GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EIB daje 5,2 milijarde eura za odgovor na koronavirus za zemlje izvan EU

EIB daje 5,2 milijarde eura za odgovor na koronavirus za zemlje izvan EU
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 08:47
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Grupa Europske investicijske banke, banka Europske unije, objavila je danas detalje sveobuhvatnog odgovora na pandemiju koronavirusa izvan EU-a koja će osigurati do 5,2 milijarde eura u narednim mjesecima.

To financiranje dio je odgovora Team Europe i poduprto jamstvima iz proračuna EU. To će ojačati hitna ulaganja u zdravstvo i ubrzati dugogodišnju potporu ulaganju privatnog sektora koja odražava potrebe za financiranjem u više od 100 zemalja širom svijeta.

Neposredna brza podrška pomoći će u održavanju radnih mjesta i sredstava za život u sektorima koji su najviše ugroženi ekonomskim i socijalnim učinkom koronavirusa, a pratit će ih dodatna dugoročna financiranja zdravlja i poslovanja po potrebi.

Ovaj brzi odgovor prilagodit će se specifičnim potrebama sektora i novim lokalnim izazovima jer se utjecaj koronavirusa i dalje razvija. EIB će također pružiti tehničku pomoć i dijeliti stručnost sektora da bi se ojačao i povećao učinak novih ulaganja.

Ubrzavanje podrške za ulaganja u zdravstvo i poslovanje i jačanje otpornosti privatnog sektora na ekonomski i socijalni utjecaj coronavirusa
EIB je spremna ubrzati otprilike milijardu eura isplate postojećih odobrenih zajmova kako bi se zdravstveni sektor u zemljama izvan EU-a mogao suočiti s pandemijom koronavirusa, kao i kako bi se osiguralo da poslovne aktivnosti mogu pristupiti neposrednom financiranju kako bi se suzbio novčani tok i likvidnost. izazove.

Neposredna podrška dugogodišnjim klijentima iz svjetskog zdravstvenog sektora uključivat će potporu novim naporima u javnom zdravstvu, pomažući klijentima da preusmjere postojeće operacije na rješavanju zdravstvene krize i ubrzava isplatu odobrenih projekata privatnog i javnog sektora.

Pojačana podrška zdravstvenom sektoru profitirat će jedinstvenim tehničkim iskustvom i financijskom ekspertizom EIB-a stečenim u više od 30 milijardi eura ulaganja u bolnice, zdravstvo i zdravstvene inovacije u Europi i širom svijeta posljednjih godina.

Brza identifikacija prioritetnih projekata poboljšat će se uskom postojećom suradnjom EIB-a s ministarstvima zdravlja i partnerima iz zdravstvenog sektora izvan Europe.

Odgovor EIB-a također će podržati poboljšani pristup financiranju za mala i srednja poduzeća, uključujući povećavanje postojećih kreditnih linija kojima upravljaju lokalne banke širom svijeta.

Neposredni odgovor usredotočit će se na pružanje podrške tvrtkama u sektorima na koje najviše utječe pandemija koronavirusa i gdje je proizvodni kapacitet najviše izložen.

To će također pomoći da se ojača ključna uloga lokalnih banaka i financijskih institucija, uključujući mikrofinancijske partnere, čija će lokalna znanja biti ključna za postizanje uspješnog dugoročnog odgovora.

Lokalna i međunarodna poduzeća, mala i srednja poduzeća, poljoprivrednici i poduzetnici širom svijeta imat će koristi od odgovora privatnog sektora EIB-a.

Tagovi: Europska investicijska banka, koronavirus, zemlje izvan EU, zdravstvo, kreditiranje
PROČITAJ I OVO
Bruto dobit banaka u prvom tromjesečju pala 22,7%
PAD
Bruto dobit banaka u prvom tromjesečju pala 22,7%

ZAGREB - Banke u Hrvatskoj u prvom tromjesečju ove godine iskazuju dobit iz poslovanja koje će se nastaviti (prije poreza) u iznosu od 1,25 milijardi kuna, što je za 368,6 milijuna kuna manje nego u istom razdoblju 2019. godine.

HPB nudi kredite za obnovu stambenih zgrada nakon potresa
PONUDA
HPB nudi kredite za obnovu stambenih zgrada nakon potresa
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u ponedjeljak da kreće s kreditima za obnovu stambenih zgrada oštećenih potresom, koji će se odobravati uz fiksnu kamatnu stopu od 2,99 posto, odnosno efektivnu kamatnu stopu (EKS) od 3,03 posto.
Kreditne institucije započinju s obradom i razmjenom podataka o novčanim obvezama svojih klijenata
PODACI
Kreditne institucije započinju s obradom i razmjenom podataka o novčanim obvezama svojih klijenata
ZAGREB – Kreditne institucije započinju s obradom i razmjenom podataka u Osnovnom sustavu registra (OSR sustav) posredstvom Hrvatskog registra obveza po kreditima d.o.o., priopćeno je iz Hrvatske udruge banaka.
HBOR: Obrtna sredstva za ruralni razvoj uz kamatnu stopu 0,5 posto
KREDITI
HBOR: Obrtna sredstva za ruralni razvoj uz kamatnu stopu 0,5 posto
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede i HBOR pripremili su novi financijski instrument "Obrtna sredstva za ruralni razvoj", za koji je osigurano 130 milijuna kuna, a kredite će odobravati izravno HBOR, uz kamatnu stopu od 0,5 posto, dok će korisnici biti oslobođeni svih naknada.
Zagrebačka banka neće isplatiti dividendu
DIVIDENDA
Zagrebačka banka neće isplatiti dividendu
ZAGREB - Iz najave sjednice glavne skupštine Zagrebačke banke koja će se održati 8. srpnja ove godine razvidno je kako Zaba ove godine neće isplatiti dividendu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE