GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs se pri procjenama kompanija koristi i dronovima

Goldman Sachs se pri procjenama kompanija koristi i dronovima
NOVO NORMALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 22:06
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Dronovi su stigli na Wall Street. Goldman Sachs, najveći svjetski savjetnik za spajanja, među investicijskim je bankama koja koristi tehnologiju dronova kako bi svojim klijentima pružila pogled iz ptičje perspektive na tvrtke za koje licitiraju, prema Stephenu Feldgoiseu, globalnom supredstojniku odjela spajanja i preuzimanja te tvrtke.

Nakon što je Covid-19 onemogućio osobno posjećivanje skupinama ponuditelja, dronovi komercijalne klase korišteni su za virtualne obilaske svega, od brodskih luka i željezničkih pruga do kemijskih tvornica, skladišta i maloprodajnih mjesta, rekao je on.

"Prodajemo tvrtke temeljene na imovini po cijelom svijetu koristeći dronove za posjete gradilištima i prelete", rekao je Feldgoise u telefonskom intervjuu. `` Kupcima to daje samopouzdanje koje im treba jer kada kupujete posao želite vidjeti, dodirnuti i osjetiti ono što kupujete. "

To je najnoviji primjer kako je pandemija natjerala na promjene i one koji su bili jedan od najstarijih, tehnološki otpornih kutova Wall Streeta. Investicijsko se bankarstvo tradicionalno oslanjalo na gomile mladih menadžera (koristeći Excel i PowerPoint, softver izumljen 1980-ih) čiji uredski rad podržava starije bankare čija su najdragocjenija imovina socijalni kontakti, izbrušeni na bogatim, pijanim večerama i društvenim događanjima.

No, koronavirus je dokinuo osobne sastanke i česta putovanja tijekom postupka dubinske analize prilikom spajanja i preuzimanja. Sada se ponude gotovo u potpunosti zaključuju na ekranima, koristeći alate za telekonferencije, uključujući Zoom, BlueJeans, Cisco Webex i Microsoft Teams. Kao zamjena za osobne obilaske stranica, dronovi se koriste za snimljene videozapise ili sesije uživo.

Od nekoliko stotina transakcija u kojima je Goldman savjetovao tijekom pandemije, više od 95% obavljeno je bez ikakve interakcije licem u lice, rekao je Feldgoise.

Dronovi će u poslovima spajanja i preuzimanja očito (p)ostati novo normalno.

"Vjerujemo da će to zauvijek promijeniti pejzaže spajanja i preuzimanja, zaključuje Feldgoise.

Tagovi: Goldman Sachs, Zoom, BlueJeans, Cisco Webex, Microsoft Teams, dronovi, spajanja i preuzimanja
PROČITAJ I OVO
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
DOBRE BROJKE
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
NEW YORK - Tromjesečna sezona objave poslovnih rezultata otvorena je u petak. Prvo su rezultate objavili bankarski divova.
Povećano vlasništvo mađarskih investitora u OTP banci
PROMJENE
Povećano vlasništvo mađarskih investitora u OTP banci
BUDIMPEŠTA - Vlasništvo mađarskih investitora u OTP banci povećalo se prošle godine, izvještava državna agencija MTI pozivajući se na objavu sa web stranice Budimpeštanske burze.
Četiri banke u BiH poslovale s gubitkom u devet mjeseci 2020.
GUBITAK
Četiri banke u BiH poslovale s gubitkom u devet mjeseci 2020.
SARAJEVO - Četiri banke u Bosni i Hercegovini iskazale su gubitak u poslovanju za devet mjeseci 2020. godine, podaci su entitetskih agencija za bankarstvo.
Preminuo Benjamin de Rothschild
IN MEMORIAM
Preminuo Benjamin de Rothschild
ŽENEVA - Čuveni bankar i predsjednik "Edmond de Rothschild grupe" baron Benjamin Rothschild, preminuo je od posljedica srčanog udara u 57. godini.
Banke u Srbiji ni ove godine neće isplatiti dividendu
DIVIDENDA
Banke u Srbiji ni ove godine neće isplatiti dividendu
BEOGRAD - Banke koje posluju u Srbiji ni ove godine neće moći da isplaćuju dividende svojim akcionarima, jer je produženo važenje Sporazuma radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema u uslovima pandemije, koji su lane zaključili NBS i poslovne banke, objasnili su u centralnoj banci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE