GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Global Finance proglasio Zabu najboljom bankom podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Hrvatskoj

Global Finance proglasio Zabu najboljom bankom podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Hrvatskoj
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2021 / 17:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U istraživanju časopisa Global Finance, Grupa UniCredit proglašena je najboljim podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Srednjoj i Istočnoj Europi za 2021. godinu.

Ovom nagradom UniCredit nastavlja pobjednički niz koji traje već dvanaest godina za redom. Uz osvajanje prve nagrade u regiji SIE, Grupi je uručena i glavna nagrada za Najboljeg podskrbnika nad financijskim instrumentima u osam pojedinačnih država – Hrvatskoj, Austriji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Mađarskoj, Srbiji i Sloveniji.

Nagrade po regijama i državama dodjeljuje urednički odbor časopisa Global Finance uzimajući u obzir istraživanje tržišta, mišljenja stručnjaka i korisnika usluga podskrbnika nad financijskim instrumentima te podatke dobivene od banaka, kako bi odabrao institucije koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim tržištima.

Kriteriji uključuju odnose s klijentima, kvalitetu usluge, konkurentnost cijena, jednostavnost rješavanja izvanrednih zahtjeva, tehnološke platforme, post-settlement poslovanje, planove poslovnog kontinuiteta i poznavanje lokalnih propisa i praksi, pri čemu su se UniCredit i Zagrebačka banka svojim stručnim znanjima o regulativi tržišta i usluga povezanih s financijskim instrumentima istaknuli među ostalim bankama.

„Ova nagrada još jedna je potvrda sjajnog dosadašnjeg rada našeg tima u Globalnom transakcijskom bankarstvu i pomoći će u daljnjem jačanju kvalitete usluga skrbništva s ciljem očuvanja vodeće pozicije na tržištu. Bitno je naglasiti da i u ovim izazovnim vremenima kvaliteta usluge konstantno raste što svakako treba zahvaliti i predanom radu svih djelatnika. Upravo takvoj razini izvrsnosti mi težimo u svim područjima u kojima djelujemo“, rekao je Spas Vidarkinsky, član Uprave Zagrebačke banke.

Julia B. Romhanyi, globalna direktorica Skrbništva UniCredit Grupe, dodala je:

„U UniCreditu smo jako ponosni na naše usluge podskrbnika i veliko nam je zadovoljstvo što smo potvrdili svoju poziciju najboljeg podskrbnika financijskim instrumentima u Srednjoj i Istočnoj Europi, uz vodeće pozicije u osam država. Ta postignuća naglašavaju predanost banke, posebno u razdoblju izazova uzrokovanih petnaestomjesečnim promjenama do kojih je došlo uslijed pandemije, a tijekom kojih smo usprkos svemu osigurali dosljedno visoku razinu kvalitete svojih usluga. Predanost našeg izvrsnog tima i naš stalni fokus na pružanje prilagođenih i digitalnih rješenja visoke kvalitete u središtu su našeg uspjeha. Željela bih iskoristiti ovu priliku da zahvalim timu na svom uloženom trudu i, dakako, da zahvalim našim klijentima, koji nam pružaju platformu za ostvarenje tog uspjeha.”

Tagovi: Global Finance, Zagrebačka banka, Spas Vidarkinsky, UniCredit
PROČITAJ I OVO
Savjet HNB-a: Suglasnost za uprave Zagrebačke banke i Sberbanka
SUGLASNOST
Savjet HNB-a: Suglasnost za uprave Zagrebačke banke i Sberbanka
ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne bane (HNB) u petak je dao suglasnost za članove uprava Zagrebačke banke i Sberbanka, a usvojio je i informaciju o statusu i aktivnostima vezanima uz izradu optjecajnih eurokovanica s nacionalnom stranom, priopćeno je iz središnje banke.
Yellen razvojnim bankama: Mobilizirajte kapital za borbu protiv klimatskih promjena
PORUKE
Yellen razvojnim bankama: Mobilizirajte kapital za borbu protiv klimatskih promjena
WASHINGTON - Američka ministrica financija Janet Yellen poručila je u četvrtak čelnicima Svjetske banke i drugih razvojnih banaka da smisle konkretne planove za mobilizaciju znatno više kapitala za borbu protiv klimatskih promjena i smanjenje emisije štetnih plinova.
Kina želi više stranih banaka i osiguravatelja
REGULATIVA
Kina želi više stranih banaka i osiguravatelja
PEKING - Kina će nastaviti otvarati svoj financijski sektor i poboljšavati postupke za ulazak stranih banaka i osiguravajućih društava na domaće tržište, objavila je vlada u Pekingu, prenose državni mediji.
JPMorgan bogato nagradio Dimona kako bi ga zadržao na poziciji CEO-a
POTEZI
JPMorgan bogato nagradio Dimona kako bi ga zadržao na poziciji CEO-a
NEW YORK - JPMorgan bogato je nagradio glavnog izvršnog direktora Jamieja Dimona kako bi ga zadržao na poziciji CEO-a.
Brnabić: Goldman Sachs razmatra ulaganje u Srbiji
INVESTICIJE
Brnabić: Goldman Sachs razmatra ulaganje u Srbiji
BEOGRAD - Američka investiciona grupacija "Goldman Sachs" razmatra da prvi put ulaže u Srbiji, dogovoreno je u Njojorku na sastanku premijerke Srbije Ane Brnabić sa čelnim ljudima te grupacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE