GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs otpušta 3.200 ljudi

Goldman Sachs otpušta 3.200 ljudi
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2023 / 20:38
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs otpušta manje zaposlenika nego što se očekivalo, ali rez je itekako dubok.

Globalna investicijska banka otpušta čak 3200 zaposlenika počevši od srijede, prema osobi koja je upoznata s planovima tvrtke.

To predstavlja 6,5% od 49.100 zaposlenika koje je Goldman imao u listopadu, što je ispod 8% prijavljenih prošlog mjeseca kao gornja granica mogućih rezova.

Konačna brojka, koju je ranije izvijestio Bloomberg, rezultat je internih rasprava između poslovnih čelnika i najvišeg rukovodstva tijekom prošlog mjeseca, rekla je osoba koja je odbila otkriti identitet govoreći o kadrovskim odlukama.

Izvršni direktor Goldmana David Solomon započeo je sezonu otpuštanja na Wall Streetu u rujnu, a zatim je odlučio provesti najveće rezove u industriji dosad. Razine bankovnih zaposlenika porasle su tijekom posljednje dvije godine kao odgovor na procvat poslova i aktivnosti trgovanja, ali dobra vremena nisu potrajala: IPO izdavanje palo je 94% prošle godine zbog iznenada negostoljubivih tržišta, prema podacima SIFMA-e.

Sada, uz zabrinutost da će se gospodarstvo dodatno usporiti ove godine, Goldman povlači broj zaposlenih u slučaju da se izdavanje dionica i obveznica te spajanja ne oporave. Solomon također smanjuje svoje ambicije u potrošačkom bankarstvu, što je rezultiralo dijelom otpuštanja.

Ostale investicijske banke će u nadolazećim tjednima zauzeti stav "čekati i vidjeti". Ako prihodi budu ispod procijenjenih u veljači i ožujku, industrija bi mogla otpustiti više radnika, rekla je osoba upoznata s procesima vodeće tvrtke s Wall Streeta.

Goldmanov potez uslijedio je nakon manjih rezova Morgan Stanleya, Citigroupa i Barclaysa posljednjih mjeseci. Credit Suisse, koji je usred restrukturiranja, najavio je da će otpustiti 2.700 zaposlenika u posljednja tri mjeseca 2022. i ima za cilj ukinuti ukupno 9.000 radnih mjesta do 2025.

U međuvremenu, Goldman još uvijek napreduje s planovima za zapošljavanje mlađih bankara i na drugim područjima po potrebi, rekao je izvor.

Tagovi: Goldman Sachs, David Solomon, JPMorgan, Morgan Stanley, Credit Suisse
PROČITAJ I OVO
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
SOLIDNO
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
MILANO . Intesa Sanpaolo je prošle godine ostvarila neto dobit od 4,35 milijardi eura, što je četiri posto više nego u 2021.
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
POTEZI
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
ZAGREB - Najveća ruska banka, Sberbank, radi na pokretanju svoje platforme za decentralizirano financiranje (DeFi), pripremajući se za testiranje proizvoda za nekoliko mjeseci.
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
KREDITI
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
ZAGREB – Zagrebačka banka uvela je za male poduzetnike predodobrene kredite uz brzu i jednostavnu realizaciju. Personalizirana ponuda, manje dokumentacije i brže odobrenje neke su od prednosti za mala poduzeća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE