenika

Commerzbank će otpustiti 10.000 zaposlenika
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2021 / 15:11
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Njemačka Commerzbank otpustit će 10.000 ljudi u pokušaju smanjenja troškova, izvještava Reuters. Prvi čovjek banke Manfred Knof već je najavio smanjenje broja zaposlenih još početkom godine.

Sporazum, koji su u petak najavili dužnosnici banke i sindikata, ključan je za Knofove napore da usmjeri drugog najvećeg zajmodavca u zemlji i vrati ga u profitabilnost.

"Danas smo poduzeli važan korak ka postizanju naših održivih ciljeva troškova - i prema našem cilju da Commerzbank učinimo održivo profitabilnom", rekao je izvršni direktor za Reuters.

Commerzbank se nada da će obnova oživjeti svoju sreću kao samostalna banka dok pokušava okrenuti novi list nakon preslagivanja uprave i japanki strategija. Nikada se u potpunosti nije oporavio nakon državnog spašavanja tijekom posljednje financijske krize prije više od deset godina i izgubio je 2,9 milijardi eura 2020. godine.

Tjednima nakon što je početkom godine postao izvršni direktor Commerzbanke, Knof je najavio planove za smanjenje 10.000 radnih mjesta i zatvaranje stotina poslovnica u restrukturiranju od 1,8 milijardi eura (2,2 milijarde dolara). Banka je u petak priopćila da će račun za restrukturiranje biti veći od prvotno predviđenog i iznosit će nešto više od dvije milijarde eura.

Knof je zaposlenicima u siječnju rekao da su smanjenja nužna "gorka pilula", a tijekom posljednjih mjeseci uprava je pregovarala o smanjenju s predstavnicima radne snage, nadajući se postizanju sporazuma prije godišnjeg sastanka dioničara banke u svibnju.

Tagovi: Commerzbank, Manfred Knof
PROČITAJ I OVO
HBOR: Fond Inicijative triju mora dosad prikupio milijardu eura
ULAGANJA
HBOR: Fond Inicijative triju mora dosad prikupio milijardu eura
ZAGREB - Investicijski fond Inicijative triju mora (3SIIF) dosad je prikupio milijardu eura za ulaganja u infrastrukturne projekte, a prva ulaganja iz tog fonda već su zaključena, rečeno je na konferenciji održanoj u petak u organizaciji Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).
HPB se širi u Dalmaciji
ŠIRENJE
HPB se širi u Dalmaciji
ZADAR - Hrvatska poštanska banka je 17. lipnja 2021. u Zadru svečano otvorila poslovnicu i Regionalni centar za gospodarstvo, kako bi građanima, poduzetnicima i lokalnoj upravi bila još pristupačnija, uz bržu uslugu i kvalitetniju podršku.
Banka Poštanska štedionica želi kupiti Komercijalnu banku u BiH i Crnoj Gori
AKVIZICIJE
Banka Poštanska štedionica želi kupiti Komercijalnu banku u BiH i Crnoj Gori
BEOGRAD - Banka Poštanska štedionica iz Srbije zainteresovana je za kupovinu Komercijalne banke Banjaluka i pismo namjere o tome već je upućeno u Ljubljanu – NLB Grupi koja je vlasnik matične Komercijalne banke Beograd, piše portal CAPITAL.
Zagrebačka banka dobitnik priznanja Poslodavac prijatelj obitelji
PRIZNANJA
Zagrebačka banka dobitnik priznanja Poslodavac prijatelj obitelji
ZAGREB - Zagrebačka banka dobitnik je priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2020. godinu. Priznanje je to koje dodjeljuje Središnji državni ured za demografiju i mlade koji je prepoznao Zabu kao najbolji primjer poduzeća koji provodi mjere u smjeru obiteljsko poslovne ravnoteže u kategoriji velikih trgovačkih društava.
Sporazum Erste banke, HAMAG-BICRO-a i MINTS-a za pomoć poduzetnicima u turizmu i sportu
SURADNJA
Sporazum Erste banke, HAMAG-BICRO-a i MINTS-a za pomoć poduzetnicima u turizmu i sportu
ZAGREB – Erste banka i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) potpisali su sporazum o poslovnoj suradnji za provedbu programa dodjele državnih potpora sektoru turizma i sporta u aktualnoj pandemiji COVID-a 19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE