GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Morgan Stanley s padom kvartalne dobiti

Morgan Stanley s padom kvartalne dobiti
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 20:44
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američka banka Morgan Stanley u posljednjem je kvartalu prošle godine ostvarila dobit od 2,2 milijarde dolara, dok je u istom razdoblju 2021. godine ona iznosila 3,7 milijardi dolara.

Ukupni prihod pao je sa 14,5 milijardi dolara na 12,7 milijardi dolara. Cjelogodišnja neto dobit iznosila je 11 milijardi dolara, u usporedbi s 15 milijardi dolara godinu ranije.

Banka je prošle godine zabilježila 53,7 milijardi dolara prihoda, dok je 2021. iznosila 59,8 milijardi dolara, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

Profit je pao tijekom prošle godine zbog pada poslova, zbog čega je tvrtka sa sjedištem u New Yorku u prosincu otpustila oko dva posto svoje radne snage. Ukidanje radnih mjesta utjecalo je na približno 1.600 od 81.567 zaposlenika. Kompanija je u prošlom tromjesečju izdvojila 133 milijuna dolara za otpremnine, prenosi američki CNBC.

"U četvrtom tromjesečju ostvarili smo dobre poslovne rezultate u teškim tržišnim uvjetima", objasnio je u priopćenju predsjednik uprave i glavni izvršni direktor banke James Gorman. Općenito, 2022. je bila uspješna godina za tvrtku, ocijenio je.

Tagovi: Morgan Stanley, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
SOLIDNO
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
MILANO . Intesa Sanpaolo je prošle godine ostvarila neto dobit od 4,35 milijardi eura, što je četiri posto više nego u 2021.
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
POTEZI
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
ZAGREB - Najveća ruska banka, Sberbank, radi na pokretanju svoje platforme za decentralizirano financiranje (DeFi), pripremajući se za testiranje proizvoda za nekoliko mjeseci.
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
KREDITI
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
ZAGREB – Zagrebačka banka uvela je za male poduzetnike predodobrene kredite uz brzu i jednostavnu realizaciju. Personalizirana ponuda, manje dokumentacije i brže odobrenje neke su od prednosti za mala poduzeća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE