GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intesa Sanpaolo vodeća europska banka u odnosima s investitorima i analitičarima te ESG aspekte

Intesa Sanpaolo vodeća europska banka u odnosima s investitorima i analitičarima te ESG aspekte
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2022 / 09:56
Autor: SEEbiz
MILANO - Intesa Sanpaolo potvrđena je kao prva u Europi za odnose s institucionalnim ulagačima i financijskim analitičarima te za okolišne, društvene i upravljačke aspekte (ESG) prema rang-listi specijalizirane istraživačke tvrtke Institutional Investor za 2022.

U tom je kontekstu, zbog kvalitete odnosa s investitorima, Intesa Sanpaolo bila i prva banka među „Najuglednijim tvrtkama”.

Carlo Messina najbolji je glavni izvršni direktor (CEO) u europskom bankarskom sektoru već petu godinu, otkako je prije sedam godina uvedeno rangiranje koje uzima u obzir glasove institucionalnih investitora i financijskih analitičara.

Stefano Del Punta najbolji je CFO već šesti put; tim za odnose s investitorima, predvođen Marcom Delfrateom i Andreom Tamagninijem, najbolje je rangiran već peti put; Marco Delfrate prvi je na rang-listi među stručnjacima za odnose s investitorima već pet godina; Intesa Sanpaolo treći je put zauzela prvo mjesto po pitanju okolišnih, društvenih i upravljačkih aspekata (ESG) među europskim bankama.

Nadalje, Upravni odbor Intese Sanpaolo zauzeo je prvo mjesto među europskim bankama na novoj rang-listi uvedenoj ove godine.

Tijekom ceremonije Europe & Emerging EMEA Equities Awards održane u Londonu 7. rujna, Intesa Sanpaolo također je dobila prvu nagradu u sljedećim kategorijama:

• Grand Prix - Najbolja tvrtka u odnosima s investitorima u ukupnom poretku
• Najbolja tvrtka u odnosima s investitorima - Financijske institucije

Nagrade koje dodjeljuje Institutional Investor, a koje se temelje na širokoj anketi provedenoj među približno 1400 institucionalnih investitora i financijskih analitičara, naglašavaju snažno uvažavanje međunarodne zajednice za talijansku izvrsnost s međunarodnim pozivom i značajnim fokusom na održivost. Također prepoznaju kvalitetu glavnog izvršnog direktora i uprave Grupe, koje investitori i financijski analitičari već dugo smatraju ponajboljima u Europi.

Institutional Investor neovisni je provoditelj istraživanja koji posljednjih 50 godina uživa izniman ugled među institucionalnim investitorima i financijskim analitičarima.

„Ove prestižne nagrade, koje nas još jednom svrstavaju u europski vrh, odražavaju našu kontinuiranu predanost poboljšanju – čak i u potpuno novim uvjetima – kvalitete našeg odnosa s tržištem i naše osjetljivosti na okolišna, društvena i upravljačka (ESG) pitanja. Posebno smo ponosni što je priznanje naših investitora potvrđeno u godini u kojoj smo predstavili naš Poslovni plan za razdoblje 2022. – 2025., prepoznajući industrijske inicijative Banke zajedno s našom sposobnošću da ostvarimo značajne ciljeve u vrlo izazovnom kontekstu”, rekao je Carlo Messina, CEO Intese Sanpaolo.

Tagovi: Intesa Sanpaolo, Banca Intesa, Europe & Emerging EMEA Equities Awards, Carlo Messina
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE