GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ECB i Banka Slovenije odobrili spajanje Nove KBM i SKB-a u jednu banku

ECB i Banka Slovenije odobrili spajanje Nove KBM i SKB-a u jednu banku
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2024 / 16:39
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Europska središnja banka i Banka Slovenije izdale su dopuštenja za spajanje Nove KBM i SKB banke u jednu pravnu osobu.

Njihovo pravno spajanje zakazano je za 22. kolovoza, a sljedeći dan će se pripojena banka preimenovati u OTP banku, priopćeno je iz Nove KBM.

Zamjena logotipa banaka novim logotipom OTP banke provodit će se postupno. Sjedište ove banke bit će u Ljubljani. Pripajanje će donijeti značajne promjene, posebice za klijente SKB banke, koji će 1. rujna biti uključeni u informacijski sustav Nove KBM te će početi koristiti nove ili prilagođene bankarske proizvode.

Obje banke su o tome već počele obavještavati klijente. Tako su svi dobili obavijest s opisanim prednostima, promjenama i uputama. Obje su na svojim stranicama uspostavile i posebno mjesto na kojem se objavljuju sve informacije, a na raspolaganju su i za pomoć korisnicima u kontakt centrima i poslovnicama.

„OTP banka želi ostvariti viziju da bude najbolja banka u Sloveniji. Spajanje dviju uspješnih banaka u slovenskom bankarskom okruženju važna je povijesna prekretnica. Pravi pobjednici ovog spajanja bit će korisnici, jer će dobiti pristup kombiniranoj banci s najviše bankovnih točaka u zemlji, najboljim proizvodima i uslugama, kao i najbolje ocijenjenim kanalima digitalnog bankarstva", napisali su.

Proces spajanja Nove KBM i SKB banke traje od veljače prošle godine, kada je OTP grupa kupila Novu KBM. Prije toga je krajem 2019. ušla na slovensko tržište kupnjom SKB banke. Cilj njihove integracije je stvaranje vodeće financijske institucije u zemlji, koja će pružati visokokvalitetne bankarske usluge i proizvode s još većom dodanom vrijednošću, kako na području poslovanja sa stanovništvom tako i s trgovačkim društvima.

OTP grupa pruža usluge za oko 17 milijuna klijenata na jedanaest tržišta u srednjoj i istočnoj Europi i jednom u središnjoj Aziji. Korisnici Nove KBM i SKB banke već nude pogodnosti poslovanja na bankomatima u inozemstvu. S debitnom karticom mogu besplatno podizati gotovinu ne samo u Sloveniji, već iu Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Albaniji, Ukrajini i Moldaviji, naveli su.

Tagovi: ECB, BANKA SLOVENIJE, SKB, NKBM
PROČITAJ I OVO
S&P: OTP grupa na vrhu ljestvice banaka s najboljim rezultatima u Europi
NA VRHU
S&P: OTP grupa na vrhu ljestvice banaka s najboljim rezultatima u Europi
SPLIT - S&P Global Market Intelligence ovog srpnja objavio je svoju inauguralnu ljestvicu europskih banaka s najboljim rezultatima, proglasivši OTP grupu kao najuspješniju europsku bankarsku grupu u 2023. godini.
Revolut napokon dobio licencu za bankarstvo u Velikoj Britaniji
LICENCE
Revolut napokon dobio licencu za bankarstvo u Velikoj Britaniji
LONDON - Britanski fintech startup Revolut priopćio je u četvrtak da je dobio bankarsku licencu s ograničenjima od Uprave za bonitetnu regulaciju Ujedinjenog Kraljevstva, čime je prekinuto trogodišnje čekanje.
Američka digitalna banka stavila Hrvatsku na crnu listu
POTEZI
Američka digitalna banka stavila Hrvatsku na crnu listu
ZAGREB - Američka digitalna banka Mercury nedavno je Hrvatsku uvrstila na listu zabranjenih zemalja, što je stvorilo probleme hrvatskim startupovima i tehnološkim tvrtkama koji su koristili njihove usluge za poslovanje na tržištu SAD-a.
UniCredit nadmašio predviđanja dobiti, kupio belgijsku digitalnu banku
DOBRE BROJKE
UniCredit nadmašio predviđanja dobiti, kupio belgijsku digitalnu banku
MILANO - Talijanska banka UniCredit u srijedu je objavila dobit u drugom tromjesečju bolju od očekivane i rekla da kupuje belgijsku digitalnu banku s vlastitom IT platformom temeljenom na oblaku za 370 milijuna eura (401 milijun dolara).
BNP Paribas nadmašio očekivanja zahvaljujući prihodima od trgovanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
BNP Paribas nadmašio očekivanja zahvaljujući prihodima od trgovanja
PARIZ - Francuska BNP Paribas objavila je u srijedu tromjesečnu dobit bolju od očekivane nakon što su prihodi investicijskog bankarstva skočili zbog porasta trgovanja dionicama, neutralizirajući oštar pad neto prihoda od kamata u francuskom maloprodajnom poslovanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE