GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs će smanjiti ulaganja u upravljanje imovinom

Goldman Sachs će smanjiti ulaganja u upravljanje imovinom
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2023 / 21:27
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Divizija za upravljanje imovinom grupe Goldman Sachs značajno će smanjiti 59 milijardi dolara alternativnih ulaganja koja su opteretila zaradu banke, rekao je izvršni direktor za Reuters.

Div s Wall Streeta planira se osloboditi svojih pozicija u sljedećih nekoliko godina i zamijeniti neka od tih sredstava u svojoj bilanci vanjskim kapitalom, izjavio je u intervjuu za Reuters Julian Salisbury, glavni investicijski direktor za upravljanje imovinom i imovinom u Goldman Sachsu.

"Očekivao bih značajan pad u odnosu na trenutne razine", rekao je Salisbury. "Neće doći do nule jer ćemo nastaviti ulagati u i uz fondove, za razliku od pojedinačnih poslova u bilanci."

Goldman je imao turobno četvrto tromjesečje, promašivši ciljeve profita Wall Streeta za veliku razliku. Poput drugih banaka koje se bore s poslom u poslovanju, Goldman otpušta više od 3000 zaposlenika u najvećem krugu otpuštanja od financijske krize 2008. godine.

Banka će pružiti dodatne pojedinosti o svom planu imovine tijekom dana za investitore Goldman Sachsa 28. veljače, rekao je. Alternativna imovina može uključivati privatni kapital ili nekretnine za razliku od tradicionalnih ulaganja kao što su dionice i obveznice.

Smanjenje ulaganja u bilanci banke može smanjiti volatilnost njezine zarade, rekao je Mark Narron, viši direktor sjevernoameričkih banaka u agenciji za kreditni rejting Fitch Ratings. Odbacivanjem ulaganja također se smanjuje iznos takozvane imovine ponderirane rizikom koju regulatori koriste za određivanje iznosa kapitala koji banka mora imati, rekao je.

Upravljanje imovinom i bogatstvom Goldman Sachsa zabilježilo je pad neto prihoda od 39% na 13,4 milijarde dolara u 2022., pri čemu su njegovi prihodi od vlasničkih i dužničkih ulaganja pali za 93%, odnosno 63%, prema zaradi objavljenoj prošli tjedan.

Tagovi: Goldman Sachs, Julian Salisbury, upravljanje imovinom
PROČITAJ I OVO
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
SOLIDNO
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
MILANO . Intesa Sanpaolo je prošle godine ostvarila neto dobit od 4,35 milijardi eura, što je četiri posto više nego u 2021.
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
POTEZI
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
ZAGREB - Najveća ruska banka, Sberbank, radi na pokretanju svoje platforme za decentralizirano financiranje (DeFi), pripremajući se za testiranje proizvoda za nekoliko mjeseci.
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
KREDITI
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
ZAGREB – Zagrebačka banka uvela je za male poduzetnike predodobrene kredite uz brzu i jednostavnu realizaciju. Personalizirana ponuda, manje dokumentacije i brže odobrenje neke su od prednosti za mala poduzeća.
Računi sve većeg broja Nijemaca u minusu
PROBLEMI
Računi sve većeg broja Nijemaca u minusu
BERLIN - Poskupljenja u protekla tri mjeseca su ostavila pustoš na bankovnim računima građana: već svaki sedmi korisnik bankovnih računa u Njemačkoj je u tom razdoblju dospio u minus, odnosno svoje tekuće troškove plaća dispokreditom svoje banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE