GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Bank predviđa: Gotovina ostaje, plastične kartice izumiru

Deutsche Bank predviđa: Gotovina ostaje, plastične kartice izumiru
PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 15:17
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Porast digitalnih plaćanja će dovesti do izumiranja plastičnih kartica, pokazuje istraživanje Deutsche Banka o budućnosti plaćanja.

Istraživanje zauzima suprotan stav od popularne pretpostavke da su dani novčanica i kovanica odbrojani - umjesto toga, predviđa da će novac biti u upotrebi desetljećima zbog dubokog ukorijenjenog povjerenja u njegovu vrijednost u neizvjesnim vremenima.

- Kada ljudi raspravljaju o budućnosti plaćanja, imaju tendenciju da predviđaju kraj gotovine - navodi se u studiji. 

- Naše mišljenje je drugačije. Ne samo što mislimo da će gotovina još dugo postojati, mi vidimo da prijelaz na digitalna plaćanja ima takav potencijal da učini ništa manje od ponovnog uspostavljanja uravnotežene globalne ekonomske moći.

Umjesto toga, u narednom desetljeću digitalna plaćanja će rasti laganom brzinom, što će dovesti do "izumiranja plastične kartice", jer mobilna plaćanja obuhvataće dvije petine kupovine u trgovini u SAD-u, što je četvorostruko više u odnosu na trenutnu razinu.

Sličan rast očekuje se i u ostalim razvijenim zemljama, međutim, različite će zemlje osetiti različite nivoe smanjenja gotovine i plastičnih kartica. 

Deutsche Bank je također izričit u pogledu potencijala privatnih digitalnih valuta, napominjući da će rast korisnika blockchain novčanika nastaviti odražavati broj korisnika interneta, a do kraja desetljeća bit će ih 200 milijuna, trostruko više nego danas.

- To će potaknuti vlade, banke, korporacije i pružatelje plaćanja koji imaju koristi od digitalizacije plaćanja - navodi se u istraživanju. 

A kad se zemlje i kompanije na kraju osvrnu na način na koji su prešle na digitalno plaćanje, može postati vrlo očito kako su ispunili svoj položaj u svjetskoj ekonomiji - stoji u studiji.

Tagovi: Deutsche Bank, gotovina, kartice, blockchain tehnologija, kriptovalute, gotovina
PROČITAJ I OVO
Addiko banka dobitnik nagrade za inovativnost
PRIZNANJA
Addiko banka dobitnik nagrade za inovativnost
BEOGRAD – Addiko banka je dobitnik ovogodišnje Nagrade za inovativnost, kao jedina banka u Srbiji dobitnik ovog priznanja.
Jazbec i Elderson jedini kandidati za mjesto u izvršnom odboru ECB-a
KADROVI
Jazbec i Elderson jedini kandidati za mjesto u izvršnom odboru ECB-a
FRANKFURT - Nizozemac Frank Elderson i Slovenac Boštjan Jazbec jedini su kandidati koje su predložile njihove matične zemlje za nasljednika Yvesa Merscha u izvršnom odboru Europske središnje banke (ECB), objavio je čelnik eurogrupe.
Dinko Lucić ostaje na mjestu predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb
KARIJERE
Dinko Lucić ostaje na mjestu predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb
ZAGREB - Nadzorni odbor Privredne banke Zagreb je na sjednici održanoj 25. rujna 2020. donio Odluku kojom se u Upravu Banke na mandat od tri godine počevši od 12. veljače 2021. imenuju Dinko Lucić za predsjednika Uprave, Draženko Kopljar za člana Uprave (ista nadležnost) te Almir Krkalić za člana Uprave nadležnoga za poslovanje sa srednjim i velikim poduzećima i investicijsko bankarstvo.
Predsjednik Nadzornog odbora Addiko Banka podnosi ostavku
ODLAZAK
Predsjednik Nadzornog odbora Addiko Banka podnosi ostavku
BEČ - Predsjednik Nadzornog odbora Addiko Bank AG, Hans-Hermann Lotter, najavio je da podnosi ostavku na funkciju predsjednika i člana Nadzornog odbora Addiko bank AG sa završetkom godišnje skupštine u četvrtom tromjesečju 2020. godine.
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
DOKUP
Ping An Insurance povećao udjel u HSBC-u
HONG KONG - Ping An, osiguravajuća grupa iz Kine, najveći dioničar HSBC Holdings Plc, kupio je dodatni paket dionica u britanskoj banci i svoj udjel podigao na 8%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE