GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs investira 69 milijuna dolara u britansku digitalnu banku Starling

Goldman Sachs investira 69 milijuna dolara u britansku digitalnu banku Starling
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2021 / 12:25
Autor: Siniša Malus
LONDON — Goldman Sachs investira 69 milijuna dolara u britansku digitalnu banku Starling.

Ovaj iznos dolazi nakon 272 milijuna funti investicije koju je Starling primio protekloga mjeseca. Valuacija Starliga je na razini od 1,1 milijarde funti.

Posao s Goldmanom još uvijek podliježe regulatornom odobrenju.

"Osiguravanje potpore još jednom globalnom financijskom teškašu pokazuje snagu potražnje investitora i predstavlja još jedno glasanje o povjerenju Starlingu", rekla je izvršna direktorica i osnivačica Starlinga Anne Boden.

Starling je jedna od najvećih neobanka u Velikoj Britaniji, pojam koji se koristi za opisivanje valuta fintech novoosnovanih poduzeća osnovanih u posljednjem desetljeću s ciljem konkurenciji postojećim bankama s bankarstvom bez podružnica. Ima više od 6 milijardi funti depozita - u odnosu na milijardu funta prije nešto više od godinu dana.

Starling je nastojao razlikovati se od rivala poput Revoluta i Monza s naglaskom na bankarstvo malih poduzeća. Od ukupno dva milijuna korisnika, oko 350 000 su poslovni klijenti. Starling kaže da sada drži 6% udjela na britanskom bankarskom tržištu za mala i srednja poduzeća.

Još jedna stvar za koju Starling kaže da je odvaja od konkurencije jest da je uspio proizvesti dobit. Neobanke godinama stvaraju gubitke i sada su pod pojačanim pritiskom da dokažu da njihova poduzeća mogu zaraditi novac.

Goldmanovo ulaganje u tvrtku dolazi nakon izvještaja da su JPMorgan i Barclays pokazali interes za kupnju Starlinga, iako je Starling to porekao. Velike banke sve više žele da partnerstva s tehnološkim tvrtkama - i velikim i malim - ostanu relevantna u vrijeme kada je bankarstvo putem pametnih telefona postalo uobičajeno.

Goldman je u Velikoj Britaniji pokrenuo vlastitu konkurentsku digitalnu banku pod nazivom Marcus u Velikoj Britaniji 2018. Banka je prošle godine privremeno zaustavila aplikacije za svoj štedni račun s lakoćom pristupa u Britaniji zbog naglo povećanog depozita tijekom početne blokade države uslijed koronavirusa. Nakon toga su ponovno otvoreni programi za štediše u Velikoj Britaniji.

Tagovi: Goldman Sachs, Starling, Revolut, Monz, Barclays, JPMorgan
PROČITAJ I OVO
Raiffeisen Bank International s manjim prihodima u prvom kvartalu
PAD
Raiffeisen Bank International s manjim prihodima u prvom kvartalu
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) izvijestila je u petak da joj je prihod pao u prvom tromjesečju, odražavajući oštar pad prihoda od kamata, ali prepolovljene rezervacije poduprle su dobit, signaliziravši oporavak od posljedica koronakrize.
OTP: Konsolidirana dobit uzletjela za gotovo četiri puta
UZLET
OTP: Konsolidirana dobit uzletjela za gotovo četiri puta
BUDIMPEŠTA - Unatoč privremenim mjerama zaključavanja koje su uvedene u mnogim zemljama, poslovanje OTP grupe bilo je neprekinuto u prvom tromjesečju.
Bonusi za članove Uprave banjalučke Sberbank
NAGRADE
Bonusi za članove Uprave banjalučke Sberbank
BANJA LUKA - Akcionari Sberbank a.d. Banja Luka odobrit će isplatu varijabilnih naknada (bonusa) za poslovnu 2020. godinu članovima Uprave Banke, sadržano je u prijedlogu za Skupštinu akcionara koja je zakazana za 7. maj 2021. godine.
ING: DeFi nas brine više od bitcoina
BANKE I KRIPTOVALUTE
ING: DeFi nas brine više od bitcoina
AMSTERDAM - Nizozemski bankarski div ING analizirao je rizike i prilike koje pruža rastući prostor decentraliziranih financija (DeFi).
Provizije i naknade poduprle UniCreditove rezultate u prvom tromjesečju
DOBRA GODINA
Provizije i naknade poduprle UniCreditove rezultate u prvom tromjesečju

MILANO - Talijanska banka banka UniCredit izvijestila je u četvrtak o većim prihodima u prvom tromjesečju zahvaljujući naknadama i provizijama i smanjenim rezervacijama za nenaplative zajmove.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE