GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marco Trevisan novi predsjednik uprave Intesa Sanpaolo banke BiH

Marco Trevisan novi predsjednik uprave Intesa Sanpaolo banke BiH
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2021 / 21:56
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Na sjednici Nadzornog odbora Intesa Sanpaolo Banke BiH, održanoj 5.1.2021. za novog predsjednika Uprave imenovan je Marco Trevisan, nakon saglasnosti dobijene od Agencije za bankarstvo FBiH.

Trevisan je imenovan na četverogodišnji mandat, a dosadašnji predsjednik Uprave Almir Krkalić prelazi na novu dužnost u okviru Grupe Intesa Sanpaolo. Povodom imenovanja za predsjednika Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH Trevisan je izrazio veliko zadovoljstvo što mu je pružena mogućnost da bude na čelu ove Banke, kao i da upozna Bosnu i Hercegovinu, njene ljude i krajeve.

"Čast mi je i polaskan sam zbog ovog imenovanja, koje prihvatam sa velikim zadovoljstvom, jer će mi pružiti priliku da živim i radim u ovoj prekrasnoj zemlji. Biti zadužen za jednu od najvažnijih banaka u BiH je zaista veliki profesionalni i osobni izazov, tako da ga planiram izvršavati sa punom predanošću. Ovdje imamo izvrstan tim i vjerujem da ćemo uspjeti postići sve važne ciljeve koje smo postavili, na krajnju korist naših klijenata, zaposlenika i dioničara, u duhu transparentnosti i poštujući sve vrijednosti ove zemlje“, kazao je Marco Trevisan, novi predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Trevisan ima bogato međunarodno bankarsko iskustvo i obavljao je brojne odgovorne dužnosti u okviru Grupe Intesa Sanpaolo među kojima direktor Grupe za restruktuiranje kredita za velika, kompleksna i međunarodna društva (2019-2020), bazirano u Milanu; generalni direktor regije Bliski istok, Turska i Afrika, bazirano u Dubaiju (2016-2019); generalni direktor, Turska, bazirano u Istanbulu (2014-2016); generalni direktor, Međunarodna pravna lica – UK, Skandinavija i SIE, bazirano u Londonu (2011 2013), glavni menadžer za odnose sa klijentima – Međunarodna pravna lica, bazirano u Milanu (2009 i 2011) i dr.

Trevisan je rođen 1965. godine u Monfalcone-u (Italija), diplomirao je na BA Economics (Univerztet u Trstu) i magistar je korporativnih finansija (Univerzitet Bocconi Milano). Uprava Intesa Sanpaolo Banke BiH pored predsjednika ima još četiri člana i to su: Stefano Borsari (izvršni direktor Sektora finansija), Alek Bakalović (izvršni direktor Sektora poslova sa pravnim licima), Amir Termiz (izvršni direktor Sektora za poslove sa stanovništvom) i Edin Izmirlija (izvršni direktor Sektora za upravljanje i kontrolu rizika).

Intesa Sanpaolo Banka BiH je jedna vodećih banka u BiH, i njeno tržišno učešće na dan 30.11.2020. prema iznosu aktive iznosi 7,4 posto na nivou BiH (FBIH i RS). U većinskom članstvu je PBZ banke, članice Grupe Intesa Sanpaolo.

Tagovi: Marco Trevisan, Intesa Sanpaolo banka BiH, Intesa Sanpaolo, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka banka ponovno najbolja u privatnom bankarstvu u Hrvatskoj
NA VRHU
Zagrebačka banka ponovno najbolja u privatnom bankarstvu u Hrvatskoj
ZAGREB - Zagrebačkoj banci dodijeljeno je još jedno priznanje za najbolje privatno bankarstvo prema istraživanju Euromoneyja 2021.
Fauci: U ožujku počinjemo ispitivati Modernino cjepivo protiv južnoafričkog soja
NAJAVE
Fauci: U ožujku počinjemo ispitivati Modernino cjepivo protiv južnoafričkog soja
WASHINGTON - Sredinom ožujka u Sjedinjenim Državama počinju ispitivanja cjepiva koje je laboratorij Moderne razvio protiv južnoafričkog soja, rekao je Anthony Fauci, savjetnik Bijele kuće.
APN objavio popis 14 banaka koje će davati subvencionirane stambene kredite
POPIS
APN objavio popis 14 banaka koje će davati subvencionirane stambene kredite
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je u petak popis 14 banaka banaka s kojima je potpisan ugovor o davanju subvencioniranih stambenih kredita, a kod kojih se efektivne kamatne stope reću se od 2,09 do 3,50 posto za kune odnosno od 2,15 do 3,50 posto za eure.
Revolut u Sloveniji otvorio banku, nudi depozitne račune
OTVORENJE
Revolut u Sloveniji otvorio banku, nudi depozitne račune
LJUBLJANA - Revolut, globalna financijska platforma s više od 15 milijuna klijenata širom svijeta, danas je počeo koristiti svoju specijaliziranu europsku bankarsku dozvolu u Sloveniji.
Rezervacije gotovo prepolovile dobit Erste Groupa u 2020.
LOŠA GODINA
Rezervacije gotovo prepolovile dobit Erste Groupa u 2020.
BEČ - Austrijska banka Erste Group preliminarno je u petak izvijestila o gotovo upola nižoj neto dobiti u 2020. i manjim prihodima zbog većih rezervacija za rizike na svim glavnim tržištima u vrijeme pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE