GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste banka i EIF potpisali ugovor za dodatnih 105 milijuna eura poduzetnicima

Erste banka i EIF potpisali ugovor za dodatnih 105 milijuna eura poduzetnicima
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 15:31
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Erste&Steiermärkische Bank i Europski investicijski fond (EIF) potpisali su amandman ugovoru o InnovFin garanciji koji Erste banci omogućuje da poduzećima do 3.000 zaposlenih, uključujući i ona pogođena teškoćama zbog Covid-a 19, osigura dodatnih 105 milijuna eura, priopćili su u utorak iz Erste banke.

Potpisani amandman podiže iznos za zajmove i zakupe uz garanciju InnovFin na 255 milijuna eura.

Uz samo povećanje volumena portfelja, njime se produžava razdoblje raspoloživosti InnovFin garancije, koja se proširuje i na velike poduzetnike, te se uvode pojednostavljeni i prošireni kriteriji prihvatljivosti koji uključuju projekte s ciljem digitalizacije i digitalne transformacije poslovanja.

Cilj mjera je pomoći hrvatskom gospodarstvu uslijed poteškoća uzrokovanih pandemijom Covid-a 19.

Za financiranje uz garanciju InnovFin, koja omogućuje povoljnije uvjete za klijenta, mogu se prijaviti svi poduzetnici koji imaju inovativni proizvod, unaprjeđuju svoje poslovne procese ili usluge te koriste najnovije tehnologije u svrhu ulaganja u rast i razvoj poslovanja.

Mogu se prijaviti i oni koji unaprjeđuju ili uvode nove inovativne proizvode, procese ili usluge, potom brzorastuća poduzeća, kao i poduzeća s inovacijskim potencijalom (dobivaju potpore, nagrade, registriraju patente i sl.), te imaju značajne troškove u istraživanju i razvoju inovacija.

Erste banka s Europskim investicijskim fondom surađuje od lipnja 2017., kada je potpisan Ugovor o InnovFin garanciji uz financijsku potporu Europske unije Financijskim instrumentima programa Obzor 2020 te Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU).

Erste banka je dosad plasirala više od 120 milijuna eura kredita uz InnovFin garanciju. U rujnu 2019. godine potpisan je dodatak ugovoru o InnovFin garanciji na novih 100 milijuna eura za financiranje novih projekata i podršku inovativnim poduzetnicima.

Tagovi: Erste&Steiermärkische Bank, Erste, Europski investicijski fond
PROČITAJ I OVO
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE