GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izvrsni rezultati Hrvatske poštanske banke

Izvrsni rezultati Hrvatske poštanske banke
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2021 / 18:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Neto dobit Hrvatske poštanske banke (HPB) u prvi h devet ovogodišnjih mjeseci iznosila je 207 milijuna kuna, što je 25,5 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćila je ta banka u petak.

Operativna dobit iznosi 277 milijuna kuna i viša je za 22,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na što je utjecala uspješna produžena turistička sezona te oporavak ekonomskih aktivnosti u zemlji, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je do sada u 2021. godini ostvaren snažan organski rast uz porast imovine od 9,2 posto, koja je 30. rujna iznosila 27,9 milijardi kuna.

Banka je, kako se navodi, "nastavila snažno podržavati hrvatsko gospodarstvo" i u uvjetima pandemije te je tržišni udio SME segmenta u Hamag Bicro garantnim shemama značajno iznad tržišnog udjela Banke: 36 posto turizam i sport, 39 kultura i mediji te 70 posto more, promet i infrastruktura.

Ističe se i porast kredita u segmentu stanovništva podržan povećanjem stambenih kredita od 14,7 posto.

HPB uz to sudjeluje u programu APN subvencioniranih kredita te je u posljednjem, šestom, krugu odobreno novih 270 milijuna kuna, kaže se u priopćenju u kojem se ističe i jačanje u digitalnom poslovanju pri čemu je volumen transakcija putem internetskog bankarstva porastao 25,8 posto, a putem mobilnog bankarstva 51,2 posto u odnosu na prvih devet mjeseci 2020. godine.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, HPB Invest
PROČITAJ I OVO
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
OPORAVAK
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
ZAGREB - Rast ukupnih kredita stanovništvu u listopadu iznosio je 4,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pri čemu su stambeni krediti porasli za 10,6 posto, istaknuto je u novim HUB Pregledima, naslovljenima "Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva uz povijesno najniže kamatne stope".
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
REVIZIJA
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u srijedu da je Vrhovni sud donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.
Dobit banaka u prvih devet mjeseci 59,3 posto veća nego lani
SNAŽAN RAST
Dobit banaka u prvih devet mjeseci 59,3 posto veća nego lani
ZAGREB - Dobit kreditnih institucija u Hrvatskoj u prvih devet ovogodišnjih mjeseci dosegnula je 4 milijarde kuna, što je za 1,5 milijarde ili 59,3 posto više nego u istom razdoblju godinu dana ranije, podaci su Hrvatske narodne banke (HNB) objavljeni u ponedjeljak.
VTB bank očekuje negativan utjecaj viših kamatnih stopa na dobit
OČEKIVANJA
VTB bank očekuje negativan utjecaj viših kamatnih stopa na dobit
MOSKVA - Ruska banka VTB očekuje da bi oštar rast ključnih kamatnih stopa mogao negativno utjecati na njezinu neto dobit u 2022. godini, rekao je u ponedjeljak izvršni direktor Andrej Kostin.
Puharić tužio HPB jer su prekasno prodali dionice
NOVI DETALJI
Puharić tužio HPB jer su prekasno prodali dionice
ZAGREB - Jušte Puharić tužio je HPB jer su prekasno prodali dionice nakon “margin calla”, piše u nedjelju Večernji list, navodeći da iz telefonskih razgovora koje su imali prilike preslušati proizlati kako je od bankarske službenice tražio suprotno - da dionice ne prodaje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE