GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ING: DeFi nas brine više od bitcoina

ING: DeFi nas brine više od bitcoina
BANKE I KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 21:24
Autor: SEEbiz
AMSTERDAM - Nizozemski bankarski div ING analizirao je rizike i prilike koje pruža rastući prostor decentraliziranih financija (DeFi).

Članak objavljen prošlog mjeseca pod naslovom "Lekcije naučene iz decentraliziranih financija" pažljivo odmjerava neke od prednosti i nedostataka DeFi-a i zaključuje da se "najbolje od oba svijeta postiže ako surađuju centralizirane i decentralizirane financijske usluge".

Komentirajući taj papir, čelnik ING-ovog blockchainea Herve Francois istaknuo je da bi "DeFi mogao biti faktor koji više remeti financijski sektor od bitcoina", dodajući da nizozemski zajmodavac prilagođen kriptografiji ima ekosustav među svojim ciljevima.

"DeFi je sastavni dio ING-ove vizije digitalne imovine", napisao je Francois u poruci CoinDesku.

"Istraživanje DeFi-ja daje ING-u uvid u to koji bi nedostaci mogli postojati u novoj paradigmi iz mikro i makro perspektive."

DeFi, zamjena financijskih posrednika automatiziranim digitalnim ugovorima, danas je velika priča s oko 76 milijardi dolara imovine zaključane samo na Ethereumu.

ING banka se sa svoje strane pokazala kao pionir u kriptovalutama, vodeći rad među bankama na institucionalnom rješenju skrbništva, a također i mjerama protiv pranja novca (AML) za digitalnu imovinu.

Među naučenim lekcijama ING je ukazao na opću razmjenu u kojoj se smanjenje rizika druge ugovorne strane uglavnom zamjenjuje tehničkim rizicima oko upotrebe pametnih ugovora.

Međutim, priroda DeFi-a bez granica privlači ING, prema tekstu, jer centralizirane institucije troše puno vremena i novca usklađujući se s više propisa u različitim pravnim sustavima.

Tagovi: ING banka, DeFi, Herve Francois, ethereum, decentralizirane financije, bitcoin, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Global Finance proglasio Zabu najboljom bankom podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Hrvatskoj
PRIZNANJA
Global Finance proglasio Zabu najboljom bankom podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Hrvatskoj
ZAGREB - Grupa UniCredit dobila je nagradu za Najboljeg podskrbnika nad financijskim instrumentima u Srednjoj i istočnoj Europi i u osam država, uključujući Hrvatsku.
Banke opet vabe klijente na gotovinske kredite
KREDITI
Banke opet vabe klijente na gotovinske kredite
ZAGREB - Najave da bi oporavak ove godine mogao biti snažniji i od najoptimističnijih prognoza mogle bi popraviti potrošačke apetite i vratiti građane gotovinskim nenamjenskim kreditima.
NLB će isplatiti gotovo 25 milijuna eura dividende
DIVIDENDA
NLB će isplatiti gotovo 25 milijuna eura dividende
LJUBLJANA - Nakon jednogodišnje pauze, kada u NLB-u na prijedlog Banke Slovenije nisu podijeljene dividende, ove će godine dividenda biti isplaćena - iznosit će 1,24 eura bruto po dionici, a bit će isplaćene u dvije rate, odlučila je glavna skupština.
HBOR i EIB potpisali ugovor o garanciji u visini 50 milijuna eura
GARANCIJE
HBOR i EIB potpisali ugovor o garanciji u visini 50 milijuna eura
ZAGREB - Europska investicijska banka (EIB) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u ponedjeljak su potpisale ugovor o garanciji u visini 50 milijuna eura za kredite odobrene srednje kapitaliziranim i velikim poduzećima radi financiranja oporavka od posljedica pandemije covida-19.
AIK Banka je mogući kupac Sberbanka u regiji
AKVIZICIJE
AIK Banka je mogući kupac Sberbanka u regiji
BEOGRAD - Informacije da je AIK Banka Miodraga Kostića mogući kupac biznisa ruske Sberbanke u osam zemalja Centralne Europe još nisu potvrđene, ali se u bankarskim krugovima o tome uveliko govori.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE