GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Bank uvodi veliku promjenu koja će utjecati na milijune ljudi

Deutsche Bank uvodi veliku promjenu koja će utjecati na milijune ljudi
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2022 / 08:00
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - U većini poslovnica Njemačke banke (Deutsche Bank), gotovina više neće biti dostupna na šalteru.

“U budućnosti više ne želimo nuditi gotovinu u poslovnicama jer držanje gotovine u poslovnicama uzrokuje troškove”, rekao je Lars Stoy, voditelj Odjela poslovanja s domaćim privatnim klijentima najveće njemačke banke.

Novi plan banke mnogi vide kao jasan korak unatrag za klijente.

“Glavni zadatak podružnice je prodaja, savjetovanje klijenata o investicijama, hipotekama, donekle potrošačkim kreditima i osiguranju. Tada će i podružnice opet biti profitabilne”, zaključio je Stoy.

Prema planovima, banka želi ponuditi gotovinu samo u nekoliko velikih poslovnica. U većini poslovnica Deutsche Bank novac bi trebao biti dostupan samo na bankomatima.

Iz Deutsche Bank su u srijedu za nekoliko njemačkih medija potvrdili Stoyeve navode. Glasnogovornica je objasnila da će banka smanjiti broj osobnih novčanih izdataka u poslovnicama kao dio svoje strateške transformacije u Njemačkoj.

Prema navodima iz Njemačke banke, ovi su planovi odgovor na promjene u ponašanju kupaca.

“Kada je riječ o plaćanju i rukovanju gotovinom općenito, uočava se jasan trend bezgotovinskog plaćanja. Kupci imaju pristup nacionalnoj mreži bankomata za opskrbu gotovinom, a novac se također može podići prilikom kupovine u mnogim supermarketima ili na benzinskim postajama”, poručuju iz Njemačke banke, prenosi Fenix Magazin.

Tagovi: Deutsche Bank, gotovina
PROČITAJ I OVO
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
NESLUŽBENO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
WASHINGTON/RIM - Europska središnja banka spremna je narediti talijanskom UniCreditu da prekine svoje poslovanje s Rusijom, rekle su dvije osobe upućene u rasprave, dok regulator vrši pritisak da prekine europske financijske veze s Moskvom.
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE