GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Bank poslovao bolje od očekivanja

Deutsche Bank poslovao bolje od očekivanja
UGODNO IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2024 / 08:50
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Deutsche Bank u četvrtak je srušila očekivanja dobiti u četvrtom tromjesečju, izvijestivši o neto dobiti od 1,3 milijarde eura (1,4 milijarde dolara) i najavivši daljnjih 1,6 milijardi eura povrata dioničarima za 2024.

Tromjesečna neto dobit zabilježila je pad od gotovo 30% u odnosu na isto tromjesečje prošle godine, ali je bila znatno viša od 785,61 milijuna eura prema očekivanjima analitičara. Slijedi neto dobit od 1,031 milijarde eura za prethodni kvartal i 1,8 milijardi eura za isto razdoblje prošle godine.

Njemački zajmodavac također je najavio planove za povećanje otkupa dionica i dividende za 50%, vraćajući ukupno 1,6 milijardi eura dioničarima.

Deutsche je priopćio da planira dodatni otkup dionica u iznosu od 675 milijuna eura, što namjerava završiti u prvoj polovici godine. Ovo slijedi nakon 450 milijuna eura otkupa u 2023. Također planira preporučiti 900 milijuna eura u dividendi dioničarima za 2023. na svojoj godišnjoj skupštini u svibnju.

Za cijelu godinu, banka je izvijestila o 4,2 milijarde eura neto dobiti koja se može pripisati dioničarima - nadmašivši očekivanja analitičara od 3,685 milijardi eura.

"Dobit prije oporezivanja od 5,7 milijardi je visoka, rasli smo iz godine u godinu unatoč nekim stavkama koje su ove godine izazvale buku, ali ono što je stvarno uzbudljivo je zamah koji vidimo u poslovanju", rekao je financijski direktor Deutsche Bank James von rekao je Moltke za CNBC u četvrtak.

“Imali smo rast od 10% na godišnjoj razini u našoj investicijskoj banci u četvrtom tromjesečju, i doduše u godini koja je još uvijek pratila vrlo dobre rezultate iz 2021. i 2022., dakle pad od 9% za cijelu godinu, ali mi vidjeti zamah posebno sada u '24 u savjetovanju o pokretanju i vrlo jak, mislim dosljedan, učinak u našoj franšizi FIC [fiksni prihod i valute]."

Kao dio programa operativne učinkovitosti vrijednog 2,5 milijarde eura, Deutsche Bank je rekla da očekuje ukidanje 3500 radnih mjesta, uglavnom u "područjima koja nisu okrenuta klijentima".

Tagovi: Deutsche Bank, deutsche
PROČITAJ I OVO
Banke u Hrvatskoj lani povećale dobit čak 91,2%
SNAŽAN RAST
Banke u Hrvatskoj lani povećale dobit čak 91,2%
ZAGREB - Banke u Hrvatskoj u prošloj su godini poslovale s dobiti od 1,36 milijardi eura, što je za 647,2 milijuna eura ili 91,2 posto više nego godinu ranije, pokazuju privremeni nerevidirani podaci o poslovanju kreditnih institucija koje je u četvrtak objavila Hrvatska narodna banka (HNB).
Erste: Vrlo dobri rezultati u prošloj godini
DOBRE BROJKE
Erste: Vrlo dobri rezultati u prošloj godini
BEČ - Potaknut dobrim operativnim rezultatima i povoljnim kamatnim okruženjem, Erste Group Bank AG ostvario je operativni rezultat od 5,5 milijardi eura u 2023. godini, što predstavlja rast od 38% u usporedbi s prethodnom godinom.
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
REKORDI
Rekordna dobit Hrvatske poštanske banke
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) u 2023. godini ostvarila je neto dobit od 84.2 milijuna eura, što je za oko 42.4 milijuna eura manje no 2022. godine, kada je ostvarena jednokratna dobit od povoljne kupnje Nove hrvatske banke (NHB).
Zagrebačka banka najavljuje isplatu dividende
DIVIDENDA
Zagrebačka banka najavljuje isplatu dividende
ZAGREB - Zagrebačka banka objavljuje da Uprava i Nadzorni odbor Banke predlažu Glavnoj skupštini, za koju se planira da će biti održana 10. travnja 2024. donošenje odluke o isplati dividende imateljima redovnih dionica oznake ZABA-R-A u iznosu od 1,40 eura po dionici, koja bi se isplatila iz neto dobiti ostvarene u 2023. godini.
Kreditiranje kućanstava u eurozoni gotovo stagniralo na početku godine
STAGNACIJA
Kreditiranje kućanstava u eurozoni gotovo stagniralo na početku godine
FRANKFURT - Bankovni krediti kućanstvima u eurozoni gotovo su stagnirali u siječnju, uz najnižu stopu rasta u gotovo devet godina, pokazuju podaci Europske središnje banke (ECB).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE