GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD planira dopuniti strategiju za Sloveniju

EBRD planira dopuniti strategiju za Sloveniju
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 17:03
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Predstavnici Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predstavili su danas u Ministarstvu financija nacrt nove strategije za Sloveniju, čije se usvajanje na upravnom odboru očekuje u srpnju.

Nova strategija temeljit će se na postojećoj i predviđa jačanje aktivnosti EBRD-a u području konkurentnosti i zelene tranzicije.

Trenutnu strategiju za Sloveniju, koja obuhvaća razdoblje 2019. – 2024., EBRD je usvojio u veljači 2019. Nova će se na nju nadograditi i odrediti pojačanu aktivnost EBRD-a na dva područja, objavilo je Ministarstvo financija. Kako su naveli, riječ je o povećanju konkurentnosti kroz diversificirano financiranje, inovacije i dobro upravljanje, kao i napretku Slovenije na području zelene tranzicije.

EBRD je u Sloveniji prisutan od 1993. godine, u tom je razdoblju podržao 106 projekata u našoj zemlji, a ukupna vrijednost ulaganja iznosi nešto manje od 1,6 milijardi eura, stoji na njezinim stranicama.

Kao strateške prioritete za razdoblje 2019.-2024., u strategiji za Sloveniju, EBRD je postavio povećanje konkurentnosti i dobrog upravljanja zagovaranjem privatizacije i istovremeno korištenjem najnovijih instrumenata za potporu privatnim tvrtkama te podupiranjem prijelaza na zeleno gospodarstvo promicanjem novih zelenih tehnologije.

Drugi dio sastanka bio je posvećen pripremama za godišnju skupštinu EBRD-a koja će se održati 15. i 16. svibnja u Armeniji. Ključna tema bit će priprema novog petogodišnjeg strateškog i kapitalnog okvira koji će guverneri odobriti sljedeće godine u Londonu. Ovaj put, međutim, uprava EBRD-a obratila se guvernerima sa zahtjevom za smjernicama, kako u pogledu prioriteta banke tako i povećanja njezine fleksibilnosti u odgovoru na stalne krize, osiguravanja učinkovitog poslovanja u državama članicama i povećanja prisutnosti u privatnom sektoru, ministarstvo objasnio.

Delegacija EBRD-a u sklopu posjeta Sloveniji posjetila je i pogon Elesa u Beričevu, koji poslovno surađuje s bankom.

Tagovi: ebrd, slovenija
PROČITAJ I OVO
Erste i Addiko imale problema zbog globalnog IT kvara
BANKARSKI SEKTOR
Erste i Addiko imale problema zbog globalnog IT kvara
ZAGREB - Veliki globalni računalni kvar nije značajnije utjecao na rad kompjuterskih sustava te pružanje usluge banaka u Hrvatskoj, izvijestila je u petak Hrvatska udruga banaka (HUB).
Euromoney 2024.: PBZ najbolja banka u Hrvatskoj
PRIZNANJA
Euromoney 2024.: PBZ najbolja banka u Hrvatskoj
ZAGREB – Nagradu za izvrsnost Euromoney 2024. (The Euromoney Awards for Excellence 2024) dobila Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Intesa Sanpaolo Grupe, u kategoriji za najbolju banku u Hrvatskoj (Croatia's Best Bank).
HSBC imenovao Georgesa Elhederya glavnim izvršnim direktorom grupe
IMENOVANJA
HSBC imenovao Georgesa Elhederya glavnim izvršnim direktorom grupe
HONG KONG - HSBC je u srijedu objavio da je imenovao Georgesa Elhederyja glavnim izvršnim direktorom grupe, počevši od 2. rujna.
Njemački regulator kritizirao Deutsche Bank
KRITIKE
Njemački regulator kritizirao Deutsche Bank
BERLIN - Deutsche Bank netočno je objavila odgođenu poreznu imovinu u svom financijskom izvješću za 2019. koja nije udovoljavala međunarodnim računovodstvenim standardima, priopćio je njemački regulator BaFin u utorak.
Više od milijun građana ugovorilo dopušteno prekoračenje po tekućem računu
MINUSI
Više od milijun građana ugovorilo dopušteno prekoračenje po tekućem računu
ZAGREB - Krajem lipnja ove godine okončan je postupak prelaska građana s prešutno prihvaćenih na dopuštena prekoračenja, a sukladno Memorandumu o razumijevanju u vezi prekoračenja po tekućem računu kojeg su 22. srpnja 2022. godine potpisali Vlada RH, Hrvatska narodna banka i 13 banaka koje su u to vrijeme odobravale prešutno prihvaćena prekoračenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE