GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Squarea uzletjele nakon najave osnivanja banke

Dionice Squarea uzletjele nakon najave osnivanja banke
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2021 / 20:55
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Squarea danas su uzletjele sedam posto nakon što je kompanija ovga tjedna i službeno otpočela lansiranje svojih bankarskih operacija.

Squareova nova banka u punom vlasništvu nudit će depozitne račune i zajmove osigurane od FDIC-a malim poduzećima koja su u prošlosti koristila tvrtku za obradu plaćanja.

Square Financial Services sa sjedištem u Salt Lake Cityju priopćio je u ponedjeljak da će se u početku fokusirati na pružanje poslovnih zajmova i depozitnih proizvoda, počevši od osiguranja i izdavanja poslovnih zajmova za postojeći kreditni proizvod Square Capital.

Prije pokretanja, zajmovi Square Capitala odobravani su kroz partnerstvo s Celtic Bank.

"Donošenje internih bankarskih sposobnosti omogućuje nam spretnije poslovanje, što će služiti Squareu i našim klijentima dok nastavljamo raditi na stvaranju financijskih alata koji služe onima koji nemaju dovoljno usluga", rekla je financijska direktorica Squarea Amrita Ahuja u izjavi.

Tvrtka je radila na pokretanju banke više od četiri godine, a Square je regulatorno odobrenje dobio u ožujku prošle godine.

Oaj potez signalizira širu ambiciju izvršnog direktora Square Jacka Dorseyja da tehnološku tvrtku pretvori u one stop shop kompaniju za financije. Square također ima iskustva s internom izgradnjom brzorastućih proizvoda. CashApp aplikacija, koja je započela kao manji interni projekt, sada čini otprilike polovicu bruto dobiti Squarea.

Tagovi: Square Capital, CashApp, Square, banka, Jack Dorsey
PROČITAJ I OVO
Regionalna direktorica Svjetske banke potvrdila partnerstvo i potporu Hrvatskoj
POTVRDA
Regionalna direktorica Svjetske banke potvrdila partnerstvo i potporu Hrvatskoj
ZAGREB - Regionalna direktorica Svjetske banke za članice Europske unije Gallina A. Vincelette tijekom posjeta Hrvatskoj 4. i 5. srpnja održala je sastanke na visokoj razini s ključnim dionicima, pri čemu je izrazila potporu Hrvatskoj u provedbi reformi i prevladavanju izazova, izvijestila je Svjetska banka u srijedu.
HPB Grupa okončala kreditno-depozitni odnos sa Sberbank Europe
EPILOG
HPB Grupa okončala kreditno-depozitni odnos sa Sberbank Europe
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) u ponedjeljak je kupila potraživanja i udjele koji se odnose na kreditno-depozitni i ostale odnose Nove hrvatske banke (bivša Sberbank) s društvima Pronam Nekretnine d.o.o. i Sberbank Europe u likvidaciji, a vrijednost transakcije iznosi 74 milijuna eura.
EIB želi prikupiti 100 milijardi eura za obnovu Ukrajine
AMBICIJE
EIB želi prikupiti 100 milijardi eura za obnovu Ukrajine
BRUXELLES/ŽENEVA - Europska investicijska banka, ogranak za ulaganja EU-a, predlaže osnivanje instrumenta financiranja, koji se prethodno koristio u pandemiji covida-19, za pomoć obnovi Ukrajine s do 100 milijardi eura ulaganja, navodi se u dokumentu koji je Reuters dobio na uvid.
Restrukturiranje Commerzbanka bit će okončano prije roka
ROKOVI
Restrukturiranje Commerzbanka bit će okončano prije roka
FRANKFURT - Commerzbank napreduje brže od očekivanog u svom planu otpuštanja oko 10.000 radnih mjesta u sklopu velikog programa restrukturiranja, prema njezinom izvršnom direktoru Manfredu Knofu.
Dio klijenata već je dobio povećane rate kredita
KREDITI
Dio klijenata već je dobio povećane rate kredita
ZAGREB - Mjesečno će korisnik plaćati 7,61 euro više, što je oko 57 kuna više, dok će na godišnjoj razini morati izdvajati 91,32 eura više ili 685 kuna više (tečaj 7,5). Naravno, povećanje ovisi o parametrima konkretnog kredita.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE