GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HUB: Ne nasjedajte na lažne nagradne igre

HUB: Ne nasjedajte na lažne nagradne igre
UPOZORENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2020 / 15:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka upozorava građane te savjetuje da s povećanim oprezom provjere vjerodostojnost organizatora online nagradnih igara, kao i izvor objave.

U posljednje vrijeme na stranicama društvenih mreža i internetskih portala, te putem e-mail-ova korisnika, pojavljuju se oglasi za lažne nagradne igre koji pozivaju potencijalne korisnike na sudjelovanje u nagradnim igrama ili ih obavještavaju o već osvojenoj nagradi, navode iz HUB-a. U većini slučajeva nagradne igre vezane su za osvajanje mobilnih uređaja, računala, brendirane robe i slično.

Otvaranjem poveznice na takvim oglasima od korisnika se traži unos osobnih podataka i podataka o platnoj kartici potrebnih za registraciju, a nakon unosa podataka i prihvaćanja uvjeta nagradne igre, podaci se zloupotrebljavaju za neovlaštene transakcije.

S ciljem zaštite od prijevara i neželjenih troškova iz Hrvatske udruge banaka preporučuju sljedeće:

prilikom objava o nagradnim igrama, provjerite vjerodostojnost izvora objave;

ne nasjedajte na nikakve nagradne igre u kojima se od vas traži da šaljete podatke o svojoj platnoj kartici, bankovnom računu, presliku osobne iskaznice ili drugih dokumenata;

na društvenim mrežama detaljno provjerite profil s kojeg se objavljuje nagradna igra;

nemojte sudjelovati u nagradnim igrama na internetskim stranicama koje nisu sigurne – ukoliko se stranica otvara s početnim slovima "http" umjesto "https";
koristite sigurne načine povezivanja na internet (javne mreže mogu biti rizične).

Detaljne informacije o zaštiti prilikom korištenja interneta, možete pronaći na: https://www.hub.hr/hr/sigurnost-na-internetu/novosti.

Tagovi: Hrvatska udruga banaka, lažne nagradne igre
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE