GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD kreditira Grad Zagreb s 50 milijuna eura

EBRD kreditira Grad Zagreb s 50 milijuna eura
KREDITIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 10:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kreditom u iznosu od 50 milijuna eura podupire Grad Zagreb te osigurava sredstva za potporu gradskim trgovačkim društvima koja su pružatelji ključnih komunalnih usluga.

Grad će sredstva iz EBRD-ovog kredita koristiti za potporu likvidnosti Zagrebačkog Holdinga d.o.o., društva odgovornog za usluge vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda, gospodarenje otpadom, održavanje javnih površina i javnih cesta u Gradu, te Zagrebačkog električnog tramvaja d.o.o. (ZET), koji pruža uslugu javnog prijevoza u Zagrebu i okolnim mjestima.

Osigurana sredstva podrška su Gradu i gradskim trgovačkim društvima u premošćivanju neravnoteža uzrokovanih COVID-19 krizom, kao i potresima koji su pogodili područje Zagreba tijekom 2020. godine i prouzročili ukupnu materijalnu štetu veću od 11 milijardi eura.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Victoria Zinchuk izjavila je: “Izuzetno nam je drago što kroz ovaj projekt možemo podržati Grad Zagreb u njegovom daljnjem oporavku. EBRD ima veliko iskustvo u financiranju komunalnih poduzeća, bilo kroz direktno financiranje projekata, ili kroz pružanje potpore za poboljšanja financijskog i organizacijskog upravljanja komunalnih poduzeća, te se nadamo nastavku suradnje s Gradom”.

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević dodao je: “Grad Zagreb pozdravlja ovu prijeko potrebnu financijsku potporu i nada se da će razviti sveobuhvatan program suradnje s EBRD-om. Ne samo da želimo razviti zeleniji, čišći Zagreb, nego također želimo reformirati komunalne tvrtke i računamo na potporu EBRD-a u tome”.

EBRD je i ranije ulagao u Grad Zagreb, pa je tako 2016. godine uložio 5,9 milijuna eura u domaćoj valuti u obveznice Zagrebačkog Holdinga za koje je u cijelosti jamčio Grad Zagreb. EBRD je značajan strani ulagač u Hrvatskoj te je do danas uloženo 4,2 milijarde eura. Aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja gospodarstva, s posebnim naglaskom na ulaganja u sektor infrastrukture, energetski sektor, poljoprivredu, industriju, te malo poduzetništvo. Ulaganja EBRD-a prate i savjetodavne usluge s ciljem poboljšanja poslovnog okruženja.

Tagovi: EBRD, Grad Zagreb, Victoria Zinchuk, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Digitalizacija i troškovi zatvaraju poslovnice banaka u Njemačkoj
TREND
Digitalizacija i troškovi zatvaraju poslovnice banaka u Njemačkoj
BERLIN - Banke u Njemačkoj zatvaraju sve više poslovnica zbog digitalizacije usluga i povećanih troškova. Prošle godine broj poslovnica smanjen je za 10 posto na 21.712, objavila je u ponedjeljak njemačka središnja banka.
Buffett kupio 2,5 milijarde dolara vrijednih dionica Citigroupa
SHOPPING
Buffett kupio 2,5 milijarde dolara vrijednih dionica Citigroupa
NEW YORK - Legendarni investitor Warren Bufett odradio je vrlo zanimljivo tromjesečje.
Barclays preuzima Kensington Mortgage za 2,3 milijarde funti
AKVIZICIJE
Barclays preuzima Kensington Mortgage za 2,3 milijarde funti
LONDON - Britanska banka Barclays UK, podružnica matične tvrtke Barclays, kupit će britanskog hipotekarnog zajmodavca Kensington Mortgage za oko 2,3 milijarde funti (2,68 milijardi eura).
Sparkasse dovršio akviziciju Erste Carda
FINALIZACIJA
Sparkasse dovršio akviziciju Erste Carda
LJUBLJANA - Sparkasse banka je danas završila proces kupnje Erste Card, koja u Sloveniji ima ekskluzivno pravo izdavanja Diners Club kartica i sklapanja ugovora o prihvaćanju kartica na prodajnim mjestima.
Gotovina pomalo iščezava i u Njemačkoj
TRENDOVI
Gotovina pomalo iščezava i u Njemačkoj
BERLIN - Gotovina bi u Njemačkoj mogla iščeznuti, strahuje Udruga za novac i vrijednosti (BDGW).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE