GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD i Banca Intesa omogućile bolji pristup finansiranju za preduzetnice

EBRD i Banca Intesa omogućile bolji pristup finansiranju za preduzetnice
FINANSIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2020 / 11:48
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Preduzeća kojima upravljaju žene u Srbiji imaće pristup novoj kreditnoj liniji od 8 miliona evra koju je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila Banca Intesa za finansiranje malih i srednjih preduzeća kojima rukovode žene.

Ovo je četvrta kreditna linija koju EBRD obezbeđuje za Banca Intesa u okviru svog programa Žene u biznisu (Women in Business), koji su podržali donatorski fondovi iz Švedske i Luksemburga.

Kao vodeća banka u Srbiji, Banca Intesa je ključni promoter ekonomske inkluzije žena i do sada je plasirala oko 15 miliona evra kredita preduzećima kojima upravljaju žene. Nova kreditna linija će pomoći banci da zadovolji rastuću tražnju nakon krize izazvane korona virusom i dodatno poboljšati pristup finansiranju za preduzetnice.

Suzana Hargitaj, regionalna direktorka EBRD-a za zapadni Balkan i šefica kancelarije u Srbiji, rekla je: „Danas se ponovo udružujemo sa našim dugogodišnjim partnerom, Banca Intesa Beograd, da podržimo preduzeća kojima rukovode žene u Srbiji. Ovo predstavlja važan korak napred u naporima da se podrži ekonomsko uključivanje žena u zemlji u periodu nakon krize izazvane korona virusom.”

Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, izjavila je: „Banca Intesa, u saradnji sa EBRD, nastavlja da jača ekonomski potencijal ženskog preduzetništva, prepoznajući njegov značaj za održivi razvoj domaće privrede. Kao prva banka koja je u Srbiji započela realizaciju EBRD programa Žene u biznisu, do sada smo podržali više od 1.500 inicijativa ženskog preduzetništva, pomažući preduzetnicama da unaprede poslovanje i ostvare svoje razvojne ambicije. U okolnostima u kojima se čitava svetska ekonomija suočava sa negativnim posledicama pandemije, osetljivi segmenti privrede posebno su izloženi udarima krize, zbog čega je neophodno da im i u ovom trenutku olakšamo pristup finansiranju, doprinoseći očuvanju radnih mesta i ukupnom privrednom oporavku naše zemlje.“

EBRD je vodeći institucionalni investitor Srbiji. Banka je do sada uložila više od šest milijardi evra u 267 projekata u zemlji, sa fokusom na razvoj privatnog sektora, unapređenje usluga javnog sektora i zelenu ekonomiju.

Tagovi: Evropska banka za obnovu i razvoj, EBRD, Banca Intesa, preduzetnice, Draginja Đurić
PROČITAJ I OVO
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
PODJELA RIZIKA
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokreće novi instrument podjele rizika za hrvatske banke, a Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Grupe Intesa Sanpaolo, prva će se uključiti u instrument.
Kostić želi preuzeti još 17% Addiko banke
POVEĆANJE UDJELA
Kostić želi preuzeti još 17% Addiko banke
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miodrag Kostić preko svoje tvrtke Agri Europe Cyprus želi povećati svoj udio u Addiko Bank AG.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE