GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kamatni prihodi poduprli kvartalne prihode OTP-a

Kamatni prihodi poduprli kvartalne prihode OTP-a
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 19:00
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - Mađarska banka OTP izvijestila je u petak o snažnom rastu prihoda u trećem tromjesečju, poduprtom pojačanim kreditiranjem i prepolovljenim troškovima rizika koji signaliziraju ublažene posljedice prvog udara koronakrize.

Ukupni su prihodi OTP-a u razdoblju od srpnja do rujna porasli osam posto, na 294,39 milijardi forinti (820 milijuna eura).

Pritom su neto prihodi od kamata poskočili 11 posto, na 195,74 milijarde forinti. Neto prihodi od naknada i provizija uvećani su dva posto, na 74,24 milijarde forinti.

Banka je tromjesečje zaključila s konsolidiranom dobiti nakon poreza od 113,57 milijardi forinti, manjom 14 posto nego u istom lanjskom razdoblju.

Kada se isključi utjecaj akvizicija i otpuštene rezervacije za moratorij po kreditima, iznosila je 117,65 milijardi forinti i bila je viša šest posto nego lani.

Ukupni troškovi rizika bili su upola niži nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, spustivši se na 5,1 milijardu forinti.

Pandemija koronavirusa i njezine ekonomske posljedice ostavile su traga na rezultatu za prvih devet ovogodišnjih mjeseci, uključujući ušesterostručene troškove rizika, u iznosu 135,85 milijardi forinti.

Ukupni su prihodi u razdoblju od siječnja do rujna bili 12 posto viši nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosili su 862,47 milijardi forinti.

Konsolidirana dobit nakon poreza potonula je pak 39 posto, na 188,17 milijardi forinti.

Prilagođena za utjecaj akvizicija, bila je 26 posto niža nego lani i iznosila je 231,7 milijardi forinti.

Stopa adekvatnosti kapitala iznosila je na kraju rujna 14,6 posto i bila je viša za gotovo pola postotnog boda nego na kraju ožujka, u vrijeme razbuktavanja pandemije koronavirusa.

Tagovi: OTP banka, OTP banka Hrvatska, troškovi rezerviranja, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
DOBRE BROJKE
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
NEW YORK - Tromjesečna sezona objave poslovnih rezultata otvorena je u petak. Prvo su rezultate objavili bankarski divova.
Povećano vlasništvo mađarskih investitora u OTP banci
PROMJENE
Povećano vlasništvo mađarskih investitora u OTP banci
BUDIMPEŠTA - Vlasništvo mađarskih investitora u OTP banci povećalo se prošle godine, izvještava državna agencija MTI pozivajući se na objavu sa web stranice Budimpeštanske burze.
Četiri banke u BiH poslovale s gubitkom u devet mjeseci 2020.
GUBITAK
Četiri banke u BiH poslovale s gubitkom u devet mjeseci 2020.
SARAJEVO - Četiri banke u Bosni i Hercegovini iskazale su gubitak u poslovanju za devet mjeseci 2020. godine, podaci su entitetskih agencija za bankarstvo.
Preminuo Benjamin de Rothschild
IN MEMORIAM
Preminuo Benjamin de Rothschild
ŽENEVA - Čuveni bankar i predsjednik "Edmond de Rothschild grupe" baron Benjamin Rothschild, preminuo je od posljedica srčanog udara u 57. godini.
Banke u Srbiji ni ove godine neće isplatiti dividendu
DIVIDENDA
Banke u Srbiji ni ove godine neće isplatiti dividendu
BEOGRAD - Banke koje posluju u Srbiji ni ove godine neće moći da isplaćuju dividende svojim akcionarima, jer je produženo važenje Sporazuma radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema u uslovima pandemije, koji su lane zaključili NBS i poslovne banke, objasnili su u centralnoj banci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE