GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Financijske tvrtke u Britaniji moraju probiti klasne barijere

Financijske tvrtke u Britaniji moraju probiti klasne barijere
RADNA SKUPINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2022 / 14:03
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Polovina radnika na upravljačkim pozicijama u britanskom sektoru financijskih i profesionalnih usluga trebala bi do 2030 godine dolaziti iz radničkih obitelji, preporučila je u srijedu radna skupina koju podupire britanska vlada.

Financijske tvrtke već su dobrovoljno usvojile dugogodišnje ciljeve o udjelu žena, etničkih manjina i rasnih skupina na upravljačkim pozicijama, a pozornost se sada usmjerava na socioekonomski status.

Radnu grupu za socio-ekonomsku raznolikost vodi gradski odjel City of London, koji upravlja povijesnom financijskom četvrti glavnog britanskog grada, a angažiralo ju je ministarstvo financija i gospodarstva.

Otprilike polovina zaposlenih u sektorima financijskih i profesionalnih usluga, poput računovođa i pravnika, potječe iz radničke klase i trenutno napreduje oko 25 posto sporije od kolega iz srednje i više klase, navodi se u izvješću radne skupine.

Njihova je godišnja plaća manja i do 17.500 funti (20.977 dolara), bez obzira na radni učinak, utvrdili su.

Trenutno 37 posto radnika na višim upravljačkim pozicijama u sektorima financijskih i profesionalnih usluga potječe iz radničkih obitelji, što znači da im roditelji rade na rutinskim fizičkim poslovima, poput recepcionera, vozača kombija, vodoinstalatera ili električara.

Do 2030. njihov bi udio trebao porasti na 50 posto, a dobrovoljni cilj bit će revidiran u 2025. kako bi se zadovoljili kriteriji zastupljenosti i dostižnosti, objavila je radna skupina.

"Moramo probiti 'klasnu' barijeru - uklanjanje nepravednih prepreka u napredovanju ispravan je potez, koji će ujedno kompanijama omogućiti da poboljšaju produktivnost, zadrže radnike i pojačaju inovacije", rekla je predsjedateljica radne skupine Catherine McGuinness.

"Znam da naši zaključci neće biti ugodno štivo i da neće naići na nepodijeljene hvalospjeve", kazala je McGuinness.

Radna skupina objavila je plan u "pet točaka", namijenjen poslodavcima, industrijskim udrugama , regulatorima i vladi. Regulatori bi trebali od tvrtki koje nadziru zatražiti prikupljanje podataka o društveno-ekonomskom statusu radnika, navodi se u izvješću.

Tagovi: britanske financijske tvrtke, Velika Britanija, klasne razlike
PROČITAJ I OVO
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
SOLIDNO
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
MILANO . Intesa Sanpaolo je prošle godine ostvarila neto dobit od 4,35 milijardi eura, što je četiri posto više nego u 2021.
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
POTEZI
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
ZAGREB - Najveća ruska banka, Sberbank, radi na pokretanju svoje platforme za decentralizirano financiranje (DeFi), pripremajući se za testiranje proizvoda za nekoliko mjeseci.
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
KREDITI
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
ZAGREB – Zagrebačka banka uvela je za male poduzetnike predodobrene kredite uz brzu i jednostavnu realizaciju. Personalizirana ponuda, manje dokumentacije i brže odobrenje neke su od prednosti za mala poduzeća.
Računi sve većeg broja Nijemaca u minusu
PROBLEMI
Računi sve većeg broja Nijemaca u minusu
BERLIN - Poskupljenja u protekla tri mjeseca su ostavila pustoš na bankovnim računima građana: već svaki sedmi korisnik bankovnih računa u Njemačkoj je u tom razdoblju dospio u minus, odnosno svoje tekuće troškove plaća dispokreditom svoje banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE