GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ikea ulazi u potrošačko bankarstvo

Ikea ulazi u potrošačko bankarstvo
NOVI ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2021 / 22:39
Autor: Siniša Malus
STOCKHOLM - Vlasnik trgovina Ikee, Ingka Group, objavila je danas kako kupuje 49 posto udjela u tvrtki za financijske usluge Ikano Bank.

Zanimljivo, Ikano Group koji je vlasnik Ikano Banka bio je izdvojen iz Ikee još 1988. godine, a tvrtkom su upravljali sinovi osnivača Ikee Ingvara Kamprada.

Tvrtka pruža financijske usluge kupcima IKEA-e na osam tržišta, kao i ostale potrošačke bankarske usluge. Glasnogovornik Ingkine investicijske podružnice Ingka Investments rekao je da je kreditiranje kupaca IKEA činilo oko četvrtine ukupnog poslovanja banke.

Potpuni financijski uvjeti posla nisu objavljeni. Ingka je rekla da dionice stječe izdavanjem novih dionica od strane Ikano banke, s mogućnošću da se preostale dionice kupe naknadno.

"To je veće od prethodnih akvizicija koje je obavila Ingka Investments", rekao je glasnogovornik.

Ingka je rekla da će njezino suvlasništvo u banci "maksimizirati potencijal" postojećeg odnosa koji ima s Ikano bankom, dodajući da će njezine digitalne financijske usluge kupcima IKEA biti dostupne na mreži i u prodavaonicama.

"Ovo je odlučujući korak u financijskim uslugama, ključni dio putovanja Ingka Grupe kako bi se IKEA učinila pristupačnijom, dostupnijom i održivijom", stoji u e-poruci.

Dogovor podliježe regulatornim odobrenjima.

Počevši od 2017. godine kupnjom platforme za majstore usluga TaskRabbit, Ingka Investments kupuje startupe koji mogu pomoći IKEA-i da ubrza digitalnu transformaciju, poboljša usluge i postane održiviji. Njegov portfelj također uključuje obnovljivu energiju, šume i nekretnine.

Tagovi: Ikea, Ingka Group, Ikano Bank, Ingvar Kamprad, TaskRabbit, potrošačko bankarstvo
PROČITAJ I OVO
Oko 35 milijardi kuna u kućnim zalihama: Banke se pripremaju na kunske viškove
USUSRET EURU
Oko 35 milijardi kuna u kućnim zalihama: Banke se pripremaju na kunske viškove
RIJEKA – Oko 35 milijardi kuna procjenjuje se da građani drže u kućnim zalihama, pa se bankarski sektor priprema na pojačani priljev kunskih viškova uoči uvođenja eura, a radi automatske konverzije u euro s 1. siječnja 2023.
Dvije turske banke suspendirale plaćanja ruskom karticom nakon američkih sankcija
POTEZI
Dvije turske banke suspendirale plaćanja ruskom karticom nakon američkih sankcija
ISTANBUL - Turski zajmodavci Isbank i Denizbank objavili su da su obustavili plaćanja ruskom karticom Mir nakon američkih sankcija čelniku ruskog sustava kartičnog plaćanja Mir.
Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC
GARANCIJA
Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC
BEOGRAD – Postizanjem dogovora o dvanaestogodišnjoj garanciji kreditnog portfolija sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC) Banca Intesa obezbedila je garantnu podršku za plasiranje dodatnih 82 miliona dolara za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzeća koja vode žene i onih koja posluju u manje razvijenim regionima u Srbiji.
UniCredit želi veći udio na njemačkom tržištu
AMBICIJE
UniCredit želi veći udio na njemačkom tržištu
BERLIN - Talijanski bankarski div UniCredit razmatra akvizicije u Njemačkoj kako bi ostvario svoj plan i postao prava europska banka, izjavio je u utorak izvršni direktor Andrea Orcel za njemački list Handelsblatt.
Banke će za pranje novca sada prijavljivati svaku uplatu veću od 10.000 eura
REGULATIVA
Banke će za pranje novca sada prijavljivati svaku uplatu veću od 10.000 eura
ZAGREB - Zakon je u javnoj raspravi samo dva tjedna, odnosno do 24. rujna, a predlaže se njegovo donošenje po hitnom postupku kako bi na snagu stupio početkom sljedeće godine, i zbog toga što su navedene promjene dio akcijskog plana za borbu protiv pranja novca, ali i zato što se dio promjena mora ugraditi u zakon zbog uvođenja eura kao službene valute u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE