GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste banci dodijeljena nagrada EBRD-a za najaktivniju banku u financiranju međunarodne trgovine

Erste banci dodijeljena nagrada EBRD-a za najaktivniju banku u financiranju međunarodne trgovine
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2022 / 13:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Na godišnjem sastanku i poslovnom forumu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se ove godine održao u Maroku, dodijeljena su priznanja najuspješnijim bankama partnerima za 2021. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme).

Erste banci je petu godinu zaredom pripala nagrada za najaktivniju banku partnera u financiranju međunarodne trgovine u Hrvatskoj. Suradnja između Erste banke i EBRD-a na TFP programu započela je u svibnju 2015. godine, a cilj je promicanje međunarodnog poslovanja i pružanja podrške izvoznicima i uvoznicima.

Kroz EBRD TFP program Erste banka klijentima nudi poboljšane uvjete financiranja koji omogućuju tvrtkama nastup i osvajanje novih tržišta. Kroz ovaj program Erste banka prati tvrtke u osnaživanju i proširenju njihovog poslovanja kako bi im osigurala kontinuitet poslovanja kroz financiranje njihovih izvoznih, uvoznih i poslova lokalne distribucije. Dosad je podržano niz transakcija što je rezultiralo intenzivnim korištenjem limita programa u ukupnom iznosu od 20 milijuna eura, te donijelo priznanje za najaktivniju banku partnera EBRD-a u području financiranja međunarodne trgovine u Hrvatskoj.

„Ponosni smo što je EBRD još jednom prepoznao Erste banku kao najaktivniju banku na našem tržištu u području financiranja međunarodne trgovine. Tijekom prošle godine, koja je bila iznimno izazovna za poslovanje izvoznih tvrtki, Erste banka je pružala kontinuiranu podršku tvrtkama koje su se trebale prilagođavati promjenama kako bi i dalje ostale operativne, očuvale radna mjesta i bile u mogućnosti nuditi svoje proizvode i usluge na inozemnim tržištima. To ćemo nastaviti činiti i u budućnosti, a poseban naglasak stavit ćemo na podršku izvoznicima kroz praćenje zelenih projekata koji utječu na smanjenje emisije ugljikovog dioksida. S EBRD-om surađujemo više od deset godina te smo u tom razdoblju zajednički realizirali ukupno pet kreditnih linija u iznosu 190 milijuna eura koje su namijenjene financiranju mikro, malih i srednjih poduzeća te javnom i privatnom sektoru.“, rekla je voditeljica financiranja trgovine i izvoza u Erste banci Sanja Gracin.

Cilj EBRD-ovog TFP programa, pokrenutog 1999., je promicanje međunarodne trgovine iz i između zemalja u kojima EBRD ulaže. Kroz program, EBRD pruža jamstva međunarodnim bankama te kratkoročne kreditne linije odabranim bankama i faktoring kućama za posredovanje u odobravanju sredstava domaćim izvoznicima, uvoznicima i distributerima.

Tagovi: Erste banka, Sanja Gracin, Europska banka za obnovu i razvoj, međunarodna trgovina
PROČITAJ I OVO
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
PODJELA RIZIKA
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokreće novi instrument podjele rizika za hrvatske banke, a Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Grupe Intesa Sanpaolo, prva će se uključiti u instrument.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE