GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dimonove izjave podigle dionice JPMorgana i ostalih banaka

Dimonove izjave podigle dionice JPMorgana i ostalih banaka
TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 22:54
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Izjave prvog čovjeka JPMorgana Jamieja Dimona često imaju itekakvog odjeka na tržištu. Tako je bilo i danas.

Dionice JPMorgana u ponedjeljak su skočile najviše u 18 mjeseci nakon što je glavni izvršni direktor Jamie Dimon izrekao optimistične komentare o stanju gospodarstva.

Dionice JPMorgana porasle su za 6,2%, najviše od studenog 2020., što ga čini petom dionicom s najboljim učinkom u S&P 500 i među najvećim udjelima u porastu od 1,9% u referentnoj vrijednosti. Bank of America Corp., Wells Fargo & Co. i Citigroup Inc., porasli su najmanje 5% svaki, što je također pridonijelo usponu tržišta.

Bankarski KBW indeks popeo se za 4,1% zahvaljujući Dimonovim optimističnim komentarima, povećanom predviđanju JPMorgana za neto prihod od kamata isključujući poslovanje na tržištu i njegove stabilne izglede za rashode.

Analitičar Wells Farga Mike Mayo rekao je u bilješci klijentima da je najvažniji zaključak skupa u organizaciji JPMorgana taj da "recesija nije neizbježna". Prezentacija je bila optimistična za tvrtku, a "još više za industriju", dodao je.

Dionice banaka bile su pod velikim pritiskom ove godine zbog zabrinutosti da bi niz agresivnih povećanja kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi mogao gurnuti američko gospodarstvo u recesiju. Indeks KBW pao je za oko 25% otkako je početkom siječnja dostigao rekordnu vrijednost.

JPMorgan je najteže pogođen među najvećim bankarskim dionicama. Iako je porast od ponedjeljka pomogao izbrisati dio ovogodišnjeg pada, zajmodavac je još uvijek u minusu od 21%, što ga čini najlošijim performerom među dionicama velikih banaka.

Tagovi: Jamie Dimon, JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo, Citi
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE