GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Naknade i provizije poduprle dobit Intese Sanpaolo u trećem kvartalu

Naknade i provizije poduprle dobit Intese Sanpaolo u trećem kvartalu
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2021 / 14:09
Autor: SEEbiz
MILANO - Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je o većim prihodima i dobiti u trećem tromjesečju zahvaljujući povećanju prihoda od naknada i provizija i prepolovljenim rezervacijama za gubitke po zajmovima.

Neto dobit vlasnice PBZ-a u razdoblju od srpnja do rujna tako je iznosila 983 milijuna eura, što je povećanje od 80 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, kada je iznosila 546 milijuna nakon što je isključen provizoran negativan goodwill generiran akvizicijom UBI Banke.

Operativni prihodi iznosili su 5,092 milijarde eura i bili su za sedam posto veći nego u trećem tromjesečju lani, pokazalo je poslovno izvješće objavljeno u srijedu.

Neto prihodi od naknada i provizija pritom su uvećani 8,3 posto, na 2,325 milijardi eura, što se pripisuje robusnom komercijalnom bankarstvu i aktivnostima upravljanja imovinom u mjesecima nakon ukidanja pandemijskih ograničenja.

Neto kamatni prihodi istodobno su smanjeni 6,1 posto, na 1,99 milijardi eura, odražavajući okruženje negativnih kamatnih stopa, žestoku konkurenciju i usporavanje rasta kredita u Italiji.

Izvješće također pokazuje da su rezervacije za gubitke po zajmovima smanjene za 44 posto, na 543 milijuna. U trećem prošlogodišnjem kvartalu iznosile su 972 milijuna eura, a gotovo polovina iznosa rezervirana za očekivane negativne posljedice pandemije covida-19.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci neto dobit dosegnula je četiri milijarde eura i bila za 28,7 posto veća u odnosu na isto razdoblje lani, kada je iznosila 3,11 milijardi eura, nakon što se isključio provizoran negativan goodwill generiran u trećem lanjskom kvartalu akvizicijom UBI Banke

Intesa sada očekuje da će 2021. zaključiti s neto dobiti većom od četiri milijarde eura.

Tagovi: Intesa Sanpaolo, Global SME Finance Awards, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
OPORAVAK
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
ZAGREB - Rast ukupnih kredita stanovništvu u listopadu iznosio je 4,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pri čemu su stambeni krediti porasli za 10,6 posto, istaknuto je u novim HUB Pregledima, naslovljenima "Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva uz povijesno najniže kamatne stope".
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
REVIZIJA
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u srijedu da je Vrhovni sud donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.
Dobit banaka u prvih devet mjeseci 59,3 posto veća nego lani
SNAŽAN RAST
Dobit banaka u prvih devet mjeseci 59,3 posto veća nego lani
ZAGREB - Dobit kreditnih institucija u Hrvatskoj u prvih devet ovogodišnjih mjeseci dosegnula je 4 milijarde kuna, što je za 1,5 milijarde ili 59,3 posto više nego u istom razdoblju godinu dana ranije, podaci su Hrvatske narodne banke (HNB) objavljeni u ponedjeljak.
VTB bank očekuje negativan utjecaj viših kamatnih stopa na dobit
OČEKIVANJA
VTB bank očekuje negativan utjecaj viših kamatnih stopa na dobit
MOSKVA - Ruska banka VTB očekuje da bi oštar rast ključnih kamatnih stopa mogao negativno utjecati na njezinu neto dobit u 2022. godini, rekao je u ponedjeljak izvršni direktor Andrej Kostin.
Puharić tužio HPB jer su prekasno prodali dionice
NOVI DETALJI
Puharić tužio HPB jer su prekasno prodali dionice
ZAGREB - Jušte Puharić tužio je HPB jer su prekasno prodali dionice nakon “margin calla”, piše u nedjelju Večernji list, navodeći da iz telefonskih razgovora koje su imali prilike preslušati proizlati kako je od bankarske službenice tražio suprotno - da dionice ne prodaje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE