GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crnogorske banke za šest mjeseci ostvarile 16 miliona eura dobiti

Crnogorske banke za šest mjeseci ostvarile 16 miliona eura dobiti
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.08.2020 / 18:08
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Crnogorske banke su za šest mjeseci tekuće godine ostvarile 16 miliona eura dobiti. U plusu je 12 banaka, dok je samo Adriatic banka u minusu 848.000 eura. Najveći profit ostvarila je Podgorička banka (članica OTP Group) – 3,08 miliona eura.

Podgorička banka AD Podgorica (članica OTP Group) ostvarila je 3,08 miliona eura profita. Prihodi Podgoričke od od kamata iznosili su 11,08 miliona eura dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 707 hiljada eura.

NLB je ostvarila 2,76 miliona profita gdje su neto prihodi od kamata banke iznosili 10,20 miliona a prihodi od naknada i provizija 1,27 miliona eura.

Profit Erste banke iznosio je je 2,71 miliona. Neto prihodi od kamata su iznosili 12,04 miliona a prihodi od naknada i provizija 900 hiljada eura.

Hipotekarna banka ostvarila je 2,42 miliona eura profita od čega su neto prihodi banke od kamata iznosili 7,44 a prihodi od naknada i provizija 2,17 miliona eura.

Addiko banka je ostvarila 2,24 miliona eura profita. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 5,27 miliona a prihodi od naknada i provizija 475 hiljada eura.

 bila je plusu 1,13 miliona eura. Prihodi banke od kamata iznosili su 2,29 miliona dok su prihodi od naknada i provizija iznosili 1,43 miliona eura.

Lovćen banka ostvarila je 882 hiljade eura profita. Neto prihodi Lovćen banke od kamata su iznosili 4,04 miliona dok su prihodi od naknada i provizija iznosili 17 hiljada eura.

Profit Prve banke bio je 538 hiljada eura. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 4,42 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 781 hiljada eura.

Komercijalna banka je ostvarila profit od 503 hiljade eura. Neto prihodi od kamata banke su iznosili 2,53 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 384 hiljade eura.

CKB banka, ostvarila je 364 hiljade eura profita. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 13,2 miliona eura dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 2,95 miliona eura.

Ziraat banka ostvarila je profit od 261 hiljadu eura. Prihodi od kamata iznose 1,22 miliona eura dok su prihodi od naknada i provizija 203 hiljada eura.

Zapad banka je za prvih pola godine ostvarila 40 hiljada eura profita. Prihodi banke od kamata iznosili 1,41 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 238 hiljade eura.

Jedina banka koja je ostvarila gubitak je Adriatic banka. Gubitak Adriatic banke iznosio je 848 hiljade eura. Neto prihodi od kamata iznose 337 hiljade eura a prihodi od naknada i provizija tri hiljade eura.


Raspored banaka po profitu izgleda ovako:

Podgorička banka – 3,08 miliona
NLB banka – 2,76 miliona
Erste banka – 2,71 miliona
Hipotekarna banka – 2,42 miliona
Addiko banka – 2,24 miliona
Universal Capital Banka – 1,13 miliona
Lovćen banka – 882 hiljade
Prva banka – 538 hiljada
Komercijalna banka – 503 hiljade
CKB banka – 364 hiljade
Ziraat banka – 261 hiljadu
Zapad banka – 40 hiljada

Tagovi: Podgorčka banka, OTP grupa, Erste, Komercijalna banka, Ziraat banka, Addiko banka, Hipotekarna banka, Lovćen banka, Adriatic banka, Universal Capital Banka, Prva banka
PROČITAJ I OVO
Pad dobiti i prihoda UniCredita u drugom kvartalu
LOŠA GODINA
Pad dobiti i prihoda UniCredita u drugom kvartalu
MILANO - Talijanska banka UniCredit izvijestila je u četvrtak o padu prihoda i dobiti u drugom tromjesečju pod utjecajem mjera suzbijanja pandemije koronavirusa koje su zakočile ekonomsku aktivnost na svim njezinim ključnim tržištima.
Bivša uprava HPB-a prijavljena za neosnovanu isplatu bonusa
HPB
Bivša uprava HPB-a prijavljena za neosnovanu isplatu bonusa

ZAGREB - Zagrebačka policija kazneno je prijavila četvero bivših članova uprave Hrvatske poštanske banke (HPB) koje se sumnjiči da su neosnovanom isplatom bonusa oštetili banku za 11,5 milijuna kuna.

Komercijalna banka: Dobit u pola godine pala 36%
PAD
Komercijalna banka: Dobit u pola godine pala 36%
BEOGRAD - Nakon što je drugi kvartal doneo otežane uslove poslovanja, beogradska Komercijalna banka (KMBN) je objavila pad poslovanja u osnovnom biznisu tokom drugog tromesečja i prvih šest meseci.
Societe Generale u ogromnom gubitku u drugom kvartalu
GUBITAK
Societe Generale u ogromnom gubitku u drugom kvartalu
PARIZ - Societe Generale banka izvijestila je o neto gubitku od 1,26 milijardi eura (1,48 milijardi USD) u drugom kvartalu jer je banka izdvojila više kapitala zbog pandemije i smanjila vrijednost svog trgovinskog poslovanja.
EBRD dodijelio Erste banci TFP nagradu za najuspješniju banku partnera u Hrvatskoj treću godinu zaredom
NAGRADE
EBRD dodijelio Erste banci TFP nagradu za najuspješniju banku partnera u Hrvatskoj treću godinu zaredom
ZAGREB – U sklopu dodjele priznanja najuspješnijim bankama partnerima za 2019. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme), EBRD je Erste banci treću godinu zaredom dodijelio nagradu za najaktivniju banku partnera u financiranju međunarodne trgovine u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE