GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

KentBanci potvrđen dugoročni i kratkoročni kreditni rejting

KentBanci potvrđen dugoročni i kratkoročni kreditni rejting
REJTING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2020 / 11:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Kao odraz kontinuiranog poboljšanja kvalitete i strukture bilance KentBanci je potvrđen dugoročni kreditni rejting 'A-' i kratkoročni kreditni rejting 'A-1' uz 'stabilne' izglede za oba rejtinga.

Rejting je potvrdio JCR Eurasia Rating, međunarodna institucija za kreditni rejting usmjerena na tržište Euroazije. Međunarodni rejtinzi u deviznoj i lokalnoj valuti KentBanke podignuti su na 'BBB' kao odraz povećanja kreditnog rejtinga dodijeljenog Hrvatskoj. Banka je orijentirana ka poslovanju s građanima te malim i srednjim poduzetnicima, a najveća prednost predstavlja njen fokus na brzinu i fleksibilnosti te potpuna posvećenost klijentima.

Na hrvatskom tržištu s pet velikih, a ukupno 20 banaka, KentBank je pozicionirana u segmentu male banke. Banka je poboljšala svoju neto kamatnu maržu, održavajući kvalitetu imovine i smanjujući troškove financiranja većim udjelom u depozitima po viđenju, premda trenutačne okolnosti pandemije imaju velik utjecaj na realno gospodarstvo i financijska tržišta te su značajno poremetile trendove u bankarskom sustavu u cijelom svijetu. Mjere koje su poduzela nadzorna tijela, a posebno Hrvatska narodna banka (HNB) olakšale su likvidnost i pomogle bankama sačuvati kvalitetu imovine i standarde kreditiranja. Operativni troškovi i troškovi rezerviranja, zajedno sa strukturnim izazovima u sektoru, i dalje predstavljaju velik izazov.

Dodijeljeni kreditni rejting i stabilni izgledi, rezultat su samostalnog kreditnog profila Banke, potpore dioničara i makroekonomske pozadine koju trenutačno uglavnom oblikuje pandemija. Iako se očekuju određeni pritisci na troškove rezerviranja i potencijalne teškoće u odobravanju zajmova zbog zabrinutosti oko upravljanja rizikom, visoka likvidnost i adekvatnost kapitala KentBanke trebali bi umanjiti potencijalne negativne rizike.

„Ponosni smo što je agencija JCR Eurasia Rating prepoznala naš trud. Vjerujem kako možemo postići još bolji uspjeh u nadolazećoj godini ma kako izazovna bila,“ izjavio je Hasan Ecesoy, predsjednik Uprave KentBanke.

Tagovi: KentBank, Hasan Ecesoy, Hrvatska narodna banka, JCR Eurasia Rating
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE