GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB pripaja Pronam Nekretnine

HPB pripaja Pronam Nekretnine
PRIPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2022 / 09:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka izvijestila je da su dana 11. studenoga 2022. godine HPB kao društvo preuzimatelj i Pronam Nekretnine d.o.o. kao društvo koje se pripaja, sklopili Ugovor o pripajanju društva s ograničenom odgovornošću dioničkome društvu.

Ugovor o pripajanju je predan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu dana 11. studenoga 2022. godine. S obzirom na činjenicu da Banka drži 100% temeljnoga kapitala društva koje se pripaja, u smislu odredbe čl. 531. st. 1., u vezi sa čl. 549. Zakona o trgovačkim društvima, upozoravaju se dioničari Banke čiji udjeli zajedno dosižu najmanje dvadeseti dio temeljnoga kapitala da imaju pravo zahtijevati da se sazove glavna skupština radi odlučivanja o davanju odobrenja na Ugovor o pripajanju.

U slučaju korištenja navedenog prava, zahtjev za sazivanje glavne skupštine molimo da bude podnesen najkasnije u roku od 14 dana. Ugovor o pripajanju, sukladno čl. 63. Zakona o kreditnim institucijama, može steći valjanost tek po dobivanju odobrenja Hrvatske narodne banke za pripajanje, o kojem će javnost biti pravovremeno obavještena.

Ugovor o pripajanju dostupan je na internetskoj stranici Banke www.hpb.hr, zajedno sa ostalom dokumentacijom koja je predmet objave prema zakonu vezano uz transakciju pripajanja. Izvršenim pripajanjem neće doći do povećanja temeljnoga kapitala Banke kao društva preuzimatelja.

Pripajanje rezultira samo prijenosom imovine i obveza Pronam Nekretnina na Banku, dok ne rezultira promjenama u dioničarskoj strukturi Banke. Slijedom navedenog, položaj svakog dioničara Banke u odnosu na njegov udio u temeljnom kapitalu i glasačkim pravima ostaje nepromijenjen.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Pronam Nekretnine
PROČITAJ I OVO
HSBC zatvara više od 100 poslovnica, fokusira se na mobilno bankarstvo
STRATEŠKI
HSBC zatvara više od 100 poslovnica, fokusira se na mobilno bankarstvo
LONDON - HSBC će zatvoriti 114 poslovnica u Velikoj Britaniji, fokusirajući se prvenstveno na mobilno bankarstvo. Kako je priopćeno iz banke, u reorganizaciju i modernizaciju ulažu se deseci milijuna funti.
Fitch potvrdio postojeći rejting Erste banke
REJTING
Fitch potvrdio postojeći rejting Erste banke
ZAGREB – Fitch Ratings, renomirana međunarodna bonitetna agencija, potvrdila je postojeći kreditni rejting Erste banke „A-“, uz zadržavanje stabilnih izgleda za dugoročno zaduživanje.
ECB bi godinu mogao zaključiti s gubitkom
GUBITAK
ECB bi godinu mogao zaključiti s gubitkom

FRANKFURT - Europska središnja banka (ECB) upozorila je da bi godinu mogla zaključiti s gubitkom budući da je podizanjem kamatnih stopa radi obuzdavanja inflacije povećala i vlastite obaveze prema komercijalnim bankama.

Financijske tvrtke u Britaniji moraju probiti klasne barijere
RADNA SKUPINA
Financijske tvrtke u Britaniji moraju probiti klasne barijere
LONDON - Polovina radnika na upravljačkim pozicijama u britanskom sektoru financijskih i profesionalnih usluga trebala bi do 2030 godine dolaziti iz radničkih obitelji, preporučila je u srijedu radna skupina koju podupire britanska vlada.
Potpora EIF-a i Erste banke inovacijama, kulturi i kreativnosti te zelenoj i digitalnoj tranziciji u Hrvatskoj
POZITIVNO
Potpora EIF-a i Erste banke inovacijama, kulturi i kreativnosti te zelenoj i digitalnoj tranziciji u Hrvatskoj
ZAGREB - Europski investicijski fond (EIF), dio grupe Europske investicijske banke (EIB), potpisao je ugovor o jamstvu u iznosu od 50 milijuna eura s Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) u okviru fondaInvestEU za podržavanje održivosti, inovacija i digitalizacije malih poduzeća u Hrvatskoj te razvoj kulturnog i kreativnog sektora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE