GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intesa Sanpaolo značajno povećala prihode na kraju 2019.

Intesa Sanpaolo značajno povećala prihode na kraju 2019.
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2020 / 17:23
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Intesa Sanpaolo izvijestila je o značajnom rastu prihoda u posljednjem tromjesečju 2019. zahvaljujući osjetno većim prihodima od naknada i provizija i dobrim rezultatima u poslovanju s osiguranjem i upravljanjem.

U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca Intesini operativni prihodi porasli su 9,4 posto, na 4,57 milijardi eura.

Neto prihodi od naknada i provizija porasli su gotovo osam posto, na 2,17 milijardi eura. Neto kamatni prihodi zadržali su se na razini istog razdoblja godine ranije i iznosili su 1,747 milijardi eura.

Banka je uspjela sačuvati stabilnost kamatnih prihoda unatoč izazovima za bankarski sektor u okruženju negativnih kamatnih stopa i posljedično slabijoj profitabilnosti, primjećuje Reuters.

Neto dobit smanjena je 16 posto, na 872 milijuna eura.

Prihodi od osiguravateljskog poslovanja izrazitije su pak poboljšani, dosegnuvši 308 milijuna eura, što je za 29,4 posto više nego u četvrtom kvartalu godine ranije, pokazuje poslovno izvješće za 2019. godinu, objavljeno u utorak.

Nakon višegodišnjeg agresivnog čišćenja bilance, otpis problematičnih zajmova u zadnjem je kvartalu bio više-manje na razini onog iz istog razdoblja godine ranije. Udio loših i nenaplativih zajmova u ukupnima je iznosio 7,6 posto kao i krajem trećeg tromjesečja.

U cijeloj 2019. Intesa je povećala neto dobit za 3,3 posto, na 4,18 milijardi eura. Prihodi su porasli 1,5 posto, na 18,08 milijardi eura. Operativni troškovi smanjeni su 2,1 posto, na 9,29 milijardi eura.

Neto prihodi od naknada i provizija zadržali su se na razini prethodne godine i iznosili su 7,96 milijardi eura. Neto kamatni prihodi pali su za 3,7 posto, na sedam milijardi eura.

Prihodi od osiguravateljskog poslovanja uvećani su 9,2 posto, na 1,18 milijardi eura.

Krajem godine stopa adekvatnosti kapitala iznosila je 14,1 posto i među najvišima je u talijanskom bankarskom sektoru, podsjeća Reuters.

U Intesi, najvećoj talijanskoj banci po broju filijala, očekuju daljnji rast neto dobiti u 2020. godini, navodi se u izvješću. Najavili su i da će u isplatu dividende usmjeriti 80 posto prošlogodišnje dobiti ili 19,2 eurocenta po dionici, nasuprot 19,7 eurocenti isplaćenih u godini ranije.

Tagovi: Intesa Sanpaolo, Privredna banka Zagreb, privatno bankarstvo
PROČITAJ I OVO
Al Khudairy podnio ostavku nakon izjave o Credit Suisseau
OSTAVKA
Al Khudairy podnio ostavku nakon izjave o Credit Suisseau
RIJAD - Ammar Al Khudairy, predsjednik najvećeg dioničara Credit Suisse Group AG, podnio je ostavku samo nekoliko dana nakon što je svojim komentarima pomogao pokrenuti pad dionica i obveznica što je potaknulo švicarsku vladu da uskoči i dogovori preuzimanje.
Rast kamatnih stopa ECB-a počeo se prelijevati i na hrvatsko tržište
KAMATE
Rast kamatnih stopa ECB-a počeo se prelijevati i na hrvatsko tržište
ZAGREB - Povećanje kamatnih stopa Europske središnje banke (ECB) počelo se prelijevati na hrvatsko tržište, što je vidljivo iz rasta prekonoćnih kamatnih stopa, kao i kamatnih stopa na kredite banaka, pri čemu je potonje zasad izraženije kod kredita poduzećima nego stanovništvu, navodi Hrvatska narodna banka (HNB) u najnovijem mjesečnom Biltenu.
First Citizens Bank preuzima depozite i zajmove Silicon Valley Banka
AKVIZICIJE
First Citizens Bank preuzima depozite i zajmove Silicon Valley Banka
NEW YORK - First Citizens Bank & Trust Co kupit će depozite i zajmove Silicon Valley Bank, objavila je u ponedjeljak američka Federalna korporacija za osiguranje depozita (FDIC), umirujući tržišta nakon najvećeg kolapsa američkog bankarstva od Lehman Brothersa.
Izgledan disciplinski postupak protiv menadžera Credit Suissea
EPILOG
Izgledan disciplinski postupak protiv menadžera Credit Suissea
BERN - Švicarski financijski regulator (FINMA) objavio je danas da razmatra hoće li pokrenuti disciplinski postupak protiv direktora banke Credit Suisse nakon što je drugu po veličini banku u Švicarskoj prošli tjedan morala otkupiti najveća švicarska banka UBS.
Tržišna kapitalizacija američkih banaka pala za 229 milijardi dolara
TEŽAK PAD
Tržišna kapitalizacija američkih banaka pala za 229 milijardi dolara
LONDON - Što nije u redu s bankama, zapitao se i britanski tjednik The Economist.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE