GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EIB daje 5,2 milijarde eura za odgovor na koronavirus za zemlje izvan EU

EIB daje 5,2 milijarde eura za odgovor na koronavirus za zemlje izvan EU
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 08:47
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Grupa Europske investicijske banke, banka Europske unije, objavila je danas detalje sveobuhvatnog odgovora na pandemiju koronavirusa izvan EU-a koja će osigurati do 5,2 milijarde eura u narednim mjesecima.

To financiranje dio je odgovora Team Europe i poduprto jamstvima iz proračuna EU. To će ojačati hitna ulaganja u zdravstvo i ubrzati dugogodišnju potporu ulaganju privatnog sektora koja odražava potrebe za financiranjem u više od 100 zemalja širom svijeta.

Neposredna brza podrška pomoći će u održavanju radnih mjesta i sredstava za život u sektorima koji su najviše ugroženi ekonomskim i socijalnim učinkom koronavirusa, a pratit će ih dodatna dugoročna financiranja zdravlja i poslovanja po potrebi.

Ovaj brzi odgovor prilagodit će se specifičnim potrebama sektora i novim lokalnim izazovima jer se utjecaj koronavirusa i dalje razvija. EIB će također pružiti tehničku pomoć i dijeliti stručnost sektora da bi se ojačao i povećao učinak novih ulaganja.

Ubrzavanje podrške za ulaganja u zdravstvo i poslovanje i jačanje otpornosti privatnog sektora na ekonomski i socijalni utjecaj coronavirusa
EIB je spremna ubrzati otprilike milijardu eura isplate postojećih odobrenih zajmova kako bi se zdravstveni sektor u zemljama izvan EU-a mogao suočiti s pandemijom koronavirusa, kao i kako bi se osiguralo da poslovne aktivnosti mogu pristupiti neposrednom financiranju kako bi se suzbio novčani tok i likvidnost. izazove.

Neposredna podrška dugogodišnjim klijentima iz svjetskog zdravstvenog sektora uključivat će potporu novim naporima u javnom zdravstvu, pomažući klijentima da preusmjere postojeće operacije na rješavanju zdravstvene krize i ubrzava isplatu odobrenih projekata privatnog i javnog sektora.

Pojačana podrška zdravstvenom sektoru profitirat će jedinstvenim tehničkim iskustvom i financijskom ekspertizom EIB-a stečenim u više od 30 milijardi eura ulaganja u bolnice, zdravstvo i zdravstvene inovacije u Europi i širom svijeta posljednjih godina.

Brza identifikacija prioritetnih projekata poboljšat će se uskom postojećom suradnjom EIB-a s ministarstvima zdravlja i partnerima iz zdravstvenog sektora izvan Europe.

Odgovor EIB-a također će podržati poboljšani pristup financiranju za mala i srednja poduzeća, uključujući povećavanje postojećih kreditnih linija kojima upravljaju lokalne banke širom svijeta.

Neposredni odgovor usredotočit će se na pružanje podrške tvrtkama u sektorima na koje najviše utječe pandemija koronavirusa i gdje je proizvodni kapacitet najviše izložen.

To će također pomoći da se ojača ključna uloga lokalnih banaka i financijskih institucija, uključujući mikrofinancijske partnere, čija će lokalna znanja biti ključna za postizanje uspješnog dugoročnog odgovora.

Lokalna i međunarodna poduzeća, mala i srednja poduzeća, poljoprivrednici i poduzetnici širom svijeta imat će koristi od odgovora privatnog sektora EIB-a.

Tagovi: Europska investicijska banka, koronavirus, zemlje izvan EU, zdravstvo, kreditiranje
PROČITAJ I OVO
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
NESLUŽBENO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
WASHINGTON/RIM - Europska središnja banka spremna je narediti talijanskom UniCreditu da prekine svoje poslovanje s Rusijom, rekle su dvije osobe upućene u rasprave, dok regulator vrši pritisak da prekine europske financijske veze s Moskvom.
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE