GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kamatni prihodi poduprli kvartalne prihode OTP-a

Kamatni prihodi poduprli kvartalne prihode OTP-a
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 19:00
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - Mađarska banka OTP izvijestila je u petak o snažnom rastu prihoda u trećem tromjesečju, poduprtom pojačanim kreditiranjem i prepolovljenim troškovima rizika koji signaliziraju ublažene posljedice prvog udara koronakrize.

Ukupni su prihodi OTP-a u razdoblju od srpnja do rujna porasli osam posto, na 294,39 milijardi forinti (820 milijuna eura).

Pritom su neto prihodi od kamata poskočili 11 posto, na 195,74 milijarde forinti. Neto prihodi od naknada i provizija uvećani su dva posto, na 74,24 milijarde forinti.

Banka je tromjesečje zaključila s konsolidiranom dobiti nakon poreza od 113,57 milijardi forinti, manjom 14 posto nego u istom lanjskom razdoblju.

Kada se isključi utjecaj akvizicija i otpuštene rezervacije za moratorij po kreditima, iznosila je 117,65 milijardi forinti i bila je viša šest posto nego lani.

Ukupni troškovi rizika bili su upola niži nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, spustivši se na 5,1 milijardu forinti.

Pandemija koronavirusa i njezine ekonomske posljedice ostavile su traga na rezultatu za prvih devet ovogodišnjih mjeseci, uključujući ušesterostručene troškove rizika, u iznosu 135,85 milijardi forinti.

Ukupni su prihodi u razdoblju od siječnja do rujna bili 12 posto viši nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosili su 862,47 milijardi forinti.

Konsolidirana dobit nakon poreza potonula je pak 39 posto, na 188,17 milijardi forinti.

Prilagođena za utjecaj akvizicija, bila je 26 posto niža nego lani i iznosila je 231,7 milijardi forinti.

Stopa adekvatnosti kapitala iznosila je na kraju rujna 14,6 posto i bila je viša za gotovo pola postotnog boda nego na kraju ožujka, u vrijeme razbuktavanja pandemije koronavirusa.

Tagovi: OTP banka, OTP banka Hrvatska, troškovi rezerviranja, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
HBOR i EIB potpisali ugovor o garanciji u visini 50 milijuna eura
GARANCIJE
HBOR i EIB potpisali ugovor o garanciji u visini 50 milijuna eura
ZAGREB - Europska investicijska banka (EIB) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u ponedjeljak su potpisale ugovor o garanciji u visini 50 milijuna eura za kredite odobrene srednje kapitaliziranim i velikim poduzećima radi financiranja oporavka od posljedica pandemije covida-19.
AIK Banka je mogući kupac Sberbanka u regiji
AKVIZICIJE
AIK Banka je mogući kupac Sberbanka u regiji
BEOGRAD - Informacije da je AIK Banka Miodraga Kostića mogući kupac biznisa ruske Sberbanke u osam zemalja Centralne Europe još nisu potvrđene, ali se u bankarskim krugovima o tome uveliko govori.
HBOR i Svjetska banka potpisali ugovor o zajmu za projekt HEAL
ZAJAM
HBOR i Svjetska banka potpisali ugovor o zajmu za projekt HEAL
ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Svjetska banka potpisale su ugovor o zajmu za projekt pomoći poduzećima u osiguravanju likvidnosti (HEAL) u iznosu od 200 milijuna eura, kojim će se osigurati sredstva za hrvatska poduzeća pogođena pandemijom koronavirusa, kao i dvama razornim potresima.
HUB: Presuda Suda EU-a nije primjenjiva na postupke u Hrvatskoj
REAKCIJE
HUB: Presuda Suda EU-a nije primjenjiva na postupke u Hrvatskoj
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) poručila je u četvrtak da presuda Suda Europske unije u predmetu C-268/19 ni na koji način nije primjenjiva na sudske postupke u Hrvatskoj.
Erste je prva financijska institucija koja se pridružila inicijativi Europske komisije - Obećanje o zelenoj potrošnji
ZELENA POTROŠNJA
Erste je prva financijska institucija koja se pridružila inicijativi Europske komisije - Obećanje o zelenoj potrošnji
BEČ - Kao prva financijska institucija u Europi, Erste Grupa pridružila se inicijativi Europske komisije Obećanje o zelenoj potrošnji (European Commission's Green Consumption Pledge) kako bi ubrzala svoj doprinos održivom gospodarskom oporavku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE