GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD odobrio UniCreditu u Banja Luci zajam od 20 milijuna eura za gospodarstvo

EBRD odobrio UniCreditu u Banja Luci zajam od 20 milijuna eura za gospodarstvo
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2020 / 18:21
Autor: SEEbiz / H
BANJA LUKA - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je UniCredit Bank u Banja Luci zajam od 20 milijuna eura, koji će usmjeriti za pomoć u borbi protiv ekonomskog utjecaja pandemije koronavirusa.

Kako je u petak priopćeno iz EBRD-a, sredstva će se koristiti za kreditiranje lokalnih poduzeća kojima su potrebna kratkoročna obrtna sredstva ili potpora likvidnosti nakon dramatičnog smanjenja ekonomskih aktivnosti zbog uvođenja javnozdravstvenih mjera u Bosni i Hercegovini.

Zajam će pridonijeti daljnjem funkcioniranju gospodarstva, smanjujući pritisak na likvidnost i pružit će potporu privatnom sektoru u prevladavanju izravnih implikacija pandemije, navodi se u priopćenju.

EBRD-ov zajam dio je projekta 'Banke za otpornost', koji predstavlja skup mjera predviđenih kao potpora za postojeće klijente pogođene krizom koronavirusa.

Od izbijanja pandemije, EBRD je značajno pojačao svoj angažman i izvijestio o rekordnim izdvajanjima, većim od 5 milijardi eura u prvih šest mjeseci ove godine, dok je godinu dana ranije izdvojio 3,7 milijardi eura. Banka očekuje da će uložiti do 21 milijardu eura u razdoblju 2020 -21. za borbu protiv gospodarskog utjecaja Covid-19.

Inače, otkad je započeo podržavati projekte u BiH, EBRD je uložio više od 2,6 milijardi eura u tu zemlju, u 181 projekt.

Tagovi: EBRD, UniCredit, Banja Luka
PROČITAJ I OVO
Polovina građana Hrvatske ima ušteđevinu od samo 300 eura
ŠTEDNJA
Polovina građana Hrvatske ima ušteđevinu od samo 300 eura
ZAGREB - Prosječna vrijednost financijske imovine hrvatskih kućanstava je 4800 eura, dok samo 500 eura po kućanstvu iznosi procjena medijana financijske imovine kućanstava.
Cena kredita privredi u dinarima i evrima skoro ista
KREDITI
Cena kredita privredi u dinarima i evrima skoro ista
BEOGRAD - Cene kredita privredi u dinarima i evrima su se skoro izjednačile, što je dobra vest pre svega za privredu, a onda i za građane, ocenio je  generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Vladimir Vasić.
Rok za obvezujuće ponude za kupnju Croatia banke produljen do kraja listopada
ROKOVI
Rok za obvezujuće ponude za kupnju Croatia banke produljen do kraja listopada
ZAGREB - Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) izvijestila je u petak da je na zahtjev zainteresiranih ulagatelja rok za podnošenje obvezujuće ponude za kupnju Croatia banke produljen do 30. listopada do podneva.
HPB uvodi instant plaćanja na broj iz mobitela ili e-mail
INSTANT
HPB uvodi instant plaćanja na broj iz mobitela ili e-mail
ZAGREB - Izvršavanje platnih naloga uz trenutni prijenos sredstava na račun primatelja za klijente Hrvatske poštanske banke postaju stvarnost 29. listopada 2020. Tog dana s radom počinje NKSInst, novi platni sustav u Republici Hrvatskoj, koji je razvila Fina, a Hrvatska narodna banka odobrila rad čime ulazimo u novo doba razvoja modernih usluga plaćanja, izvijestili su u petak iz te banke.
NKSInst: Instant brza plaćanja u PBZ-u
USLUGE
NKSInst: Instant brza plaćanja u PBZ-u
ZAGREB - Nova usluga Instant plaćanja omogućuje svim klijentima PBZ-a, građanima i pravnim osobama brzu i efikasnu uslugu zadavanja i izvršenja naloga za Instant plaćanja u kunama na transakcijski račun u drugoj banci u RH putem svih kanala banke - u PBZ poslovnici, PBZ digitalnim bankarstvom - mobilna i internetska verzija, PBZCOM@NET, mPBZCOM, InBiz, servisa e-plaćanja Fine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE