GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EIB daje 5,2 milijarde eura za odgovor na koronavirus za zemlje izvan EU

EIB daje 5,2 milijarde eura za odgovor na koronavirus za zemlje izvan EU
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 08:47
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Grupa Europske investicijske banke, banka Europske unije, objavila je danas detalje sveobuhvatnog odgovora na pandemiju koronavirusa izvan EU-a koja će osigurati do 5,2 milijarde eura u narednim mjesecima.

To financiranje dio je odgovora Team Europe i poduprto jamstvima iz proračuna EU. To će ojačati hitna ulaganja u zdravstvo i ubrzati dugogodišnju potporu ulaganju privatnog sektora koja odražava potrebe za financiranjem u više od 100 zemalja širom svijeta.

Neposredna brza podrška pomoći će u održavanju radnih mjesta i sredstava za život u sektorima koji su najviše ugroženi ekonomskim i socijalnim učinkom koronavirusa, a pratit će ih dodatna dugoročna financiranja zdravlja i poslovanja po potrebi.

Ovaj brzi odgovor prilagodit će se specifičnim potrebama sektora i novim lokalnim izazovima jer se utjecaj koronavirusa i dalje razvija. EIB će također pružiti tehničku pomoć i dijeliti stručnost sektora da bi se ojačao i povećao učinak novih ulaganja.

Ubrzavanje podrške za ulaganja u zdravstvo i poslovanje i jačanje otpornosti privatnog sektora na ekonomski i socijalni utjecaj coronavirusa
EIB je spremna ubrzati otprilike milijardu eura isplate postojećih odobrenih zajmova kako bi se zdravstveni sektor u zemljama izvan EU-a mogao suočiti s pandemijom koronavirusa, kao i kako bi se osiguralo da poslovne aktivnosti mogu pristupiti neposrednom financiranju kako bi se suzbio novčani tok i likvidnost. izazove.

Neposredna podrška dugogodišnjim klijentima iz svjetskog zdravstvenog sektora uključivat će potporu novim naporima u javnom zdravstvu, pomažući klijentima da preusmjere postojeće operacije na rješavanju zdravstvene krize i ubrzava isplatu odobrenih projekata privatnog i javnog sektora.

Pojačana podrška zdravstvenom sektoru profitirat će jedinstvenim tehničkim iskustvom i financijskom ekspertizom EIB-a stečenim u više od 30 milijardi eura ulaganja u bolnice, zdravstvo i zdravstvene inovacije u Europi i širom svijeta posljednjih godina.

Brza identifikacija prioritetnih projekata poboljšat će se uskom postojećom suradnjom EIB-a s ministarstvima zdravlja i partnerima iz zdravstvenog sektora izvan Europe.

Odgovor EIB-a također će podržati poboljšani pristup financiranju za mala i srednja poduzeća, uključujući povećavanje postojećih kreditnih linija kojima upravljaju lokalne banke širom svijeta.

Neposredni odgovor usredotočit će se na pružanje podrške tvrtkama u sektorima na koje najviše utječe pandemija koronavirusa i gdje je proizvodni kapacitet najviše izložen.

To će također pomoći da se ojača ključna uloga lokalnih banaka i financijskih institucija, uključujući mikrofinancijske partnere, čija će lokalna znanja biti ključna za postizanje uspješnog dugoročnog odgovora.

Lokalna i međunarodna poduzeća, mala i srednja poduzeća, poljoprivrednici i poduzetnici širom svijeta imat će koristi od odgovora privatnog sektora EIB-a.

Tagovi: Europska investicijska banka, koronavirus, zemlje izvan EU, zdravstvo, kreditiranje
PROČITAJ I OVO
Barclays preuzima Kensington Mortgage za 2,3 milijarde funti
AKVIZICIJE
Barclays preuzima Kensington Mortgage za 2,3 milijarde funti
LONDON - Britanska banka Barclays UK, podružnica matične tvrtke Barclays, kupit će britanskog hipotekarnog zajmodavca Kensington Mortgage za oko 2,3 milijarde funti (2,68 milijardi eura).
Sparkasse dovršio akviziciju Erste Carda
FINALIZACIJA
Sparkasse dovršio akviziciju Erste Carda
LJUBLJANA - Sparkasse banka je danas završila proces kupnje Erste Card, koja u Sloveniji ima ekskluzivno pravo izdavanja Diners Club kartica i sklapanja ugovora o prihvaćanju kartica na prodajnim mjestima.
Gotovina pomalo iščezava i u Njemačkoj
TRENDOVI
Gotovina pomalo iščezava i u Njemačkoj
BERLIN - Gotovina bi u Njemačkoj mogla iščeznuti, strahuje Udruga za novac i vrijednosti (BDGW).
NETS CEE i PBZ Card postaju strateški partneri u segmentu prihvata platnih kartica
KARTICE
NETS CEE i PBZ Card postaju strateški partneri u segmentu prihvata platnih kartica
ZAGREB - PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, članice Intesa Sanpaolo Grupe, danas je objavio uvođenje novog modela strateškog partnerstva s društvom NETS CEE u području prihvata platnih kartica na prodajnim mjestima.
Banke u Sloveniji počele ukidati ležarine
POTEZI
Banke u Sloveniji počele ukidati ležarine
LJUBLJANA - Deželna banka Slovenije prva je banka u Sloveniji koja je nakon najave Evropske centralne banke o postepenom povećanju kamatne stope za polaganje viška likvidnosti odluči,la ukinuti tzv. ležarinu za depozite.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE