GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JPMorgan poslovao ispod očekivanja u prvom kvartalu

JPMorgan poslovao ispod očekivanja u prvom kvartalu
ISPOD OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2022 / 08:32
Autor: SEEbiz
NEW YORK - JPMorgan Chase & Co. (JPM), najveća američka banka po imovini, prva je u nizu mega banaka koja je ovog tjedna objavila rezultate za prvo tromjesečje na početku sezone zarada.

Tvrtka je bila jako uspješna u bankarskom sektoru, koji je ove godine značajno zaostajao na širem tržištu zbog zabrinutosti oko veza američkih banaka s Rusijom i zabrinutosti zbog usporavanja gospodarstva. Ipak, dionice JPMorgana pale su 18,7% od godine do danas.

JPMorgan je u srijedu objavio svoje tromjesečne rezultate. Ovo su ključne brojke u odnosu na očekivanja, prema analitičarima koje je anketirao Bloomberg.

Prihod (prilagođen): 31,59 milijardi USD u odnosu na očekivane 31,44 milijarde USD, 30,35 milijardi USD u četvrtom tromjesečju

Zarada po dionici (prilagođena): 2,63 USD po dionici u odnosu na očekivanih 2,72 USD, 3,33 USD po dionici u četvrtom tromjesečju

Investicijsko bankarstvo također je bilo ispod procjena analitičara na 2,1 milijardu dolara u odnosu na očekivane 2,25 milijardi dolara jer su geopolitičke napetosti u istočnoj Europi zaustavile aktivnosti poslovanja u prvom tromjesečju. Naknade za investicijsko bankarstvo smanjene su za 31 posto zbog niže aktivnosti preuzimanja kapitala i duga, objavila je banka, što je najniže naknade zabilježene od prvog tromjesečja 2021.

Dionice JPMorgana pale su za čak 3% u trgovanju prije tržišta.

"Ostajemo optimistični po pitanju gospodarstva, barem kratkoročno, ali vidimo značajne geopolitičke i gospodarske izazove pred nama zbog visoke inflacije, problema s lancem opskrbe i rata u Ukrajini", rekao je izvršni direktor Jamie Dimon u priopćenju.

Izvješće od srijede odražava slabo tromjesečje za banke nakon nestabilnog početka godine na Wall Streetu u trenutku dok rusko-ukrajinski rat i ekonomska neizvjesnost opterećuju tržišta.

JPMorgan je u prvom tromjesečju izvijestio o nižem neto prihodu od očekivanog od 8,3 milijarde dolara, ili 2,63 dolara po dionici, što je 42% manje u odnosu na isto razdoblje 2021. kada je banka ostvarila dobit od 14,3 milijarde dolara, ili 4,50 dolara po dionici.

Tagovi: JPMorgan, investicijsko bankarstvo, Jamie Dimon, Wall Street
PROČITAJ I OVO
Barclays preuzima Kensington Mortgage za 2,3 milijarde funti
AKVIZICIJE
Barclays preuzima Kensington Mortgage za 2,3 milijarde funti
LONDON - Britanska banka Barclays UK, podružnica matične tvrtke Barclays, kupit će britanskog hipotekarnog zajmodavca Kensington Mortgage za oko 2,3 milijarde funti (2,68 milijardi eura).
Sparkasse dovršio akviziciju Erste Carda
FINALIZACIJA
Sparkasse dovršio akviziciju Erste Carda
LJUBLJANA - Sparkasse banka je danas završila proces kupnje Erste Card, koja u Sloveniji ima ekskluzivno pravo izdavanja Diners Club kartica i sklapanja ugovora o prihvaćanju kartica na prodajnim mjestima.
Gotovina pomalo iščezava i u Njemačkoj
TRENDOVI
Gotovina pomalo iščezava i u Njemačkoj
BERLIN - Gotovina bi u Njemačkoj mogla iščeznuti, strahuje Udruga za novac i vrijednosti (BDGW).
NETS CEE i PBZ Card postaju strateški partneri u segmentu prihvata platnih kartica
KARTICE
NETS CEE i PBZ Card postaju strateški partneri u segmentu prihvata platnih kartica
ZAGREB - PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, članice Intesa Sanpaolo Grupe, danas je objavio uvođenje novog modela strateškog partnerstva s društvom NETS CEE u području prihvata platnih kartica na prodajnim mjestima.
Banke u Sloveniji počele ukidati ležarine
POTEZI
Banke u Sloveniji počele ukidati ležarine
LJUBLJANA - Deželna banka Slovenije prva je banka u Sloveniji koja je nakon najave Evropske centralne banke o postepenom povećanju kamatne stope za polaganje viška likvidnosti odluči,la ukinuti tzv. ležarinu za depozite.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE