GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste Card Clubu dodijeljen PCI DSS certifikat

Erste Card Clubu dodijeljen PCI DSS certifikat
CERTIFIKAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2020 / 10:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Erste Card Club (ECC) uspješno je završio proces certificiranja u skladu s međunarodnim sigurnosnim standardom platnih sustava PCI DSS-om (Payment Card Industry Data Security Standard).

Kako bi proveo certifikaciju, ECC je uveo nove, odnosno dodatno unaprijedio postojeće već visoke sigurnosne kontrole na području poslovnih procesa, tehnologija i zaposlenika. Osnovni cilj certifikacije je dodatna zaštita kartičnih podataka, a time i klijenata, na svim sustavima koji ove podatke obrađuju, prenose ili pohranjuju, odnosno detaljna kontrola i nadzor njihovog rukovanja tijekom cijelog procesa korištenja podataka. Uspješna certifikacija rezultat je značajnog i sustavnog ulaganja u ljude, sigurnosne alate i IT infrastrukturu.

„ECC poslovanje gotovo je u cijelosti povezano s kartičnim poslovanjem, stoga je i većina naših procesa, zaposlenika i tehnologija u opsegu PCI DSS-a. Kako je riječ o opsežnom projektu, na njemu su na neki način sudjelovali gotovo svi naši zaposlenici, pri čemu je njegova opsežnost potaknula i neke pozitivne transformacije našeg poslovanja. Sam PCI DSS certifikat podrazumijeva i obavezu kontinuiranog održavanja postignute razine kontrola, ali i njihovog kontinuiranog preispitivanja i unaprjeđenja. Treba reći kako samo certificiranje smatramo kao sredstvo, pri čemu su naši ciljevi u cijelosti usmjereni prema zaštiti naših klijenata kako bi im pružili sigurne i pouzdane usluge na svima dostupan način.“ kaže Jurgen de Ruijter, član Uprave Erste Card Cluba.

PCI/ DSS propisuje kontrolne ciljeve postavljene od vijeća PCI SSC (Payment Card Industry Security Standards Council), kojeg čine najveće kartične kuće: American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard, Visa Inc. Ciljevi vijeća su standardizirati sigurnosne kontrole i osigurati njihovu primjenu nad svim elementima u sustavu kartičnih plaćanja i povezanih usluga, pri čemu vijeće kroz PCI standarde i druge mehanizme potiče, razvija i promovira kulturu i svijest o značaju sigurnosti u području kartičnog poslovanja.

Tagovi: Erste Card Club, PCI DSS certifikat, Jurgen de Ruijter, Erste, American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard, Visa
PROČITAJ I OVO
Yellen: Američki bankarski sustav je zdrav, situacija se stabilizira
SMIRIVANJE
Yellen: Američki bankarski sustav je zdrav, situacija se stabilizira
WASHINGTON - Američka ministrica financija Janet Yellen izjavila je danas da je američki bankarski sustav "zdrav", ali da bi dodatni angažman vlade "mogao biti opravdan" ako neuspjesi u manjim institucijama postanu rizik za financijsku stabilnost.
Slovenske banke u siječnju povećale dobit čak 70%
SKOK
Slovenske banke u siječnju povećale dobit čak 70%
LJUBLJANA - Slovenske banke su u siječnju ostvarile 43,9 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 70 posto više nego u siječnju prošle godine, kada je bila relativno niska u odnosu na većinu prošlogodišnjih mjeseci.
Ukupni krediti narasli na 41,3 milijardu eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti narasli na 41,3 milijardu eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju siječnja 41,3 mlrd. eura što je povećanje za 0,6 mlrd. eura ili 1,6% na mjesečnoj razini i 4,1 eura ili 10,9% u odnosu siječanj 2022. (na osnovi stanja).
UBS-ovo spašavanje Credit Suissea rezultirat će desecima tisuća otkaza
POSLJEDICE
UBS-ovo spašavanje Credit Suissea rezultirat će desecima tisuća otkaza
LONDON - Očekuje se da će UBS-ovo spašavanje Credit Suissea rezultirati ukidanjem desetaka tisuća radnih mjesta, a švicarski financijski sektor već se priprema za teške udarce spornog preuzimanja.
Agonija First Republica ni izdaleka nije završena
PROBLEMI
Agonija First Republica ni izdaleka nije završena
NEW YORK - Iako se prije nekoliko dana činilo kako je First Republic Bank spašen, investitori očito misle da tome nije tako.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE