GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB pripaja Pronam Nekretnine

HPB pripaja Pronam Nekretnine
PRIPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2022 / 09:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka izvijestila je da su dana 11. studenoga 2022. godine HPB kao društvo preuzimatelj i Pronam Nekretnine d.o.o. kao društvo koje se pripaja, sklopili Ugovor o pripajanju društva s ograničenom odgovornošću dioničkome društvu.

Ugovor o pripajanju je predan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu dana 11. studenoga 2022. godine. S obzirom na činjenicu da Banka drži 100% temeljnoga kapitala društva koje se pripaja, u smislu odredbe čl. 531. st. 1., u vezi sa čl. 549. Zakona o trgovačkim društvima, upozoravaju se dioničari Banke čiji udjeli zajedno dosižu najmanje dvadeseti dio temeljnoga kapitala da imaju pravo zahtijevati da se sazove glavna skupština radi odlučivanja o davanju odobrenja na Ugovor o pripajanju.

U slučaju korištenja navedenog prava, zahtjev za sazivanje glavne skupštine molimo da bude podnesen najkasnije u roku od 14 dana. Ugovor o pripajanju, sukladno čl. 63. Zakona o kreditnim institucijama, može steći valjanost tek po dobivanju odobrenja Hrvatske narodne banke za pripajanje, o kojem će javnost biti pravovremeno obavještena.

Ugovor o pripajanju dostupan je na internetskoj stranici Banke www.hpb.hr, zajedno sa ostalom dokumentacijom koja je predmet objave prema zakonu vezano uz transakciju pripajanja. Izvršenim pripajanjem neće doći do povećanja temeljnoga kapitala Banke kao društva preuzimatelja.

Pripajanje rezultira samo prijenosom imovine i obveza Pronam Nekretnina na Banku, dok ne rezultira promjenama u dioničarskoj strukturi Banke. Slijedom navedenog, položaj svakog dioničara Banke u odnosu na njegov udio u temeljnom kapitalu i glasačkim pravima ostaje nepromijenjen.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Pronam Nekretnine
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE