GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit VTB banke više nego udvostručena u prvom kvartalu

Neto dobit VTB  banke više nego udvostručena u prvom kvartalu
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 17:28
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ruska banka VTB izvijestila je da je više nego udvostručila neto dobit u prvom tromjesečju zahvaljujući prepolovljenim rezervacijama za nenaplative zajmove.

Prvo tromjesečje VTB je tako zaključio s neto dobiti od 85,1 milijarde rubalja (1,12 milijardi dolara), više nego dvostruko većom u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Veća dobit proizlazi iz prepolovljenog iznosa rezervacija za gubitke po nenaplativim zajmovima u usporedbi s istim lanjskim razdobljem, na 22,6 milijardi rubalja, pokazalo je poslovno izvješće ruskog državnog zajmodavca, objavljeno početkom tjedna.

Neto prihodi od kamata u prvom su tromjesečju porasli za 21,6 posto, na 145,6 milijardi rubalja.

Neto operativni prihodi prije rezervacija poskočili su 19 posto, na 194 milijarde rubalja. Isti postotni rast bilježili su i neto prihodi od naknada i provizija, dosegnuvši 38,6 milijardi rubalja.

Financijsko izvješće za prvi kvartal odražava „robusne rezultate poslovanja VTB-a i postpandemijski oporavak gospodarstva”, rekao je financijski direktor Dmitrij Pjanov, komentirajući poslovne rezultate.

U pandemijskoj 2020. godini financijske rezultate VTB-a pritisnule su veće rezervacije za nenaplative zajmove, no ova bi godina mogla donijeti olakšanje, sudeći po ocjeni ruske središnje banke da u bankarskom sustavu ne primjećuje probleme povezane s dugom, primjećuje Reuters.

U VTB-u su za ovu godinu zacrtali rekordnu neto dobit u rasponu od 250 milijardi do 270 milijardi rubalja. U prošloj mu je godini pala za 63 posto zbog velikog povećanja rezervacija za loše kredite u očekivanju problema s otplatom dugova u pandemiji.

Tagovi: VTB bank, poslovni rezultati, ruske banke, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Bonusi za članove Uprave banjalučke Sberbank
NAGRADE
Bonusi za članove Uprave banjalučke Sberbank
BANJA LUKA - Akcionari Sberbank a.d. Banja Luka odobrit će isplatu varijabilnih naknada (bonusa) za poslovnu 2020. godinu članovima Uprave Banke, sadržano je u prijedlogu za Skupštinu akcionara koja je zakazana za 7. maj 2021. godine.
ING: DeFi nas brine više od bitcoina
BANKE I KRIPTOVALUTE
ING: DeFi nas brine više od bitcoina
AMSTERDAM - Nizozemski bankarski div ING analizirao je rizike i prilike koje pruža rastući prostor decentraliziranih financija (DeFi).
Provizije i naknade poduprle UniCreditove rezultate u prvom tromjesečju
DOBRA GODINA
Provizije i naknade poduprle UniCreditove rezultate u prvom tromjesečju

MILANO - Talijanska banka banka UniCredit izvijestila je u četvrtak o većim prihodima u prvom tromjesečju zahvaljujući naknadama i provizijama i smanjenim rezervacijama za nenaplative zajmove.

Završila integracija OTP-a i Vojvođanske banke: Vodeća u segmentu kredita i druga po veličini aktive u Srbiji
INTEGRACIJA
Završila integracija OTP-a i Vojvođanske banke: Vodeća u segmentu kredita i druga po veličini aktive u Srbiji
NOVI SAD - Nova OTP banka Srbija a.d. Novi Sad, nastala kao rezultat procesa integracije OTP banke Srbija a.d. Beograd (bivše Societe Generale Srbija) i Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, počela je sa radom. Najkompleksnija bankarska integracija ikad realizovana na ovim prostorima predstavlja strateški potez OTP Grupe sa ciljem da formira vodeću bankarsku instituciju u Srbiji.
EIB će koristiti kriptovalutu ethereum za registraciju digitalnih novčanica
KRIPTOVALUTE
EIB će koristiti kriptovalutu ethereum za registraciju digitalnih novčanica
BRUXELLES - Europska investicijska banka (EIB) koristit će blockchain tehnologiju za izdavanje dvogodišnjih digitalnih obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE