GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intesa Sanpaolo: Rast neto dobiti i marže u prvom polugodištu

Intesa Sanpaolo: Rast neto dobiti i marže u prvom polugodištu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2022 / 13:06
Autor: SEEbiz
MILANO - Upravni odbor Intesa Sanpaolo, odobrio je konsolidirano polugodišnje izvješće na dan 30. lipnja 2022.

Rezultati za prvu polovicu 2022. potvrđuju sposobnost Intese Sanpaolo, zahvaljujući dobro diverzificiranom i otpornom poslovnom modelu, da stvori solidnu profitabilnost i stvori vrijednost za sve dionike, čak i u složenim kontekstima, kao što je onaj koji karakteriziraju aktualni događaji koji uključuju Rusiju i Ukrajina i pandemija COVID-19 19. Stvaranje vrijednosti za sve dionike također se temelji na snažnoj predanosti Intese Sanpaolo ESG kriterijima.

„Rezultate za prvu polovicu 2022. predstavljamo u iznimno složenom kontekstu. Gospodarske izglede obilježava značajan porast inflacije, koji je već početkom godine postao evidentan, kao i posljedično povećanje društvenih izazova. Iz tog smo razloga odlučili dodijeliti ukupno gotovo 50 milijuna eura u obliku izvanredne potpore za 82.000 zaposlenika u Italiji i inozemstvu. Također nastavljamo pružati potporu građanima Ukrajine kroz donaciju od 10 milijuna eura za humanitarne inicijative, koja je izdvojena na samom početku sukoba“, rekao je Carlo Messina, generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo.

• Neto prihod od 3.276 milijuna eura u prvoj polovici 2022. isključujući otpise zbog izloženosti događajima u Ukrajini (rast od 8,4% u usporedbi s 3.023 milijuna eura u prvoj polovici 2021.). Navedeni neto prihod od 2,354 milijuna eura.
• Operativna marža porasla je za 4,2% u usporedbi s prvom polovicom 2021.
• Poslovni prihodi porasli su za 0,9% u odnosu na prvo polugodište 2021.
• Troškovi poslovanja smanjeni su za 2,5% u odnosu na prvo polugodište 2021.
• Poboljšana kreditna kvaliteta:

Tagovi: Intesa Sanpaolo, Banca Intesa, Carlo Messina
PROČITAJ I OVO
Dvije turske banke suspendirale plaćanja ruskom karticom nakon američkih sankcija
POTEZI
Dvije turske banke suspendirale plaćanja ruskom karticom nakon američkih sankcija
ISTANBUL - Turski zajmodavci Isbank i Denizbank objavili su da su obustavili plaćanja ruskom karticom Mir nakon američkih sankcija čelniku ruskog sustava kartičnog plaćanja Mir.
Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC
GARANCIJA
Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC
BEOGRAD – Postizanjem dogovora o dvanaestogodišnjoj garanciji kreditnog portfolija sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC) Banca Intesa obezbedila je garantnu podršku za plasiranje dodatnih 82 miliona dolara za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzeća koja vode žene i onih koja posluju u manje razvijenim regionima u Srbiji.
UniCredit želi veći udio na njemačkom tržištu
AMBICIJE
UniCredit želi veći udio na njemačkom tržištu
BERLIN - Talijanski bankarski div UniCredit razmatra akvizicije u Njemačkoj kako bi ostvario svoj plan i postao prava europska banka, izjavio je u utorak izvršni direktor Andrea Orcel za njemački list Handelsblatt.
Banke će za pranje novca sada prijavljivati svaku uplatu veću od 10.000 eura
REGULATIVA
Banke će za pranje novca sada prijavljivati svaku uplatu veću od 10.000 eura
ZAGREB - Zakon je u javnoj raspravi samo dva tjedna, odnosno do 24. rujna, a predlaže se njegovo donošenje po hitnom postupku kako bi na snagu stupio početkom sljedeće godine, i zbog toga što su navedene promjene dio akcijskog plana za borbu protiv pranja novca, ali i zato što se dio promjena mora ugraditi u zakon zbog uvođenja eura kao službene valute u Hrvatskoj.
Sparkasse u problemima: Gdje je isparilo milijun eura?
NESTALO IZ TREZORA
Sparkasse u problemima: Gdje je isparilo milijun eura?
BERLIN - Gotovo milijun eura (milijun dolara) nestalo je iz trezora podružnice štedionice Sparkasse u njemačkom gradu Dusseldorfu, otkrili su dokumenti iz sudskog postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE