GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JPMorgan poslovao ispod očekivanja u prvom kvartalu

JPMorgan poslovao ispod očekivanja u prvom kvartalu
ISPOD OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2022 / 08:32
Autor: SEEbiz
NEW YORK - JPMorgan Chase & Co. (JPM), najveća američka banka po imovini, prva je u nizu mega banaka koja je ovog tjedna objavila rezultate za prvo tromjesečje na početku sezone zarada.

Tvrtka je bila jako uspješna u bankarskom sektoru, koji je ove godine značajno zaostajao na širem tržištu zbog zabrinutosti oko veza američkih banaka s Rusijom i zabrinutosti zbog usporavanja gospodarstva. Ipak, dionice JPMorgana pale su 18,7% od godine do danas.

JPMorgan je u srijedu objavio svoje tromjesečne rezultate. Ovo su ključne brojke u odnosu na očekivanja, prema analitičarima koje je anketirao Bloomberg.

Prihod (prilagođen): 31,59 milijardi USD u odnosu na očekivane 31,44 milijarde USD, 30,35 milijardi USD u četvrtom tromjesečju

Zarada po dionici (prilagođena): 2,63 USD po dionici u odnosu na očekivanih 2,72 USD, 3,33 USD po dionici u četvrtom tromjesečju

Investicijsko bankarstvo također je bilo ispod procjena analitičara na 2,1 milijardu dolara u odnosu na očekivane 2,25 milijardi dolara jer su geopolitičke napetosti u istočnoj Europi zaustavile aktivnosti poslovanja u prvom tromjesečju. Naknade za investicijsko bankarstvo smanjene su za 31 posto zbog niže aktivnosti preuzimanja kapitala i duga, objavila je banka, što je najniže naknade zabilježene od prvog tromjesečja 2021.

Dionice JPMorgana pale su za čak 3% u trgovanju prije tržišta.

"Ostajemo optimistični po pitanju gospodarstva, barem kratkoročno, ali vidimo značajne geopolitičke i gospodarske izazove pred nama zbog visoke inflacije, problema s lancem opskrbe i rata u Ukrajini", rekao je izvršni direktor Jamie Dimon u priopćenju.

Izvješće od srijede odražava slabo tromjesečje za banke nakon nestabilnog početka godine na Wall Streetu u trenutku dok rusko-ukrajinski rat i ekonomska neizvjesnost opterećuju tržišta.

JPMorgan je u prvom tromjesečju izvijestio o nižem neto prihodu od očekivanog od 8,3 milijarde dolara, ili 2,63 dolara po dionici, što je 42% manje u odnosu na isto razdoblje 2021. kada je banka ostvarila dobit od 14,3 milijarde dolara, ili 4,50 dolara po dionici.

Tagovi: JPMorgan, investicijsko bankarstvo, Jamie Dimon, Wall Street
PROČITAJ I OVO
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE