GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivo Boscarol ulazi u bankarski sektor

Ivo Boscarol ulazi u bankarski sektor
NOVI ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2023 / 21:47
Autor: SEEbiz

LJUBLJANA - Poznati slovenski poduzetnik Ivo Boscarol nakon kupnje Koloseuma i zemljišta u BTC-u u Ljubljani ulazi u bankarstvo.

Prema pisanju lista Delo, kupio je manje od jedan posto Primorske hranilnice Vipava. Potencijal vidi u najmanjoj slovenskoj banci ili štedionici, zbog čega je zainteresiran i za povećanje svog udjela.

Najavljuje da će proučiti prilike koje bi Primorska hranilnica imala na tržištu većom dokapitalizacijom.

Ivo Boscarol za Dela je objasnio da je dvije godine čekao da postane vlasnik Primorske hranilnice, koja ima međunarodne certifikate za poslovanje. Priznaje da je štedionica podkapitalizirana pa ima manje mogućnosti kreditiranja.

"Vjerojatno će u njemu trebati još dosta stvari urediti da bi postao konkurentan. Ali to će biti predmet razgovora s ostalim vlasnicima, a ja imam interes povećati svoj udio", rekao je za Delo.

Štedionica je proteklih godina provela nekoliko dokapitalizacija.

Boscarol je osnovao i vodio Pipistrel, koji je lani u ožujku prodao američkom zrakoplovnom prijevozniku Textron Inc. za 218 milijuna eura.

Tagovi: Ivo Boscarol, Pipistrel, Primorska hranilnica
PROČITAJ I OVO
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
SOLIDNO
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
MILANO . Intesa Sanpaolo je prošle godine ostvarila neto dobit od 4,35 milijardi eura, što je četiri posto više nego u 2021.
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
POTEZI
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
ZAGREB - Najveća ruska banka, Sberbank, radi na pokretanju svoje platforme za decentralizirano financiranje (DeFi), pripremajući se za testiranje proizvoda za nekoliko mjeseci.
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
KREDITI
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
ZAGREB – Zagrebačka banka uvela je za male poduzetnike predodobrene kredite uz brzu i jednostavnu realizaciju. Personalizirana ponuda, manje dokumentacije i brže odobrenje neke su od prednosti za mala poduzeća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE