GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB prodao preostale trezorske dionice

HPB prodao preostale trezorske dionice
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2023 / 20:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka je dana 7. prosinca 2023. godine otpustila 85 vlastitih dionica oznake HPB, koje predstavljaju 0,004198% temeljnog (dioničkog) kapitala Banke.

Otpuštanje navedenog broja vlastitih dionica provedeno je u skladu sa Odlukom Glavne skupštine o davanju ovlaštenja Upravi Banke za stjecanje i raspolaganje vlastitim dionicama od 30. kolovoza 2023. godine te Programom otkupa vlastitih dionica s početkom od 8. studenoga 2023. godine i rokom trajanja od 2 (dvije) godine.

Navedeno otpuštanje vlastitih dionica Banke izvršeno je izvan uređenog tržišta na temelju zaključenih Ugovora o prijenosu dionica, a prijenos s računa nematerijaliziranih vrijednosnih papira otvorenog u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu d.d., izvršen je na račune stjecatelja dionica dana 7. prosinca 2023. godine. Prije navedenog otpuštanja dionica Banka je posjedovala 85 vlastitih dionica koje predstavljaju 0,004198% temeljnog (dioničkog) kapitala Banke. Nakon izvršenog prijenosa, Banka na trezorskom računu nema više vlastitih dionica.

Temeljni kapital Banke iznosi 161.970.000,00 EUR i podijeljen je na 2.024.625 redovnih dionica svaka u nominalnom iznosu od 80,00 EUR. Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, HPB, dionice
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka banka udvostručila dobit u 2023.
UZLET
Zagrebačka banka udvostručila dobit u 2023.
ZAGREB - Grupa Zagrebačke banke ostvarila je 509 milijuna eura dobiti nakon oporezivanja u 2023. godini.
Završen stečaj Agrobanke, akcionari dele preostale 1,64 milijarde dinara
EPILOG
Završen stečaj Agrobanke, akcionari dele preostale 1,64 milijarde dinara
BEOGRAD - Višak stečajne mase Agrobanke u Srbiji od 1,64 milijarde dinara podeliće akcionari, među kojima je najveći država, koja poseduje nešto više od 20 odsto akcija, jer je, posle 12 godina zaključen stečaj, preneo je Biznis.rs.
Ogroman rast gubitka Bundesbanka
KATASTROFA
Ogroman rast gubitka Bundesbanka
FRANKFURT - Gubici koje je pretrpjela Njemačka središnja banka skočili su u desetke milijardi 2023. godine zbog viših kamata, zbog čega je morala povući sve svoje rezervacije kako bi postigla pokriće.
EIB će uskoro otvoriti ured u Podgorici
NAJAVE
EIB će uskoro otvoriti ured u Podgorici
PODGORICA  - Europska investicijska banka (EIB) uskoro će otvoriti ured u Podgorici, priopćeno je iz EIB-a, uz ocjenu da je to izraz povjerenja u institucije i mjera posvećenosti razvoju Crne Gore.
Dimon prodao dionice JPMorgana za oko 150 milijuna dolara
PRODAJA
Dimon prodao dionice JPMorgana za oko 150 milijuna dolara
NEW YORK - Izvršni direktor JPMorgan Chasea Jamie Dimon prodao je oko 150 milijuna dolara svojih dionica u banci, pokazalo je podnesak SEC-a u četvrtak, što je prvi put da je čelnik najvećeg američkog zajmodavca prodao dionice otkako je preuzeo dužnost 2005. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE