GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Vlaho imenovan novim predsjednikom Uprave Zagrebačke banke

Ivan Vlaho imenovan novim predsjednikom Uprave Zagrebačke banke
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 14:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nadzorni odbor Zagrebačke banke na svojoj sjednici održanoj 12. travnja 2021. donio je odluku o imenovanju Ivana Vlahe novim predsjednikom Uprave Zagrebačke banke na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata Uprave Banke, odnosno 7. veljače 2023.

Počevši od 1. rujna 2021., Ivan Vlaho zamijenit će trenutnog predsjednika Uprave, Romea Collinu koji, nakon 40 uspješnih godina u bankarstvu, odlazi u mirovinu.

“Čestitamo Ivanu na imenovanju i želimo mu puno sreće na novoj poziciji. Sigurni smo kako će njegovo veliko znanje i iskustvo biti od velike koristi Zagrebačkoj banci. Uspješno je vodio banke Grupe UniCredit u Srednjoj i istočnoj Europi uvijek pokazujući snažnu predanost i vodstvo te se veselimo njegovom budućem doprinosu našem poslovanju u Hrvatskoj. Njegovo imenovanje dokazuje predanost Grupe razvoju svojih talenata i uspješno planiranje programa sukcesije“, poručili su Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, glavni direktori UniCreditovog Komercijalnog bankarstva Srednje i istočne Europe.

“Želimo zahvaliti Romeu na vrijednom doprinosu tijekom njegove karijere i posebno na njegovom zalaganju u daljnjem jačanju vodeće pozicije Zagrebačke banke na hrvatskom tržištu u ovim vrlo izazovnim pandemijskim vremenima. Njegova dokazana iskustva na međunarodnoj bankarskoj sceni, bogato iskustvo u industriji i vodstvu osigurali su uspješnu provedbu strategije Grupe i Banke. Želimo mu uspjeh u sljedećem poglavlju njegovog života”, dodali su.

Nadalje, na istoj je sjednici Nadzorni odbor imenovao Jasnu Mandac za članicu Uprave Banke.

Jasna Mandac zamijenit će dosadašnjeg člana Uprave Lorenza Ramajolu, koji će ostati na svojoj poziciji do 1. svibnja 2021., nakon čega će preuzeti novu upravljačku poziciju unutar UniCredit Grupe.

Odluka o imenovanju novih članova Uprave podliježe suglasnosti Hrvatske narodne banke. Banka će obavijestiti javnost o datumu kada će novi članovi Uprave započeti svoj mandat.

Ivan Vlaho
Vlaho je karijeru započeo 2000. godine kao analitičar rizika u Zagrebačkoj banci u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Tijekom gotovo 21 godine rada u UniCreditu obnašao je nekoliko funkcija i radio u nekoliko članica UniCredit Grupe. Od 2010. do 2013. bio je predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka. Od 2013. do 2016. godine obnašao je funkciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Mostar. 2016. postao je direktor Maloprodaje UniCredita za Srednju i istočnu Europu. U 2019. Vlaho je imenovan zamjenikom predsjednika Uprave UniCredit Bank u Mađarskoj. Vlaho je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Jasna Mandac
Mandac se pridružila Zagrebačkoj banci 1997. godine, a nakon nekoliko specijalističkih i rukovodećih pozicija postala je direktoricom Financija 2005. godine. 2007. godine imenovana je direktoricom Strategije, planiranja, proračuna i kontrolinga, a od rujna 2007. do 2015. Mandac je preuzela ulogu direktorice Upravljanja aktivom i pasivom. Od 2015. do 2017. godine preuzela je poziciju direktorice Tržišnih, likvidnosnih i operativnih rizika, integracije rizika i interne validacije u Zagrebačkoj banci. Od rujna 2017. bila je članica Uprave zadužena za financije u UniCredit Bulbank, najvećoj banci u Bugarskoj. Mandac je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagreba.

Tagovi: Ivan Vlaho, Zagrebačka banka, Romeo Collina, Jasna Mandac
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE