GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada

Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2024 / 22:35
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dani Jamieja Dimona kao izvršnog direktora JPMorgan Chasea su odbrojani - iako nije jasno koliko.

U odgovoru na pitanje u ponedjeljak o planiranju nasljeđivanja banke, Dimon je naznačio da je njegov očekivani mandat kraći od još pet godina. To je ključna promjena u odnosu na Dimonove prijašnje odgovore na pitanja o nasljeđivanju, u kojima je njegov standardni odgovor bio da je odlazak u mirovinu zauvijek udaljen pet godina.

"Raspored više nije pet godina", rekao je Dimon na godišnjem sastanku investitora banke sa sjedištem u New Yorku.

Dvosmislenost Dimonovih planova učinila je odabir vremena nasljeđivanja u JPMorganu jednim od stalnih pitanja za ulagače i analitičare banke. Tijekom gotovo dva desetljeća, Dimon (68) je svog zajmodavca učinio najvećim u Americi po imovini, tržišnoj kapitalizaciji i nizu drugih mjera.

Ipak, Dimon je u ponedjeljak dodao da još uvijek ima "energiju koju sam uvijek imao" u upravljanju velikom tvrtkom.

Odluka o tome kada će krenuti dalje na kraju će biti na upravnom odboru JPMorgana, rekao je Dimon i pozvao ulagače i analitičare da ispitaju direktore koji bi mogli zauzeti njegovo mjesto.

Na vrhu užeg popisa kandidata je Marianne Lake, izvršna direktorica JPMorganove potrošačke banke, i Jennifer Piepszak, koja je suvoditeljica njihove komercijalne i investicijske banke; rukovoditelji su dobili svoje najnovije zadatke u siječnju.

"Na putu smo, premještamo ljude", rekao je Dimon.

Međutim, čak i kada odstupi s mjesta izvršnog direktora, vjerojatno će ostati na mjestu predsjednika banke, rekao je JPMorgan.

Dionice banke pale su 3,6 posto.

Tagovi: DIMON, MIROVINE, JPMORGAN
PROČITAJ I OVO
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
PROBLEMI
Citigroup se suočava s novim regulatornim udarom
NEW YORK - Peteročlani upravni odbor Federalne korporacije za osiguranje depozita planira glasovati u četvrtak za snižavanje rejtinga Citigroupovih sustava za upravljanje podacima s "nedostatka" na "nedostatak", izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal.
Slovenske banke u četiri mjeseca s 310 milijuna eura čiste dobiti
DOBRA GODINA
Slovenske banke u četiri mjeseca s 310 milijuna eura čiste dobiti
LJUBLJANA - Banke su od siječnja do travnja ostvarile čistu dobit od 310,2 milijuna eura, što je 56,8 posto više nego u istom razdoblju lani. Povećanje dobiti uglavnom je rezultat povećanja neto dobiti, posebice neto kamata.
Dioničari NLB-a odobrili prvu ovogodišnju isplatu dividende
DIVIDENDA
Dioničari NLB-a odobrili prvu ovogodišnju isplatu dividende
LJUBLJANA - Dioničari NLB-a na današnjoj su skupštini odobrili isplatu dividende u ukupnom iznosu od 110 milijuna eura. Prva je to ovogodišnja isplata dividende, a o drugoj u istom iznosu odluka se očekuje krajem godine.
HBOR započeo s provedbom Urbanog razvojnog fonda
PROVEDBA
HBOR započeo s provedbom Urbanog razvojnog fonda
ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), u partnerstvu s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, razvila je novi financijski instrument - Urbani razvojni fond, čija je operativna provedba službeno započela krajem prošloga tjedna.
Helio Kamber drži preko 5% dionica Slatinske banke s pravom glasa
PUNOMOĆ
Helio Kamber drži preko 5% dionica Slatinske banke s pravom glasa
ZAGREB - Slatinska banka izvijestila je sredinom lipnja kako je Helio Kamber stekao pravo glasa nad 73.781 dionicom ove banke, odnosno preko 5% dionica s pravom glasa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE