GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deloitte: Oko 60 posto banaka zatvorilo poslovnice ili skratilo radno vrijeme

Deloitte: Oko 60 posto banaka zatvorilo poslovnice ili skratilo radno vrijeme
POSLJEDICE KRIZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 08:47
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LONDON - Oko 60 posto banaka u svijetu zatvorilo je poslovnice ili skratilo radno vrijeme zbog Covida-19, a mnoge su primijenile nove, digitalizirane procese.

Ovo je pokazalo istraživanje Deloittea o zrelosti digitalnog bankarstva, sveobuhvatnoj analizi digitalnih funkcionalnosti i situaciji na tržištu, rađenoj u 39 zemalja, uključujući i Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju, i među 318 banaka.

Mnoge banke su, prema istaživanju, uvele digitalne značajke kao što su potpuno digitaliziovani procesi poput otvaranja računa 34%, daljinska identifikacija i verifikacija (23%) i beskontaktna plaćanja (18%).

Deloitteovo Ispitivanje zrelosti digitalnog bankarstva u 2020. četvrto je izdanje najveće globalne usporedbe kanala za digitalno poslovanje banaka sa stanovništvom, koje odgovara na pitanje što rukovoditelji čine kako bi pobijedili u natjecanju u digitalizaciji.

Ispitivanjem su utvrđeni digitalni prvaci koji nude široki spektar funkcionalnosti relevantnih za njihove korisnike i snažno korisničko iskustvo. Oni pokreću digitalne trendove za cijelu industriju.

- Digitalni prvaci ulažu u E2E digitalne prodajne procese i proširuju svoje vodstvo u odnosu na one koji kasne za ključnim proizvodima, na primjer 51% prema 23% za tekuće račune, 85% prema 34% za kreditne kartice i 84% prema 30% za gotovinske zajmove, navode iz Deloittea.

Nove funkcionalnosti obično dobivaju snagu brže kod banaka izazivača nego kod nositelja, na primjer podjela računa 27% prema 2%, virtualna debitna kartica 26% prema 2%, chatbotovi sa slučajevima napredne upotrebe 15% prema 4%, chatbotovi koji dopuštaju transakcijsku sposobnost od 12% prema 2%.

U istraživanju se navodi da je Covid-19 promijenio bankarstvo i ubrzao razvoj digitalnih kanala. Kako bi preživjele i napredovale u tom novom razdoblju, banke će morati dubinski razumjeti svoje konkurentsko okruženje te odnos svoje digitalne ponude i ponude konkurenata, kao i mjeru u kojoj ispunjavaju očekivanja korisnika.

Sveukupni podaci i referentne vrijednosti za pojedine države na kojima se temelji Ispitivanje o zrelosti digitalnog bankarstva mogu bankama pomoći u zaštiti njihovih digitalnih strategija u budućnosti, dodaje se.

Za potrebe istraživanja angažiovano je 180 tajnih kupaca koji su otvorili stvarne tekuće račune u svim pojedinačnim bankama a upoređivano je 1.108 digitalnih funkcionalnosti.

Tagovi: Deloitte, koronakriza, digitalizacija bankarstva, digitalizacija
PROČITAJ I OVO
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE