GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB dobila priznanje za kvalitetnom upravljanje ljudskim resursima

HPB dobila priznanje za kvalitetnom upravljanje ljudskim resursima
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2021 / 16:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka dobila je priznanje „Izvrsnost u izazovima“ za kvalitetno upravljanje ljudskim resursom tijekom pandemije COVID-19. Priznanje dodjeljuje vodeća hrvatska konzultantska kuća Selectio tvrtkama koje se ističu dobrim HR praksama i brigom za svoje zaposlenike.

Kao nositelj ovog priznanja, HPB je prošla kroz proces nezavisne evaluacije svojih HR praksi pri čemu su se procjenjivali agilnost i prilagodljivost kompanije, organizacija rada u kriznom periodu, komunikacija sa zaposlenicima, inicijative koje su pokrenute kako bi se osigurala zdravlje i dobrobit zaposlenika te tehnološka spremnost tvrtke za nove načine rada. U novonastalim okolnostima primarni fokus u HPB-u bio je osigurati uvjete za zdravlje i sigurnostzaposlenika Banke što je i učinjeno kroz različite interne inicijative.

Provedena je anketa u kojoj su zaposlenici imali priliku izraziti svoje mišljenje o radu tijekom pandemije COVID-19 i dati prijedloge za poboljšanja. Na temelju rezultata ankete provedene su mjere koje zaposlenicima dodatno olakšavaju rad u trenutnim okolnostima, povećavaju produktivnost i unaprjeđuju osjećaj dobrobiti. Uz to, uvedeni su novi oblici podrške i organizirane radionice psihosocijalne podrške za zaposlenike iz potresima pogođenih područja te im je omogućena isplata pomoći za sanaciju štete na objektima u kojima žive.

Na samom početku pandemije u HPB-u je oformljen Tim za upravljanje situacijom s koronavirusom, svim je zaposlenicima osigurana potrebna zaštitna oprema za očuvanje zdravlja na radnom mjestu, a velikom dijelu njih, s naglaskom na rizične skupine, u vrlo brzom roku omogućen je rad od kuće. Velik naglasak stavljen je na sustavnu i pravovremenu komunikaciju prema zaposlenicima s fokusom na dobrobit i osjećaj sigurnosti, kreirane su smjernice za postupanje u izvanrednim situacijama te su zaposlenici redovito informirani o svim aktualnim mjerama u svrhu zaštite zdravlja.

Unatoč izazovnim uvjetima, u HPB-u su tijekom 2020. implementirani procesi upravljanja radnim učinkom i uvođenja u posao koji omogućuju još kvalitetniji razvoj zaposlenika. Zahvaljujući brzoj i uspješnoj prilagodbi na nove uvjete rada i života zadržana je visoka produktivnost zaposlenika Banke, a istaknula se njihova izražena snalažljivost i fleksibilnost u izmijenjenim okolnostima.

„Prošla godina bila je izazovna za sve, pa tako i za našu banku. Uloga menadžmenta i Ureda za upravljanje ljudskim resursom bila je u najvećoj mogućoj mjeri podržati zaposlenike kako bi bili sigurni i zdravi te uspješno obavljali svoj posao. Sve naše inicijative usmjerene su na dobrobit zaposlenika, a rezultate vidimo i u snaženju timskog duha, poslovnim uspjesima, zadovoljstvu klijenata te sudjelovanju naših ljudi u društvenim aktivnostima poput volontiranja na što smo iznimno ponosni.“ ističe Ana Đidara, direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursom.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Selection, ljudski resursi, Ana Đidara
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bank objavio rezultate bolje od očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank objavio rezultate bolje od očekivanja
LONDON - Deutsche Bank prijavio je neto prihod od 692 milijuna eura (818 milijuna dolara) za drugo tromjesečje ove godine.
Kućanstva u zemljama eurozone nastavila povećavati zaduživanje kod banaka
DUG
Kućanstva u zemljama eurozone nastavila povećavati zaduživanje kod banaka
FRANKFURT - Kućanstva u eurozoni nastavila su se prošli mjesec ubrzano zaduživati kod banaka, privučena niskim kamatnim stopama i gospodarskim oporavkom od pada izazvanog pandemijom, pokazali su u utorak objavljeni podaci Europske središnje banke (ECB-a).
Neto dobit Zagrebačke banke porasla 5,5%
RAST
Neto dobit Zagrebačke banke porasla 5,5%
ZAGREB - Zagrebačka banka ostvarila je u prvom polugodištu dobit nakon oporezivanja od 818 milijuna kuna, što je 43 milijuna kuna ili 5,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje konsolidirani nerevidirani financijski izvještaj te banke objavljen u ponedjeljak.
Savjet HNB-a: Suglasnost za uprave Zagrebačke banke i Sberbanka
SUGLASNOST
Savjet HNB-a: Suglasnost za uprave Zagrebačke banke i Sberbanka
ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne bane (HNB) u petak je dao suglasnost za članove uprava Zagrebačke banke i Sberbanka, a usvojio je i informaciju o statusu i aktivnostima vezanima uz izradu optjecajnih eurokovanica s nacionalnom stranom, priopćeno je iz središnje banke.
Yellen razvojnim bankama: Mobilizirajte kapital za borbu protiv klimatskih promjena
PORUKE
Yellen razvojnim bankama: Mobilizirajte kapital za borbu protiv klimatskih promjena
WASHINGTON - Američka ministrica financija Janet Yellen poručila je u četvrtak čelnicima Svjetske banke i drugih razvojnih banaka da smisle konkretne planove za mobilizaciju znatno više kapitala za borbu protiv klimatskih promjena i smanjenje emisije štetnih plinova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE