GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crnogorske banke za šest mjeseci ostvarile 16 miliona eura dobiti

Crnogorske banke za šest mjeseci ostvarile 16 miliona eura dobiti
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.08.2020 / 18:08
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Crnogorske banke su za šest mjeseci tekuće godine ostvarile 16 miliona eura dobiti. U plusu je 12 banaka, dok je samo Adriatic banka u minusu 848.000 eura. Najveći profit ostvarila je Podgorička banka (članica OTP Group) – 3,08 miliona eura.

Podgorička banka AD Podgorica (članica OTP Group) ostvarila je 3,08 miliona eura profita. Prihodi Podgoričke od od kamata iznosili su 11,08 miliona eura dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 707 hiljada eura.

NLB je ostvarila 2,76 miliona profita gdje su neto prihodi od kamata banke iznosili 10,20 miliona a prihodi od naknada i provizija 1,27 miliona eura.

Profit Erste banke iznosio je je 2,71 miliona. Neto prihodi od kamata su iznosili 12,04 miliona a prihodi od naknada i provizija 900 hiljada eura.

Hipotekarna banka ostvarila je 2,42 miliona eura profita od čega su neto prihodi banke od kamata iznosili 7,44 a prihodi od naknada i provizija 2,17 miliona eura.

Addiko banka je ostvarila 2,24 miliona eura profita. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 5,27 miliona a prihodi od naknada i provizija 475 hiljada eura.

 bila je plusu 1,13 miliona eura. Prihodi banke od kamata iznosili su 2,29 miliona dok su prihodi od naknada i provizija iznosili 1,43 miliona eura.

Lovćen banka ostvarila je 882 hiljade eura profita. Neto prihodi Lovćen banke od kamata su iznosili 4,04 miliona dok su prihodi od naknada i provizija iznosili 17 hiljada eura.

Profit Prve banke bio je 538 hiljada eura. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 4,42 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 781 hiljada eura.

Komercijalna banka je ostvarila profit od 503 hiljade eura. Neto prihodi od kamata banke su iznosili 2,53 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 384 hiljade eura.

CKB banka, ostvarila je 364 hiljade eura profita. Neto prihodi banke od kamata su iznosili 13,2 miliona eura dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 2,95 miliona eura.

Ziraat banka ostvarila je profit od 261 hiljadu eura. Prihodi od kamata iznose 1,22 miliona eura dok su prihodi od naknada i provizija 203 hiljada eura.

Zapad banka je za prvih pola godine ostvarila 40 hiljada eura profita. Prihodi banke od kamata iznosili 1,41 miliona eura a prihodi od naknada i provizija 238 hiljade eura.

Jedina banka koja je ostvarila gubitak je Adriatic banka. Gubitak Adriatic banke iznosio je 848 hiljade eura. Neto prihodi od kamata iznose 337 hiljade eura a prihodi od naknada i provizija tri hiljade eura.


Raspored banaka po profitu izgleda ovako:

Podgorička banka – 3,08 miliona
NLB banka – 2,76 miliona
Erste banka – 2,71 miliona
Hipotekarna banka – 2,42 miliona
Addiko banka – 2,24 miliona
Universal Capital Banka – 1,13 miliona
Lovćen banka – 882 hiljade
Prva banka – 538 hiljada
Komercijalna banka – 503 hiljade
CKB banka – 364 hiljade
Ziraat banka – 261 hiljadu
Zapad banka – 40 hiljada

Tagovi: Podgorčka banka, OTP grupa, Erste, Komercijalna banka, Ziraat banka, Addiko banka, Hipotekarna banka, Lovćen banka, Adriatic banka, Universal Capital Banka, Prva banka
PROČITAJ I OVO
Posljedice klimatskih promjena mogle bi teško pogoditi banke u eurozoni
ECB
Posljedice klimatskih promjena mogle bi teško pogoditi banke u eurozoni
FRANKFURT - Banke u eurozoni mogu očekivati veće gubitke ako se ne ublaže klimatski rizici, a najveći će biti u zemljama s učestalim prirodnim katastrofama, pokazala je u srijedu studija Europske središnje banke (ECB).
Uvođenje eura: Krediti će se konvertirati, a evo što će biti s kamatnim stopama
KREDITI
Uvođenje eura: Krediti će se konvertirati, a evo što će biti s kamatnim stopama
ZAGREB - Ako je kredit ugovoren uz fiksnu kamatnu stopu, neće biti potrebna nikakva prilagodba jer će se nastaviti primjenjivati ista kamatna stopa. Kada je riječ o kreditima ugovorenima uz promjenjivu kamatnu stopu, u nekim će slučajevima biti potrebno prilagoditi promjenjivi parametar.
Nikad niže kamatne stope za gotovinske kredite u Zabi
KAMATE
Nikad niže kamatne stope za gotovinske kredite u Zabi
ZAGREB - U promotivnom razdoblju od 20. rujna do 2. listopada 2021. klijenti će u Zabi moći ugovoriti gotovinske kredite po nominalnoj kamatnoj stopi već od 3,99%
HNB predlaže ukidanje odluke o privremenom ograničenju isplate dividendi banaka
DIVIDENDE
HNB predlaže ukidanje odluke o privremenom ograničenju isplate dividendi banaka
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) u utorak je pustila u javnu raspravu prijedlog da se od 1. listopada ukine odluka o privremenom ograničenju raspodjela, kojom se od banaka traži da ni u 2021. godini ne isplaćuju dividendu u svrhu povećanja njihove otpornosti i održavanja stabilnosti financijskog sustava u tijeku pandemije bolesti covid-19.
CERP lijepo zaradio na prodaji beogradske Alta banke
ZARADA
CERP lijepo zaradio na prodaji beogradske Alta banke
ZAGREB - Državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) postao je vlasnik 5,3 posto dionica beogradske Alta banke, objavila je Beogradska burza, navodeći da je riječ o provedbi Sporazuma o sukcesiji bivše Jugoslavije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE