GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

KentBanci potvrđen dugoročni i kratkoročni kreditni rejting

KentBanci potvrđen dugoročni i kratkoročni kreditni rejting
REJTING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2020 / 11:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Kao odraz kontinuiranog poboljšanja kvalitete i strukture bilance KentBanci je potvrđen dugoročni kreditni rejting 'A-' i kratkoročni kreditni rejting 'A-1' uz 'stabilne' izglede za oba rejtinga.

Rejting je potvrdio JCR Eurasia Rating, međunarodna institucija za kreditni rejting usmjerena na tržište Euroazije. Međunarodni rejtinzi u deviznoj i lokalnoj valuti KentBanke podignuti su na 'BBB' kao odraz povećanja kreditnog rejtinga dodijeljenog Hrvatskoj. Banka je orijentirana ka poslovanju s građanima te malim i srednjim poduzetnicima, a najveća prednost predstavlja njen fokus na brzinu i fleksibilnosti te potpuna posvećenost klijentima.

Na hrvatskom tržištu s pet velikih, a ukupno 20 banaka, KentBank je pozicionirana u segmentu male banke. Banka je poboljšala svoju neto kamatnu maržu, održavajući kvalitetu imovine i smanjujući troškove financiranja većim udjelom u depozitima po viđenju, premda trenutačne okolnosti pandemije imaju velik utjecaj na realno gospodarstvo i financijska tržišta te su značajno poremetile trendove u bankarskom sustavu u cijelom svijetu. Mjere koje su poduzela nadzorna tijela, a posebno Hrvatska narodna banka (HNB) olakšale su likvidnost i pomogle bankama sačuvati kvalitetu imovine i standarde kreditiranja. Operativni troškovi i troškovi rezerviranja, zajedno sa strukturnim izazovima u sektoru, i dalje predstavljaju velik izazov.

Dodijeljeni kreditni rejting i stabilni izgledi, rezultat su samostalnog kreditnog profila Banke, potpore dioničara i makroekonomske pozadine koju trenutačno uglavnom oblikuje pandemija. Iako se očekuju određeni pritisci na troškove rezerviranja i potencijalne teškoće u odobravanju zajmova zbog zabrinutosti oko upravljanja rizikom, visoka likvidnost i adekvatnost kapitala KentBanke trebali bi umanjiti potencijalne negativne rizike.

„Ponosni smo što je agencija JCR Eurasia Rating prepoznala naš trud. Vjerujem kako možemo postići još bolji uspjeh u nadolazećoj godini ma kako izazovna bila,“ izjavio je Hasan Ecesoy, predsjednik Uprave KentBanke.

Tagovi: KentBank, Hasan Ecesoy, Hrvatska narodna banka, JCR Eurasia Rating
PROČITAJ I OVO
Commerzbank će otpustiti 10.000 zaposlenika
REZOVI
Commerzbank će otpustiti 10.000 zaposlenika
FRANKFURT - Njemačka Commerzbank otpustit će 10.000 ljudi u pokušaju smanjenja troškova, izvještava Reuters. Prvi čovjek banke Manfred Knof već je najavio smanjenje broja zaposlenih još početkom godine.
Raiffeisen Bank International s manjim prihodima u prvom kvartalu
PAD
Raiffeisen Bank International s manjim prihodima u prvom kvartalu
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) izvijestila je u petak da joj je prihod pao u prvom tromjesečju, odražavajući oštar pad prihoda od kamata, ali prepolovljene rezervacije poduprle su dobit, signaliziravši oporavak od posljedica koronakrize.
OTP: Konsolidirana dobit uzletjela za gotovo četiri puta
UZLET
OTP: Konsolidirana dobit uzletjela za gotovo četiri puta
BUDIMPEŠTA - Unatoč privremenim mjerama zaključavanja koje su uvedene u mnogim zemljama, poslovanje OTP grupe bilo je neprekinuto u prvom tromjesečju.
Bonusi za članove Uprave banjalučke Sberbank
NAGRADE
Bonusi za članove Uprave banjalučke Sberbank
BANJA LUKA - Akcionari Sberbank a.d. Banja Luka odobrit će isplatu varijabilnih naknada (bonusa) za poslovnu 2020. godinu članovima Uprave Banke, sadržano je u prijedlogu za Skupštinu akcionara koja je zakazana za 7. maj 2021. godine.
ING: DeFi nas brine više od bitcoina
BANKE I KRIPTOVALUTE
ING: DeFi nas brine više od bitcoina
AMSTERDAM - Nizozemski bankarski div ING analizirao je rizike i prilike koje pruža rastući prostor decentraliziranih financija (DeFi).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE