GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs: Najveći rezultatski podbačaj u deset godina

Goldman Sachs: Najveći rezultatski podbačaj u deset godina
IZNEVJERENA OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 18:55
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs je u utorak objavio najveći podbačaj zarade u desetljeću jer su prihodi pali, a troškovi i rezerviranja za gubitke po kreditima bili su veći od očekivanog.

Evo što je izvijestila investicijska banka:

Zarada: 3,32 USD po dionici naspram 5,48 USD procjene analitičara koje je anketirao Refinitiv
Prihod: 10,59 milijardi dolara prema 10,83 milijarde dolara
Goldman je rekao da je kvartalna dobit pala 66% u odnosu na prethodnu godinu na 1,33 milijarde dolara, ili 3,32 dolara po dionici, oko 39% ispod konsenzusne procjene. To je bio najveći pad EPS-a od listopada 2011., prema podacima Refinitiva.

Prihodi su se bolje održali, na 10,59 milijardi dolara, što je pad od 16% u odnosu na prethodnu godinu i malo ispod procjene.

Dionice Goldmana sa sjedištem u New Yorku pale su više od 6% u ranom trgovanju.

"Očekivalo se da će biti užasni, rezultati Goldman Sachsa u četvrtom kvartalu bili su još jadniji od očekivanja", rekao je Octavio Marenzi, izvršni direktor konzultantske tvrtke Opimas s Wall Streeta, u e-poruci.

“Prihodi su uglavnom bili u skladu s predviđanjima, ali je zarada pretrpjela veliki udarac. Pravi problem leži u činjenici da su operativni troškovi porasli za 11%, dok su prihodi pali.”

Zbog toga bi moglo doći do većeg rezanja troškova i otpuštanja u Goldmanu, rekao je Marenzi.

Goldman je rekao da su operativni troškovi skočili 11% u odnosu na prethodnu godinu, na 8,09 milijardi dolara, između ostalih razloga, zbog viših naknada, beneficija i naknada temeljenih na transakcijama. To je oko 800 milijuna dolara više nego što su analitičari očekivali za tromjesečne troškove.

Tagovi: Goldman Sachs,
PROČITAJ I OVO
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
SOLIDNO
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
MILANO . Intesa Sanpaolo je prošle godine ostvarila neto dobit od 4,35 milijardi eura, što je četiri posto više nego u 2021.
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
POTEZI
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
ZAGREB - Najveća ruska banka, Sberbank, radi na pokretanju svoje platforme za decentralizirano financiranje (DeFi), pripremajući se za testiranje proizvoda za nekoliko mjeseci.
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
KREDITI
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
ZAGREB – Zagrebačka banka uvela je za male poduzetnike predodobrene kredite uz brzu i jednostavnu realizaciju. Personalizirana ponuda, manje dokumentacije i brže odobrenje neke su od prednosti za mala poduzeća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE