GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Credit Suisse navodno u problemima, Uprava banke umiruje javnost

Credit Suisse navodno u problemima, Uprava banke umiruje javnost
PROBLEMI?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2022 / 18:07
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - Švicarska banka Credit Suisse posljednjih je dana izazvala veliku pozornost. U nekim medijima, a posebice na društvenim mrežama, spekulira se o problemima banke.

No, Uprava banke umiruje javnost.

Credit Suisse ima solidan kapital i likvidnost, rekao je izvršni direktor Ulrich Koerner osoblju u memorandumu u koji je Reuters imao uvid u petak, a potvrdio ga je glasnogovornik švicarske banke koja bi trebala objaviti ishod strateške revizije sljedeći mjesec.

"Znam da nije lako ostati usredotočen usred mnogih priča koje čitate u medijima – posebice, s obzirom na mnoge činjenično netočne izjave koje se daju. Ipak, vjerujem da ne zbunjujete naše svakodnevne cijene dionica sa snažnom kapitalnom bazom i likvidnosnom pozicijom banke", napisao je, dodajući da nije mogao podijeliti detalje o planovima transformacije prije 27. listopada.

Banka je u ponedjeljak priopćila da nastavlja s preispitivanjem koje uključuje potencijalno oduzimanje imovine i prodaju imovine.

Pozivajući se na ljude upoznate sa situacijom, Reuters je prošli tjedan izvijestio da Credit Suisse traži svježu gotovinu od investitora dok pokušava radikalno revidirati svoju investicijsku banku.

"U procesu smo preoblikovanja Credit Suisse za dugoročnu, održivu budućnost - sa značajnim potencijalom za stvaranje vrijednosti. S obzirom na duboku franšizu koju imamo, s dugotrajnim fokusom na pružanje usluga nekim od najuspješnijih svjetskih poduzetnika, ja uvjeren sam da imamo ono što je potrebno za uspjeh," napisao je Koerner u dopisu.

Dionice Credit Suissea, koje su ove godine pale za više od polovice i dosegnule rekordno niske razine, u petak su ojačale za 3,9% na 3,976 švicarskih franaka.

Tagovi: Credit Suisse, otpuštanja, Ulrich Koerner
PROČITAJ I OVO
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
NESLUŽBENO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
WASHINGTON/RIM - Europska središnja banka spremna je narediti talijanskom UniCreditu da prekine svoje poslovanje s Rusijom, rekle su dvije osobe upućene u rasprave, dok regulator vrši pritisak da prekine europske financijske veze s Moskvom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE