GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najveća bankarska mreža važna za stanovništvo i poduzetnike, ali i za ostanak u Hrvatskoj

Najveća bankarska mreža važna za stanovništvo i poduzetnike, ali i za ostanak u Hrvatskoj
PRISUTNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2023 / 07:17
Autor: SEEbiz
Dostupnost bankarskih usluga u čitavoj zemlji jedna je od temeljnih komparativnih prednosti u bankarskom sektoru.

Posebno je to važno u državi poput Hrvatske u kojoj geografski oblik, velik broj malih mjesta, razvedena obala i brojni otoci, predstavljaju veliki izazov za svaku banku koja teži istinskoj nacionalnoj prisutnosti.

Upravo je to bio temeljni razlog zbog kojeg su Hrvatska poštanska banka (HPB) i Hrvatska pošta (HP) potpisale 31. prosinca 2021. godine novi ugovor o jačanju strateškog partnerstva i suradnje na projektu "Banka u Pošti", a koji predstavlja najveću eksternalizaciju u Hrvatskoj.

Najveća mreža u Hrvatskoj

Suradnjom HPB-a i HP-a fizičkim osobama je omogućeno obavljanje domaćeg platnog prometa i ugovaranje proizvoda i usluga Banke u 1.015 poštanskih ureda, a poslovnim subjektima usluge su dostupne na 992 lokacija. Time je stvorena najveća poslovna mreža s ponudom bankarskih usluga i u najmanjim i najudaljenijim mjestima u našoj zemlji, fizičkim i poslovnim korisnicima.

Bez obzira jeste li fizička osoba ili poduzetnik, diljem čitave poslovne mreže nude se mogućnosti ugovaranja i korištenja široke palete bankarskih proizvoda.

To je posebno značajno u svjetlu činjenice da je suradnjom HPB-a i HP-a omogućeno bankarsko poslovanje poduzetnicima i lokalnoj upravi u mjestima gdje im ranije nisu bile dostupne te usluge. Na ukupno 992 lokacije poštanskih ureda poslovnim korisnicima je omogućeno otvaranje poslovnog računa HPB-a, obavljanje nacionalnog platnog prometa u eurima, ugovaranje internetskog i mobilnog bankarstva, depozita, kartica i ostalih bankarskih proizvoda i usluga.

Važnost prisutnosti u cijeloj zemlji

Sasvim je sigurno da će ulazak Hrvatske u eurozonu i Schengen donijeti jačanje hrvatskog gospodarstva. Upravo snaženje hrvatskog gospodarstva i ulazak u klub najrazvijenijih zemalja dugoročno je najveći dobitak od uvođenja eura. Naročito je to važno za HPB kojoj je Hrvatska jedino tržište, zato je ovakva prisutnost na razini cijele Hrvatske logična i odgovorna.

Nažalost, posljednjih godina jedna od tema koja zaokuplja hrvatsku javnost jest i odlazak sve većeg broja mladih u inozemstvo. HPB se u svom poslovanju upravo vodi potrebama građana i gospodarstva te slijedeći misiju „Stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj“ doprinosi privlačnijem  i pristupačnijem životu i radu u manjim sredinama diljem Hrvatske.  Zahvaljujući vlastitoj mreži poslovnica te partnerskoj mreži od preko 1.000 ureda Hrvatske pošte, danas je HPB najdostupnija banka u Hrvatskoj, a pristup financijskim uslugama u vlastitoj sredini posebna je vrijednost cijelog projekta te predstavlja i nacionalni interes Republike Hrvatske.

Jednostavnije poslovanje

Cilj ovog jedinstvenog projekta na hrvatskom financijskom tržištu je da se i građanima i  poslovnim klijentima pruži jednako dostupna i kvalitetna usluga kao u poslovnicama HPB-a te njihovo jednostavnije poslovanje. U 141 financijskom kutku koji u poštanskim uredima rade kao bankarska ‘poslovnica u malom’ moguće je ugovoriti sve veći broj usluga HPB-a po istim uvjetima kao u centrima Banke, dok su u 992  poštanska ureda omogućene financijske usluge poslovnim korisnicima. Strateški je cilj Banke da stalno unapređuje ponudu proizvoda i usluga kako bi svim kategorijama klijenata omogućila kvalitetan i cjelovit financijski servis.

Povećanjem dostupnosti bankarskih usluga u Hrvatskoj stvaraju se preduvjeti za značajne benefite lokanoj zajednici te doprinosi razvoju cjelokupnog gospodarstva.

Nastavak usmjerenosti na održivo poslovanje te posvećenost dobrobiti zajednice i klijenata ostaje i nadalje jedan od strateških ciljeva HPB-a.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Hrvatska pošta, ostanak u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE