GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Zagreb odlučio prodati dionice Zagrebačke banke

Grad Zagreb odlučio prodati dionice Zagrebačke banke
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2022 / 20:17
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su prihvatili prijedlog zaključka gradonačelnika o prodaji dionica Zagrebačke banke koje su u likvidacijskom postupku ostale Gradu kao osnivaču Sveučilišne bolnice, a procjenjuje se da bi se tako moglo uprihoditi više od 21 milijun kuna.

U prijedlogu zaključka gradonačelnika Tomislava Tomaševića o stjecanju imovine u likvidacijskom postupku Sveučilišne bolnice Zagreb u osnivanju navodi se kako je u interesu Grada da se okonča ta likvidacija.

Likvidatorica je obavijestila Grad da je obavila sve poslove u tom likvidacijskom postupku i da je preostala imovina Sveučilišne bolnice Zagreb u osnivanju - u likvidaciji, između ostaloga, 326.040 dionica Zagrebačke banke (ZABA) nominalne vrijednosti 6.520.800,00 kuna.

Sveučilišna bolnica Zagreb u osnivanju-u likvidaciji ima u imovini i dionice Elektrometal d.d. u stečaju koje, kako je rečeno, trenutno nemaju nikakvu vrijednost i one će samo formalno biti prenesene na Grad Zagreb kod konačne odluke o dovršetku likvidacije.

Dionice ZABA mogu se prodati ili prenijeti osnivaču te je rečeno da je prodaja ili prijenos dionica zadnji korak u dovršetku likvidacije Sveučilišne bolnice Zagreb.

Predložena je prodaja dionica ZABA-R-A d.d. koja bi se obavila putem ovlaštenog investicijskog društva. Dionice bi se dale na prodaju po tržišnoj vrijednosti na Zagrebačkoj burzi, ali ne ispod ponderiranog prosjeka svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca prije dana prodaje dionica.

Na ovlaštenoj stranici Zagrebačke burze trenutna tržišna vrijednost dionice ZABA-R-A-e je oko 65,00 kuna, te se prodajom dionica očekuje uprihoditi oko 21.192.600,00 kuna.

Gradska skupština prihvatila je i prijedloge gradonačelnika Tomaševića o raskidu ugovora o osnivanju Zaklade "Hrvatska kuća disanja" i Zaklade "Hrvatska kuća srca".

Na sjednici je prihvaćen i zaključak o sklapanju Sporazuma o financiranju održavanja ceste Gornja Bistra - Crveni spust za 2022. godinu.

Navedeno je kako će Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Hrvatske šume i Općina Bistra sklopiti Sporazum o financiranju održavanja te ceste u jednakim omjerima, a prema troškovniku za njezino održavanje od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022. Komunalnog gospodarstva Bistra, u ukupnom iznosu od 749.849,25 kuna u koji je uračunat PDV.

Gradska skupština je između ostalog prihvatila i gradonačelnikov prijedlog akcijskog plana Grada Zagreba za integraciju tražitelja međunarodne zaštite i osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita za 2022. godinu.

Tagovi: Grad Zagreb, Zagrebačka banka, Sveučilišna bolnica
PROČITAJ I OVO
Talijanske tvrtke u Hrvatskoj: iskorištavamo li sve prilike?
DOGAĐAJI
Talijanske tvrtke u Hrvatskoj: iskorištavamo li sve prilike?
ZAGREB – Talijansko-hrvatski poslovni forum održan je u Rimu, 24. svibnja 2022., povodom petog Koordinacijskog odbora ministara vanjskih poslova Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike.
Većina generacije Z neočekivano preferira klasično bankarstvo i kupnju
ISTRAŽIVANJE
Većina generacije Z neočekivano preferira klasično bankarstvo i kupnju
ZAGREB - Čak 86 posto pripadnika generacije Z, mladih rođenih između 1997. i 2012., kredit bi ugovaralo posjetom poslovnici, a većina ih preferira i fizičku kupnju u trgovini, neki su od rezultata istraživanja predstavljenog u srijedu na konferenciji Digital Touchpoint.
EBRD planira prikupljanje dodatnih sredstava za Ukrajinu
PLANOVI
EBRD planira prikupljanje dodatnih sredstava za Ukrajinu
DAVOS - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira prikupljanje dodatnih sredstva za obnovu Ukrajine nakon ruske invazije, nakon što je obećala da će potrošiti milijardu eura u toj zemlji u 2022. godini.
Uvođenje eura: Za banke je to izazov, ali i dugoročno koristan potez
BANKARI
Uvođenje eura: Za banke je to izazov, ali i dugoročno koristan potez
RIJEKA – Kune koje će do zadnjeg dana ove godine biti deponirane u bankama, 1. siječnja 2023. »probudit« će se kao euri, rekao je Damir Odak, bivši viceguverner HNB-a i moderator okruglog stola »Očekivani utjecaj uvođenja eura na poslovanje banaka« koji se održao na nedavnoj konferenciji »Financijsko tržište« u Opatiji.
Dimonove izjave podigle dionice JPMorgana i ostalih banaka
TRŽIŠTE
Dimonove izjave podigle dionice JPMorgana i ostalih banaka
NEW YORK - Izjave prvog čovjeka JPMorgana Jamieja Dimona često imaju itekakvog odjeka na tržištu. Tako je bilo i danas.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE