GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Bank ne želi dati informacije o poslovima s Trumpom

Deutsche Bank ne želi dati informacije o poslovima s Trumpom
ODBIJENICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2020 / 21:53
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Deutsche Bank je odbacila zahtjev uglednih američkih senatora za pružanjem informacija o nedavnim poslovima njemačkog zajmodavca s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovom obitelji, navodi se u pismu koje je ovaj tjedan Reuters imao na uvid.

Četvoro demokratskih senatora, predvođena senatoricom Elizabeth Warren, početkom ovog mjeseca zatražila su od izvršnog direktora Deutsche Banka Christiana Sewinga detalje o odnosima banke ove godine s Trumpom i tvrtkama njegove obitelji.

Prema podacima, banka je jedan od najvećih vjerovnika za Trumpove hotele, igrališta za golf i ostale nekretnine. Senatori su zabrinuti da banka može provoditi obiteljski povlašteni tretman za otplatu zajma uslijed izbijanja koronavirusa jer sama Deutsche Bank ostaje pod istragom američkog Ministarstva pravosuđa.

Pravni savjetnik Deutsche Banka odbio je zahtjev senatora iz razloga privatnosti, u pismu od 21. travnja.

"Nadamo se da ćete razumjeti potrebu Deutsche Bank-a da poštuje zakonske i ugovorne granice koje postoje s obzirom na takve povjerljive informacije", napisao je pravni savjetnik banke Akin Gump.

Senator Chris Van Hollen, jedan od trojice senatora koji su zajedno s Warrenom napisali pismo, rekao je u subotu da je Deutscheov odgovor bio "neadekvatan i neodgovarajući".

„Američki narod zaslužuje odgovore, a sve manje od toga je neprihvatljivo. I dalje ću se zalagati za istinu i transparentnost “, rekao je Van Hollen u izjavi Reutersu.

Tagovi: Deutsche Bank, Donald Trump, Akin Gump, Elizabeth Warren, Christian Sewing
PROČITAJ I OVO
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
GUBITAK
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
TOKYO - Japanska Softbank grupa neočekivano je zabilježila gubitak od 783 milijarde jena (5,5 milijardi eura) u trećem kvartalu, koji za grupu završava krajem prosinca. Veliki udarac poslovanju ovog investicijskog diva bilo je usporavanje tehnološkog sektora, prenosi francuska novinska agencija AFP.
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
REZULTATI
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
PARIZ - BNP Paribas, najveći zajmodavac u eurozoni, objavio je neto dobit nižu od očekivane u četvrtom tromjesečju, budući da su skok njezinih troškova rizika i viši operativni troškovi neutralizirali procvat u prodaji trgovanja.
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE